در این مقاله به شما آموزش میدهیم که چگونه میتوانید انواع غذاهای تند مدیترانه ای را تهیه کنید. یکی از محبوبترین این غذاها، لبلبی است که در کشور تونس و سایر کشورها مانند ترکیه و عراق به روشهای مختلف تهیه میشود. برای شروع، بیایید با تهیه لبلبی آشنا شویم.
لبلبی
مواد لازم برای خوراک تند مدیترانه ای:
- 100 میلیلیتر روغن زیتون طبیعی
- 2 عدد پیاز خردشده
- 6 حبه سیر خردشده
- یك قاشق غذاخوری زیره سبز
- 2 قاشق چایخوری گشنیز
- 1 قاشق غذاخوری هریسا
- 2 لیتر یا 8 فنجان آب مرغ
- 4 قوطی 400 گرمی نخود
- 4 عدد گوجهفرنگی خردشده
- 6-4 عدد تخممرغ
- تعدادی برگ گشنیز برای تزئین
- چند برش نان باگت، لیمو و اندکی هریسای اضافه برای قرار دادن در کنار خوراک اصلی
- کمی خلال بادام برای تزئین خوراک اصلی
دستور پخت:
- کمی روغن را در یک قابلمه روی آتش متوسط حرارت دهید. سیر و پیاز را به مدت 6 دقیقه سرخ کرده تا نرم شوند. هر از گاهی مخلوط مزبور را هم بزنید.
- زیره سبز، گشنیز و زعفران را اضافه كنید و به مدت 3 دقیقه هم بزنید. هریسا و نخود را به این مخلوط بیفزایید و هم بزنید و سپس در قابلمه را بگذارید تا به مدت 10 دقیقه بپزد.
- گوجهفرنگی را اضافه کرده و به مدت 3 دقیقه بگذارید تا بپزد.
- در یک قابلمه جداگانه مقداری آب ریخته تا به جوش آید و به آن کمی سرکه اضافه كنید.
- تخممرغها را در یک نعلبکی شکسته و یکباره به درون قابلمه حاوی آب بریزید.
- حدود 3 دقیقه ظرف حاوی تخممرغ را روی حرارت متوسط قرار دهید تا سفیدی آن بگیرد، ولی زرده نیمه روان باشد.
- به آرامی و با حوصله تخممرغها را بهطور جداگانه با کفگیر آبکش بردارید و روی پارچه روغنگیر یا پاکی قرار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود.
- سوپ آماده شده را در کاسهها ریخته و روی هر کدام یک تخممرغ قرار داده و روی آنرا با خلال بادام، گشنیز و … بیارایید.
شوربا با گوشت گوسفند
شوربا نوعی سوپ یا پیش غذای محبوب در شمال آفریقا، خاورمیانه و ترکیه است که در اصل در دوران امپراتوری عثمانی از آسیای صغیر به تونس وارد شد. شوربا به شیوههای متفاوت و با موادی گوناگون همچون گوشت گوسفند، گوساله یا مرغ تهیه میشود. در ماه مبارک رمضان، یکی از خوراکهای مهمی که پیش از خوردن خوراک اصلی رایج بوده همین شورباست. تهیه شوربا با گوشت گوسفند را امتحان و نوش جان کنید!
مواد لازم:
- 3 قاشق روغن زیتون طبیعی
- 450 گرم گوشت سردست بدون استخوان و چربی و خرد شده
- نمک و فلفل به میزان لازم
- 2/5 فنجان رب گوجهفرنگی
- 3 الی 4 قاشق غذاخوری هریسا
- 1/4 فنجان پیاز خردشده
- 1/4 فنجان کرفس خردشده
- 2 قاشق غذاخوری برگ کرفس خردشده
- یك فنجان سرخالی جوی پوستکنده
- یك عدد لیمو قاچ شده به 6 بخش
دستور پخت:
- در یک قابلمه روغن را داغ كنید و گوشت آغشته به نمک و فلفل را در آن تفت داده تا به رنگ قهوهای درآید.
- نیم فنجان آب را با نیم فنجان رب گوجهفرنگی آمیخته و آنرا همراه با 3 قاشق غذاخوری هریسا به قابلمه بیفزایید. بگذارید تا چند دقیقه پخته و سپس پیاز، کرفس، جعفری و بقیه رب گوجهفرنگی را به آن بیفزایید. 3 فنجان آب به قابلمه بیفزایید و هم بزنید. در قابلمه را بگذارید و حدود نیم ساعت صبر کنید تا محتویات در آتش ملایم پخته شود.
- 3 فنجان دیگر آب به قابلمه اضافه کرده و آتش را زیاد کنید تا آب خورش به جوش آید.
- جوی پوست کنده را اضافه کرده و حدود 10 تا 15 دقیقه بگذارید تا بپزد.
- جو و آب خورش را امتحان کرده و از پخته شدن آن اطمینان حاصل كنید و در صورت نیاز کمی نمک یا هریسا بیفزایید.
- غذا را با قاچهای لیموی تازه سرو کنید.
هَریسا
این سس تند که با فلفل تهیه میشود، یکی از مواد ضروری برای آشپزی تونسی است. در اینجا به روش تهیه هریسا میپردازیم.
مواد مورد نیاز (کمتر از یک فنجان):
- یك عدد فلفل قرمز
- نصف قاشق چایخوری تخم گشنیز
- نصف قاشق چایخوری زیره سبز
- نصف قاشق چایخوری زیره سیاه
- یك و نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون
- یك عدد پیاز قرمز خردشده به قطعات درشت
- 3 حبه سیر خردشده به تكههای درشت
- 3 عدد فلفل مکزیکی (چیلی) خردشده همراه با دانههایش
- 2 قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
- نصف قاشق چایخوری نمک
دستور تهیه:
- فلفل را به خوبی کباب کنید و بگذارید سرد شود. سپس پوست آن را کنده و تخمهایش را دور بریزید.
- یک قابلمه خشک را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید و زیره سبز، زیره سیاه و گشنیز را درون آن به مدت دو دقیقه در حال هم زدن حرارت دهید.
- با استفاده از هاون یا مخلوطکن محتوای قابلمه را پودر کنید.
- سیر، پیاز و فلفلهای چیلی را در یک ماهیتابه به مدت 10 تا 12 دقیقه روی آتش متوسط سرخ کنید.
- همه مواد را در یک مخلوطکن ریخته و آسیاب كنید و در صورت نیاز چند قطره روغن زیتون بیافزایید تا حالت خمیری بهدست آید.
سالاد مِشویا (سالاد فلفل کبابی تونسی)
سالاد مشیا یکی از پیش غذاهای محبوب و رایج در کشور تونس است. البته انواع گوناگونی از این پیشغذای لذیذ و مفید در سایر کشورهای اطراف دریای مدیترانه همچون ایتالیا و یونان نیز یافت میشود. البته مواد مورد نیازی که در زیر به آنها اشاره شده قطعی نیست و میتوانید بنا به میل خود آنها را كم و زیاد كنید.
مواد لازم:
- 3 عدد فلفل دلمهای سبز
- 3 عدد فلفل دلمهای قرمز
- 2 عدد فلفل چیلی نازک
- 2 عدد فلفل سبز نازک
- 2 عدد گوجهفرنگی
- یك حبه سیر
- یك قوطی تن ماهی
- 2 عدد تخممرغ
- چند عدد زیتون
- نمک
دستور پخت:
- فلفلها و گوجهفرنگی را در فر یا روی منقل کباب کنید. سپس داخل یک کیسه فریزر گذاشته و صبر کنید تا سرد شود.
- پس از سرد شدن پوستهای سوخته فلفل و گوجه را جدا کرده و آنها را با کارد خرد و باهم مخلوط کنید. نمک و فلفل و همچنین روغن زیتون را به میزان لازم اضافه كنید.
- تخممرغها را از قبل در یک ظرف آبپز کرده و بگذارید تا سفت شوند. سپس آنها را به صورت حلقهای برش دهید.
- تن ماهی را در قوطی به مدت 20 دقیقه در آب جوش بجوشانید.
- سیرها را به قطعات بسیار ریز خرد کنید.
در نهایت، نوعی دسر خوشمزه به نام مکروز وجود دارد که از خرما تهیه میشود. برای درست کردن مکروز به خمیر خرما نیاز داریم. با گرفتن هسته و پوست خرما و سپس له کردن آن با دست یا مخلوط کن میتوان خمیر خرما را درست کرد.
ارسال دیدگاه