تاریخچه: کباب بختیاری یکی از کباب های سنتی و مشهور ایرانی است که در منطقه ی بختیاری تهیه می شد . ولی امروزه در سراسرایران و خاور میانه مردم علاقه ی زیادی به این کباب دارند. اصل کباب بختیاری گوشت بره و دنبه (چربی گوسفندی ) می باشد به این صورت که یک تکه گوشت گوسفندی و یک تکه دنبه (چربی) به سیخ می کشیدندو روی زغال کباب می کردند و معمولا با نان ، گوجه کباب شده و پیاز سرو می کردند .
مواد لازم
راسته گوسفندی 400گرم
سینه مرغ 400گرم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
کره 50 گرم
زعفران دم کرده به میزان لازم
آب 2 عدد پیاز سفید
دستور پخت:
طرز تهیه ی کباب بختیاری :
در تهیه ی این کباب می توان گوشت و مرغ را قبل از به سیخ کشیده مزه دار کرد 3 یا 4 ساعت استرا حت داد یا گوشت ها را به سیخ کشید و سپس مزه دار کرد .
ابتدا راسته ی گوسفندی را به صورت ورقه ای برش داده و با فلفل سیاه ، روغن زیتون ،آب پیاز ،زعفران دم کرده و نمک مزه دار کرده و 3 تا 4 ساعت استراحت میدهیم .
سینه مرغ را نیز به صورت ورقه ای برش داده و با آب پیاز ، روغن زیتون، نمک ، فلفل سیاه و زعفران دم کرده مزه دار کرده و3تا 4 ساعت استراحت میدهیم
سپس گوشتها را از مواد خارج کرده روی تخته گذاشته کمی با پشت چاقو و میکوبیم سپس برش های منظم داده و به سیخ میکشیم به این ترتیب که یک تکه گوشت ، یک تکه مرغ میزنیم تا سیخ کامل شودسپس سیخ را روی تخته گذاشته با دست خوب فشار میدهیم تا مرغ و گوشت به هم بجسبند
سیخ آماده شده را روی زغال گذاشته تا بپزد اواخر پخت کباب کره آب شده و زعفران را مخلوط کرده و با برس روی کباب کشیده تا کباب نرم و لذیذشود.
این کباب با نان یا برنج سرو میشود
نوش جان
ارسال دیدگاه