
حلوا کفگیری دسر خوشمزه و پر طرفدار هست که به روشهای مختلف پخته می شود حلوا کفگیری حلوای خوشمزه اردبیلی هست که در این بخش آشپزی مجله دایان طرز تهیه آن را به شما آموزش می دهیم هنچنین طرز تهیه حلوا سیاه اردبیلی و حلوا سیاهدانه و ارده پر خاصیت را مشاهده کنید .
مواد لازم حلوا کفگیری تبریز:
- آرد سه صفر: ۲ پیمانه
- کره :۱۰۰ گرم
- روغن جامد: 1/3 پیمانه
- پودر هل تازه آسیاب شده: ۲ قاشق غذا خوری
- زنجبیل : 1/2 قاشق چای خوری
- پودر بادام: 1/2 پیمانه
- پودر قند: ۱ پیمانه
- زعفران دم کرده: ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری
- گلاب: ۱ الی ۲ قاشق غذا خوری
طرز تهیه حلوا کفگیری
- برای تهیه حلوای کفگیری ابتدا آرد سفید را الک کنید و درون تابه بریزید و روی شعله ملایم قرار دهید و آرد را به آرامی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و خامی آرد گرفته شود . مدام آرد را هم بزنید تا نسوزد دقت کنید حتما شعله گاز ملایم باشد. تفت دادن آرد زمان بر هست پس کمی حوصله به خرج دهید .وقتی بوی آرد بلند شد و رنگ آن تغییر کرد شعله را خاموش کنید.
- حال آرد را مجدد الک کنید.الک کردن آرد در این مرحله تاثیر زیادی روی کیفیت حلوا داره .آرد الک شده را داخل تابه برگردونید و روی شعله ملایم قرار دهید و کره و روغن جامد را اضافه کنید و هم بزنید تا آرد و روغن ترکیب شوند. آرد و روغن را به مدت 10 دقیقه با حرارت کم تفت دهید تابه رو از روی حرارت بردارین و پودر هل و زنجبیل و پودر بادام را اضافه کنید و با کفگیر هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
- حال اجازه دهید حلوا کمی از داغی بیفته بعد پودر قند الک شده رو به حلوا اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید .
- حلوا کفگیری ساده آماده هست برای 2 رنگ کردن حلوا مواد را نصف کنید و به یک قسمت زعفران غلیظ دم کرده اضافه کنید و با دست ورز دهید تا حلوا یکدست شود زعفران را زیاد اضافه نکنید که حلوا از حالت پودری در آید و خمیری شود .
- حلوای سفید رنگ رو گوشه تابه جمع کنید و با دست فشرده کنید تا موقع کفگیر زدن از هم نپاشه.
- بعد به کمک کفگیر به ضخامت دلخواه از حلوا بردارین و داخل دیس برگردونید. حلوای زعفرانی را هم گوشه تابه جمع و فشرده کنید و با کفگیر در دیس برگردانید.
- می توانید این حلوا را 3 رنگ هم تهیه کنید .از پودر کاکائو استفاده کنید.
- روی حلوای کفگیری رو میتونید با پودر پسته یا گل محمدی تزئین کنید.
نکات مهم در تهیه حلوا
- تفت دادن آرد خیلی مهم هست اگر خامی آرد به خوبی گرفته نشود حلوا به کام می چسبه .
- آرد مورد استفاده در این حلوا آرد سفید قنادی است و در تهیه این حلوا از آرد سنگک استفاده نکنید.
- .بهتره حلوا رو یک روز قبل از سرو تهیه کنید.
- در این حلوا می توانید به جای بادام از گردو داخل حلوا استفاده کنید.
- برای درست کردن پودر بادام ، مغز بادام را پنج الی ده دقیقه در آبجوش قرار دهید و بعد آبکش کنین.
- و خیلی راحت پوست بادام ها رو با دست جدا کنین بعد بادام های پوست کنده راروی سینی پهن کنید و دو روز کنار بذارین تا خشک بشه سپس با آسیاب پودر کنیدو از الک رد کنید تا پودر بادام شما نرم شود.
ارسال دیدگاه