خلیج گواتر

پنج‌شنبه 19 اسفند 1400 جاذبه های گردشگری
خلیج گواتر

خلیج گواتر

بندر گواتر که با نام خلیج گواتر نیز شناخته می‌شود، یک بندر کوچک و قدیمی است. این بندر که در منتهی الیه جنوب شرقی ایران و در آخرین نقطه‌ی مرزی شهرستان چابهار و منتهی‌الیه جنوب غربی پاکستان جای گرفته‌است.، چون گوهر بهشتی در ساحل دریای عمان می‌درخشد. این بندر به نوعی در میان دریای عمان و ساحل مکران واقع شده و مجموعه ای فراوان از دیدنی ها و جذابیت ها را در خود جای داده است.

گواتر به دلیل قرار گرفتن در مجاورت جنگل‌ های حرا جزو مناطق حفاظت شده محیط زیست است

در سمت ایران رودخانه باهوکلات و در سمت پاکستان رودخانه نهردشت به خلیج گواتر می‌ریزند.

خلیج گواتر دارای جنگل‌های حرا است .این جنگل‌ها ۳۳ هکتار وسعت دارند و در ۱۵۰ کیلومتری شهر چابهار قرار گرفته‌اند.

۶۰٫۴ درصد از آن متعلق به کشور پاکستان و ۳۰٫۶ درصد وسعت آن در ایران قرار دارد.

این خلیج بخشی از منطقه حفاظت شده باهوکلات (گاندو) به‌شمار می‌آید.

خلیج گواتر یکی از ۲۲ تالاب بین‌المللی ایران است که با مساحتی معادل ۷۵ هزار هکتار در سال ۱۳۷۸ در فهرست تالابهای بین‌المللی رامسر قرار گرفت.

میانگین بارش این محدوده برابر با ۱۱۴ میلیمتر و میانگین دمای سالانه معادل ۲۶٫۵ درجه سـانتی‌گراد تعیین شده‌است.

مردمان بومی گواتر بیشتر از طریق ماهیگری و حصیر بافی زندگی خود را تامین کرده و به نوعی شغل اصلی این مردم بشمار می آید.

بریانی و کرائی از جمله غذاهای معروفی است که در بندر گواتر و چابهار شناخته شده اند.

  غذاهای بندر گواتر تند هستند  و از ادویه های پاکستانی و هندی در اغلب غذاهای استفاده میشود

در بیشتر غذاهای محلی بندر گواتر در چابهار ماهی پایه اصلی به حساب می آید

 

خلیج گواتر مرز میان ایران و کشور پاکستان بوده و همانگونه که از نام آن برمی آید، مکان اتصال دریا و خشکی با یکدیگر است. خلیج گواتر با طبیعتی بکر و زیبا در ضلع انتهایی تنها بندر اقیانوسی ایران «چابهار»، تابلویی بی نظیر از رقص دلفین ها در امواج اقیانوس را به نمایش گذاشتهآب و هوای بی نظیز و معتدل این منطقه سبب شده تا امکان سفر و بهره مندی از زیبایی های آن حتی در فصول گرم سال نیز وجود داشته و گردشگران می توانند در تمام روزهای سال به بندر گواتر سفر کنند.

این منطقه در جوار منطقه حفاظت شده جنگل های حرا قرار گرفته و این منطقه حفاظت شده یکی از چشم اندازهای زیبا و جاذبه های این بندر بشمار می آید.دریای آبی و آرام و ساحلی بکر و زیبا از یک سو و حرکت خرچنگ ها بر روی شن های این ساحل از سود دیگر زیبایی دو چندانی به این بندر بخشیده و می توان در بندر و خلیج گواتر زیباترین مناظر را شاهد بود.

 

خلیج گواتر نزدیک ترین نقطه ایران به دریای عمان بوده و همین موضوع ارزش ویژه ای به این منطقه بخشیده است.

سواحل سیستان و بلوچستان سرشار از جاذبه‌های دیدنی و بکراست که در این میان خلیج گواتر با ۲۹۰ هکتار جنگل حرا، انواع پرندگان آبزی، کنار آبزی بومی و مهاجر، پرورشگاه انواع آبزیان، پلانکتون‌ها، ماهیان اقتصادی، جلبک‌ها و پستانداران دریایی در شرقی ترین محدوده مرزی ایران با پاکستان از زیبایی بی نظیری برخوردار است.

با سفر به این نقطه و سوار شدن بر قایق‌های موتوری ساده می‌توانند ضمن دیدن پرندگان مهاجر و جنگل‌های حرا، از نزدیک موج سواری دلفین‌ها را در کنار قایق‌های خود تماشا کنند در یک سوی جاده منتهی به این بندر کوه‌های سر به فلک کشیده مریخی و مینیاتوری و سوی دیگر آن ساحل بکر و دریای بیکران عمان چنان جذابیت‌ی ایجاد کرده‌اند تالاب صورتی لیپار و بندر پسابندر تاب ایستادن را از شما می‌گیرندحیف است لحظاتی را در کنار این تالاب سپری نکنید.

 

خلیج گواتر

خلیج گواتر

موج افشان بندر گواتر

مهمترین جاذبه ای که سبب شده تا از اقصی نقاط جهان توریست هایی در بندر گواتر در چابهار دیده شوند، موج هایی به ارتفاع 15 متر است که سبب شده تا محیط مناسبی برای موج سواری به وجود آید.

همچنین در اثر برخورد چنین موج های مرتفعی با سوراخ هایی که در صخره های ساحلی وجود دارد فواره هایی حاصل می شود که به موج افشان شهرت گرفته اند و دیدن چنین صحنه هایی بدون شک روح هر بیننده ای را به وجد خواهد آورد. اما معمولا برخلاف بازی های آبی و موج سواری، شنا کردن در آب های بندر گواتر در چابهار ممنوع است.

کوه های خاص و منحصر به فرد در بندر گواتر

کوه‌های مینیاتوری امتداد رشته‌کوه زاگرس هستند و تا پاکستان امتداد می‌یابند. این کوه‌ها همانند سایت‌های تاریخی تخت جمشید و عمارت کلوسیوم شهر رم ایتالیا به سبب باد و باران‌های موسمی از زیر خروارها خاک بیرون آمده‌اند. کوه‌هایی سر به فلک کشیده، با برش‌ها و فرم‌های گوناگون شکوه اکسپرسیونیسم و رئالیسم را در جشنواره‌ای از زیبایی و جذابیت به نمایش گذاشته به‌گویی وارد سیاره دیگری شده‌اید و تلالو خوشید جلوهایی رؤیایی به این کوه‌ها می‌دهد.

تداعی از کوه‌های کره ماه با ظاهر چاک‌چاک و همچنین شکل‌های نامأنوس و نبود پوشش گیاهی در کوه‌های چابهار، شکوه نقاش طبیعت را در جشنواره‌ای از زیبایی و حیرت، در برابر دیدگان ما قرار می‌دهد. جنس رسوبی کوه‌ها و هم‌چنین فرسایش خاص آن‌ها سبب شده که شیارها و تراش‌های زیبایی بر روی کوه‌ها نقش بندد و تابلویی جذاب را در برابر رهگذران و ایران‌گردان قرار دهد.

 

 

 

پاسارگاد

پاسارگاد

کشتی رافائل ایتالیایی

کشتی رافائل ایتالیایی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا