جعفری پلو یکی از پلوهای خوش رایحه و مغذی است که میتواند طعم جدیدی به منوی خانواده شما ببخشد. در این مقاله، با طرز تهیه جعفری پلو با مرغ و سبزیجات آشنا خواهید شد.
خواص جعفری تازه
جعفری از جمله سبزیجات خوشمزه و پر خاصیت است که کمتر استفاده میشود. این سبزی مغذی را میتوان به صورت خام یا پخته مصرف کرد، زیرا ویتامین C آن بیش از سه برابر مقدار ویتامین C موجود در پرتقال است. جعفری سرشار از ویتامین K، ویتامین A، آهن، مس و اسید فولیک است و به این ترتیب، آهن آن دو برابر اسفناج است. با مصرف جعفری میتوانید کمخونی خود را درمان و سیستم ایمنی بدن را تقویت کنید.
مواد لازم برای تهیه جعفری پلو با مرغ و سبزیجات
- فیله مرغ یا سینه مرغ: ۴۰۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد
- جعفری خرد شده: ۱ پیمانه
- کره: ۱ قاشق غذا خوری
- هویج: ۱ عدد
- نخود فرنگی: ۱/۲ پیمانه
- ذرت: ۱/۳ پیمانه
- زعفران: به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین: به مقدار لازم
طرز تهیه جعفری پلو زعفرانی با مرغ و سبزیجات
- برای تهیه جعفری پلو از فیله مرغ یا سینه مرغ بدون استخوان استفاده کنید. اگر از فیله مرغ استفاده کنید، در مدت زمان کمتری میپزد.
- برنج را به مدت 2 تا 3 ساعت خیس کنید.
- فیله مرغ را نواری برش بزنید و کمی با نمک و زعفران مزهدار کنید.
- یک عدد پیاز را نگینی خرد کنید و در تابه بریزید. بعد از اینکه آب پیاز گرفته شد، یک قاشق غذا خوری کره یا روغن مایع اضافه کنید و تفت دهید. سپس کمی زردچوبه اضافه کرده و بعد فیله مرغ را اضافه کنید و تفت دهید. ادویهها را اضافه کرده و درب تابه را بگذارید تا 10 دقیقه بپزد. اگر از سینه مرغ استفاده کردید، کمی آب به آن اضافه کنید.
- در حین پختن فیلهها، جعفریهای شسته شده را خرد کنید و به مرغ در حال پخت اضافه کنید و کمی تفت دهید.
- سبزیجات را بپزید. هویج نگینی خرد شده را در تابه بریزید و نخود فرنگی و ذرت را اضافه کنید. نصف پیمانه آب مرغ یا استاک را به سبزیجات اضافه کنید و بگذارید بپزد.
- آب را در قابلمهای به جوش بیاورید و برنج را با کمی نمک به آن اضافه کنید و بر حسب نوع برنج، آن را آبکش کنید.
- کف قابلمه ته دیگ مورد نظر را بگذارید. کمی برنج ریخته و از مخلوط مرغ و سبزیجات روی آن بریزید. این کار را تکرار کنید تا مواد و برنج تمام شود. سپس روی برنج زعفران دمکرده بریزید و جعفری پلو را به مدت ۴۰ دقیقه دم کنید. پس از پخت، آن را در دیس سرو کنید و با زرشک و خلال بادام تزیین کنید. نوش جان!
ارسال دیدگاه