حلوای سیاه خوشمزه و مقوی+ طزر تهیه

دوشنبه 24 شهریور 1399 آشپزی

حلوای سیاه 

مواد لازم برای تهیه حلوای سیاه 

آرد نان سنگه        400 گرم
آرد گندم              100 گرم

گردوی آسیاب کرده     100 گرم
کنجد                    50 گرم
شیره‌ی خرما          5پیمانه

آب                       1پیمانه
کره                     180 گرم
ادویه‌ی مخصوص (هل، زنجبیل، پودر گل سرخ، فلفل قرمز، فلفل‌سیاه، جوز هندی، زردچوبه، زیره و میخک) 1 قاشق سوپخوری

طرز تهیه

هر دو آرد را در تابه‌ی مناسبی بریزید و روی حرارت تفت دهید تا بوی خوش آرد بلند شود ولی رنگش تغییر نکند
آن‌گاه آب را بیفزائید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا مخلوط گرم شود.
سپس کره را کم‌کم به آن اضافه کنید و مایه را مرتب هم بزنید تا صاف و یکدست شود و آرد طلائی‌رنگ شود.
سپس ادویه‌ها، گردو و کنجد را بیفزائید و در اواخر پخت، شیره‌ی خرما را درون حلوا بریزید.
پس از 15 دقیقه، حلوا را از روی حرارت بردارید و برای پذیرائی در کپسول‌های کاغذی کوچک بریزید و با پودر بادام و پودر پسته تزیین کنید.

 

حلوا سیاه از جوانه گندم ، آرد سبوس دار، کره حیوانی ، شیره عسل ، تهیه شده و ادویه جات و پودر پسته ، گردو و نارگیل نیز هنگام خوردن به آن افزوده می‌شود. این غذا سرشار ازکالری ، پروتئین ، کربوهیدرات، چربی و به مقدار کافی ویتامینهای C-B-E و املاح کلسیم، فسفر ، منیزیم و اسیدهای آمینه است.

حلوای سیاه اردبیل خاصیت درمانی دارد

به گفته قنادی اصل کارشناس تغذیه، حلوای سیاه اردبیل در درمان برخی از بیماریها نظیرلاغری ، کمردرد ، دردهای مفصلی موثر است و به هضم غذا نیز کمک می‌کند.

حلوای سیاه

مواد لازم برای تهیه حلوای سیاه 

آرد سبوس دار 500گرم

– مغز گردو 300گرم

– شکر 400گرم

– دوشاب (شیره انگور یا شیره خرما) 750گرم

– ادویه(فلفل سیاه -هل-دارچین -زرچوبه- میخک-زنجبیل-زیره) به مقدارلازم

– روغن جامد 300گرم

_ آب به میزان لازم

طرز تهیه حلوای سیاه

برای تهیه شیره حلوا باید آب، گلاب، زعفران و هل را مخلوط کنید و درون قابلمه­ ای روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید

ارد را در ظرفی  ریخته تفت داده پس از انکه رنگ آرد طلایی شد روغن را به آرد اضافه کنید و خوب مخلوط نمائید، پس از مخلوط شدن آرد و روغن باید شیره حلوا که در حال جوشیدن است به مواد اضافه کنید، پس از اضافه کردن همه مواد را خوب مخلوط کنید و مرتب به هم بزنید تا آب اضافی آن تبخیر شود و حلوای شما خودش را بگیردو در ظرف جمع شود .حلوا را داغ درون ظرف مورد نظرتان بریزید و رویش را با کمی کره چرب نموده و با پسته، پودر نارگیل، کنجد و … تزئین نمائید.

 

طرز تهیه مرنگ سویسی خوشمزه برای تزیین کیک

طرز تهیه خورش هویج پسته سمنانی +طرز تهیه

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا