ترشی / طرز تهیه2 نوع ترشی خوشمزه پاییزی

چهارشنبه 19 آبان 1400 آشپزی
torshy

ترشی پای ثابت سفره های ایرانی است و به همراه غذا سرو می شود .ترشی جات جزو مهمترین غذاهای تخمیر شده هستند . غذاهای تخمیر شده مثل ترشی ها و شوریجات با متعادل کردن میزان اسید معده و باکتری های روده به هضم غذا کمک می کنند و باعث می شوند روده مواد مغذی بیشتری را جذب کند . ترشی انواع مختلف دارد و در شهرهای مختلف با ادویه های مخصوص آن شهر تهیه می شود . در بخش آشپزی مجله دایان طرز تهیه انواع ترشی را توضیح دادیم حتما آموزش آنها را ببینید

 مواد لازم برای تهیه ترشی مخلوط با تمرهندی

  •  گل کلم بزرگ:1 عدد
  • هویج: 1 کیلو
  •  بادمجان: 1 کیلو
  •  شلغم:1 کیلو
  •  تربچه قرمز: نیم کیلو
  • کرفس : 1 بوته
  •  موسیر: 300 گرم
  •  سیر:3 بوته
  •  پیاز کوچک: 1 کیلو
  • فلفل قرمز تندوادویه ترشی ونمک وسرکه قرمز: به میزان لازم
  • گل پر، پودر انبه، تخم گشنیز: به میزان لازم
  • رب انار: نیم کیلو
  • تمر هندی: نیم کیلو
ترشی

ترشی

طرز تهیه ترشی  مخلوط با تمر هندی

  1.  برای تهیه این ترشی یا هر ترشی دیگه باید به این نکته توجه کنید که باید تمام مواد اولیه را بشویید و روی پارچه تمیز قراردهید تا آب آنها گرفته شود چرا که خیس بودن سبزیجات باعث کپک زدن ترشی می شود . نکته دیگر این است که از نمک ید دار استفاده نکنید و به جای آن از نمک دریا برای تهیه ترشی و خیار شور استفاده کنید.
  2. وقتی سبزیجات را شستید و خشک کردید. تمام  سبزیجات بجز سیر و پیاز همه رو به اندازه دلخواه خرد کنید.
  3. پیاز رو پوست بگیرید  و با چاقو یه برش +روی سرپیاز بزنید.
  4.  در یک قابلمه مقداری سرکه بریزید وقتی به جوش آمد بادمجون و هویج خرد شده را اضافه کنید و اجازه دهیدچند جوش بزند و کمی بپزند.
  5. بقیه سبزیجات خرد شده را کمی نمک بزنید و درون یک آبکش بریزید تا  یک شب تا صبح بمونه با این کار آب اضافه سبزیجات گرفته میشه.
  6. تمام ادویه ها  مخصوص ترشی را با هم مخلوط کنید .
  7.  حال ظرف مورد نظر برای انداختن ترشی( که بهتر است سفالی یا شیشه ای باشد ) را تمیز بشویید و با جوشاندن در آب استریل کنید  و تمام مواد خام و پخته شده را با هم ترکیب کنید. توی ظرف مورد نظر یک ردیف مواد ترشی نمک و ادویه  بریزید و به همین ترتیب ادامه دهید تا مواد تمام شوند.
  8. تمر هندی رو باسرکه خیس کنید و اجازه دهید کمی بماند وقتی تمرهندی خوب نرم شد چنگ بزنید و از صافی رد کنید و تمرهندی صاف شده را با رب انار خوب مخلوط کنیدوبه مواد ترشی اضافه کنید
  9. اگر نیاز بود بازم سرکه روی مواد  بریزد تا روی مواد را سرکه بپوشاند.
  10. درب ترشی را محکم ببندید تا هوا نگیردو ظرف ترشی را در جای خنک به مدت 2 هفته قرار دهید تا ترشی شما آماده شود وقتی ترشی آمادهشد  و در آن را باز کردید بعد از آن ترشی را در یخچال قرار دهید تا کپک نزند .
ترشی

ترشی زرشک

زرشک میوه ی ترشی است که برای پختن غذاهای مختلف و تهیه مربا و ترشی و لواشک از آن استفاده می شود . در این بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه ترشی زرشک با ما همراه باشید.

خوراک هویج و گوشت آب پز

مواد لازم برای تـرشی زرشـک تازه

  • سرکه سفید: به میزان لازم
  • زرشک تازه: به میزان لازم
  • آب

طرز تهیه ترشی زرشک

  1. برای تهیه تـرشی زرشـک  ابتدا زرشک  تازه را به خوبی پاک کنید و خوب آن را بشویید و درون آبکش بریزید وقتی خوب آب آن کشیده شده  زرشک ها را روی پارچه یا حوله آشپزخانه پهن کنید تا آب اضافه آن گرفته شود .
  2. مقداری از زرشک پاک شده رادر قابلمه بریزیدو کمی آب روی آن بریزید و  روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید زرشک ها به مدت ۶۰ دقیقه بپزند و له شوند و بعد از آن اجازه دهید زرشک خنک شود و زرشک را چنگ بزنید و از صافی رد کنید  تا  آب آن ها بیرون آید.
  3. در این مرحله  آب زرشک صاف  شده را با سرکه سفید ترکیب نمایید.( به نسبت مساوی آب زرشک و سرکه را با هم ترکیب کنید)
  4.  حال باید نمک و شکر به آب زرشک و سرکه اضافه کنیم که باید به ازای یک لیتر  آب زرشک و سرکه یک قاشق غذاخوری نمک و دو قاشق غذاخوری شکر به آن اضافه کنید و  روی حرارت ملایم قرار دهید تا  شکر و نمک  حل شوند. وقتی ترکیب جوشید شعله را خاموش کنید و اجازه دهید تا خنک شود .
  5.  حال درون ظرف مناسب ترشی , زرشک های تازه که روی پارچه پهن کردید و آب آن گرفته شده را بریزید سپس محلول آب زرشک و سرکه را به آن اضافه کنید و درب ظرف را به صورت محکم ببندید( ختما ظرف ترشی باید  شیشه ای باشد و سر آن فلزی باشد.)
  6. ظرف حاوی ترشی زرشک  را به صورت برعکس روی سطحی صاف قرار دهید و آن را به مدت ۲۴ ساعت ک به همین شکل نگه دارید تا هوای ظرف خارج شود و به اصطلاح در ظرف پرس شود و سپس ظرف را در جای خشک و خنک قرار دهید و بعد از گذشت یک هفته ترشی را سرو کنید. هروقت در ترشی را باز کردید  باید بعد از آن ترشی را  در یخچال قرار دهید تا کپک نزند.

تارت هلو

طرز تهیه تارت هلو

کوکی

کوکی فیجت اسپینر

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا