پخت فسنجان مرغ خوشمزه +فوت و فن پختن فسنجان

چهارشنبه، ۱ مرداد ۱۳۹۹ آشپزی
خورشت فسنجان” یکی از خورشت های خوشمزه منطقه ی شمال کشورمان است که به دلیل طعم لذیذش در تمام کشورمان تهیه و سرو می شود.

مواد لازم برای تهیه  خورشت فسنجان

  1. مغز گردو ی آسیاب شده ۵۰۰ گرم
  2. گوشت مرغ تکه شده به تعداد افراد
  3. شکر ۳ تا ۴ قاشق غذا خوری
  4. آب لیمو ۳ قاشق غذا خوری
  5. فلفل۱ قاشق مربا خوری
  6. نمک ۱ قاشق مربا خوری
  7. رب گوجه فرنگی ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری
  8. پیاز رنده شده ۲عدد متوسط
  9. رب انار ۳۰۰ گرم
خورشت فسنجان

طرز تهیه خورشت فسنجان

ابتدا مغز گردوی آسیاب کرده . در قابلمه مورد نظر مقدار کمی روغن ریخته و پیاز رنده شده را اضافه کرده وتفت میدهیم تا آب پیاز جمع شود وسپس گردو آسیاب شده را اضافه می کنیم کمی تفت بخورد و روغن پس دهد ولی زباد سرخ نکنید چون گردو تلخ میشود..۳ پیمانه آب داخل قابلمه میریزیم و روی حرارت بالای گاز قرار میدهیم تا به جوش بیاید.

وقتی ۵ دقیقه جوشید رب گوجه فرنگی سرخ شده  را اضافه میکنیم و در قابلمه را میبندیم و اجازه میدهیم گردوها ۲۰ دقیقه دیگر با اضافه شدن رب بجوشند.

در این فاصله داخل یک ماهیتابه مقداری روغن میریزیم و با حرارت ملایم مرغ ها را سرخ میکنیم .برای اینکه بوی زهم مرغ گرفته شود کمی زرد چوبه و نمک  روی آن می پاشیم.بعد از سرخ شدن مرغ ها را کنار میگذاریم . به سراغ گردوهای در حال پخت میرویم و آن را هم میزنیم و بعد از ۲۰دقیقه رب انار را به همراه نمک ، فلفل ، آبلیمو و همین طور شکر اضافه میکنیم و هم میزنیم تا همه مواد مخلوط شوند.

اگر در این مرحله حس کردید آب خورشت کمه میتونید از آب سرد یا آب یخ داخل آن است به خورشت اضافه کنید.نیم ساعت دیگر هم زمان میدهیم با حرارت ملایم بپزد. بعد از این مراحل مرغ ها را داخل خورشت اضافه میکنیم و چاشنی غذا را تست میکنیم که اگر به چیزی احتیاج داشت اضافه میکنیم و منتظر میشویم تا خورشت جا بیفتد.

خورشت آماده شده را با برنج سفید نوش جان کنید.

خورش فسنجان

نکات مهم برای خوشمزه و خوشرنگ شدن خورشت فسنجان :
  1. برای اینکه گردو خوب روغن از خودش پس بدهد باید آن را خوب با آسیاب خرد کنید و یا با چرخ گوشت چرخ کنید.
  2. گردو را زیاد تفت ندهید چون تلخ می شود. همچنین نباید خام  هم داخل خورشت ریخت چون طعم و بو بدی به خورشت میدهد.
  3. برای به روغن افتادن خورشت بعد از تفت دادن گردو ، سریعا به آن آب سرد یا چند تکه یخ اضافه کنید.
  4. اگر خورشت فسنجان ترش دوست دارید؛ باید باز هم برای طعم بهتر و خوش رنگ تر شدن خورشت ،حدود یک قاشق غذا خوری سر خالی شکر به آن اضافه کنید.
  5. برای لعاب دار شدن خورشت میتوانید در نیم ساعت آخر با توجه به مقدار خورشت ، یک عدد سیب درختی را با رنده ریز داخل آن رنده کنید تا غلیظ تر شود.
  6. برای خوش طعم شدن و لذیذتر شدن خورشت میتوان به نسبت مقدار مغز گردو ، یک سوم مغز پسته ی آسیاب شده به آن اضافه کنید.
  7. بهتر است زعفران را جایگزین زردچوبه کنید تا علاوه بر رنگ آن، عطر مطبوعی را به خورشت بدهد.
  8. اگر دوست داشته باشید مزه خورشتان ملس شود از رب انار ملس به همراه شکر و یا شیره خرما استفاده نمایید. در غیر اینصورت از رب انار ترش و قیسی استفاده کنید .

طرز تهیه پاستا با سس پستو

طرز تهیه خوراک بامیه؛ بدون گوشت

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا