تهیه خورش قیمه خوشمزه برای 8 نفر

سه‌شنبه 26 بهمن 1400 آشپزی
دستور پخت خورش قیمه نذری خوشمزه

تهیه خورش قیمه

خورش قیمه یکی از خورش های اصیل ایرانی است که اکثر ایرانیان علاقه زیادی به آن دارند! اگر هنوز طرز پخت این خورش معروف را بلد نیستید در این مطلب مارا دنبال کنید.

 

 

 

خورش قیمه از غذاهای قدیمی و بسیار خوشمزه ایرانی است. خورشی که با روش های مختلف تهیه می‌شود و به خوشمزگی و  خوش آب و رنگ بودن شهرت دارد. پیاز، لپه و گوشت از محتویات این خورش محسوب می شود. بعضی از خانم ها خورش قیمه را با گوشت چرخ کرده درست می کنند. تهیه خورش به این روش به زمان کمتری برای طبخ نیاز دارد، چون گوشت چرخ کرده زودتر می پزد. بعضی کدبانوها هم از ریختن هرگونه گوشت خودداری کرده و از قارچ به جای گوشت استفاده می کنند.

طرز تهیه خورش قیمه ( خورشت لپه )

 مواد لازم برای تهیه خورش قیمه

برای 8 نفر

 

گوشت گوسفند قیمه ای خرد شده

 

 

300 گرم

 

 

لپه

 

 

2 پیمانه

 

 

پیاز بزرگ

 

 

1 عدد

 

 

لیمو عمانی

 

 

10 عدد

 

 

زعفران سابیده شده

 

 

1 قاشق چایخوری

 

 

روغن مایع

 

 

به میزان لازم

 

 

رب گوجه فرنگی

 

 

1 قاشق سوپخوری سرپر

 

 

دارچین

 

 

1 قاشق چایخوری سرخالی

 

 

زردچوبه

 

 

1 قاشق چای خوری سرخالی

 

 

نمک

 

 

به میزان لازم

 

 

سیب زمینی متوسط و خلالی شده

 

 

4 عدد

 

 

طرز تهیه خورش قیمه

1. ابتدا لپه را در کاسه‌ای ریخته و خوب بشویید، سپس آن را در سبدی آبکشی کنید. گوشت را نیز بشویید و در سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. پس از آن، پیاز را پوست کنده و به‌صورت خلالی خرد کنید.

2. داخل قابلمه‌ای مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود. حالا پیاز خردشده را در روغن به اندازه‌ای تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود. در حین سرخ‌شدن پیاز، یک قاشق چای‌خوری زردچوبه را اضافه کنید و هم بزنید.

3. تکه‌های گوشت را به پیازداغ اضافه کنید و روی حرارت مرتب هم ‌بزنید تا گوشت تفت داده شود، سپس لپه را اضافه کرده و به هم‌زدن ادامه دهید تا تفت بخورد و موقع پخت وا نرود. در این زمان مقداری نمک هم اضافه کنید.

4. بعد از حدود ۳ تا ۴ دقیقه، از تفت‌دادن گوشت و پیاز و لپه، حدود ۲ پیمانه آب جوشیده به مخلوط اضافه کنید و بگذارید روی حرارت کم اجاق‌گاز بپزد. بعد از اینکه مواد چند جوش زد، پودر زعفران که قبلا در مقداری آب جوش  حل کرده بودید را به مواد اضافه کنید.

5. در فاصله طبخ گوشت و لپه، لیمو عمانی‌ها را شسته و در کاسه‌ای حاوی آب جوش کمی خیس
کنید.
سپس به وسیله چنگال چند سوراخ داخل آنها ایجاد کنید و در خورش بریزید. حالا حدود ۲ ساعت صبر کنید تا خورش روی حرارت ملایم اجاق‌گاز جا بیفتد.

6. در این فاصله، سیب‌زمینی‌ها را هم پوست کنده و پس از خلالی‌کردن در روغن سرخ کنید.

7. در یک ظرف فلزی جداگانه، رب را در کمی روغن تفت داده، سپس به غذا اضافه کنید. به این صورت رب، رنگ بهتری در غذا ایجاد می‌کند. بعد از حدود یک ربع، پودر دارچین را بیفزایید. حالا خورش را در ظرف موردنظر بریزید و با سیب‌زمینی سرخ کرده تزئین کنید.

طرز تهیه خورش قیمه ( خورشت لپه )

راز و رمز خوشمزه‌تر شدن خورش قیمه

  • باتوجه به اینکه رب گوجه‌فرنگی، طبخ لپه و گوشت را به تاخیر می‌اندازد، آن را در مراحل آخر اضافه کنید.
  • دارچین را نیز در مراحل پایانی طبخ خورش اضافه کنید زیرا افزودن آن در مرحله اول طبخ، باعث تیره‌شدن رنگ خورش می‌شود.
  • استفاده از زعفران در خورش قیمه سلیقه ای است و می توانید به عنوان ادویه فقط از دارچین ،فلفل سیاه و زردچوبه استفاده کنید.

 

 

تارت بستنی دولچه دی لیچی

تارت بستنی دولچه دی لیچی

تهیه لیمو عمانی

تهیه لیمو عمانی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا