طرز تهیه ترشی عربی مقدوس (مکدوس )

یکشنبه، ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ آشپزی

مکدوس یا مقدوس یک نوع ترشی عربی برای کشورهای اردن – لبنان – فلسطین است. این ترشی در واقع بادمجان پرورده با گردو و روغن زیتون است که با مزه ای فوق العاده بی نظیر خود در کنار خوارک عربی مثل حمص یا دلمه ها سرو می شود.

مواد لازم برای تهیه ترشی مقدوس

بادمجان   کوچک مخصوص ترشی: ۱ کیلو
گردو خرد شده : ۱۰۰ گرم
سیر: ۱۰ حبه
فلفل دلمه ای  قرمز : ۱۵۰ گرم
چیلی قرمز فلفل ریز تند : ۱ عدد
نمک دریایی به میزان لازم
روغن زیتون بکر به میزان لازم

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی یونانی

ترشی

ترشی مقدوس

طرزتهیه ترشی مقدوس

داخل قابلمه مقداری آب بریزید و  روی حرارت گذاشته تا به جوش بیاد . همین که جوشید بادمجونهای ریز رو بریزید توش و روی بادمجونها یک بشقاب بزارید تا بادمجونها نیان روی آب و در قابلمه را بزارید تا به مدت ۱۰ دقیقه بادمجونها بجوشن و پخته شوند

حالا بادمجونها را دونه دونه خارج کنید بزارید توی آبکش و کلاهک هاشون رو به ارامی جدا کنید حالا با کمک یک چاقو شکم بادمجونها را کمی  شکاف  بدید طوری که بادمجان کامل نصف نشود   و توی هر کدوم نصف قاشق چای خوری نمک دریایی بریزید و بزارید داخل ابکش بعد که همه بادمجونها تموم شدن روی بادمجونها  دوباره بشقاب بزارید تا آب بادمجونها کامل خارج شود  واگر احساس کردید بادمجانها هنوز آب دارند رو پارچه تمیز بچینید تا کاملا آب آنها خارج شود.

حالا برید سراغ فلفل دلمه ای ها و خوب با رنده ریز رندشون کنید
فلفل چیلی رو هم تخم هاشو در بیارید و ریز خرد کنید. سیر ها را با رنده ریز رنده کنید.

گردو رو با گوشت کوب بکوبید اما کاملا له نکنید بزارید مقداری دونه درشت داشته باشه .
حالا گردو رو با فلفل ها و سیر مخلوط کنید  خیلی کم اندازه نصف قاشق نمک دریایی بپاشید .و شکم بادمجونها رو باهاش پر کنید.

یک شیشه کاملا تمیز و خشک  آماده کنید بادمجونها را دونه دونه با حوصله داخل شیشه کنار  هم بچینید .اصلا فاصله  بینشون  نزاریدتا جایی که میتونید بادمجونها رو فشرده بچینید  و روغن زیتون رو روی بادمجونها بریزید. یک کارد حاضر کنید و کناره های شیشه فرو کنید تا روغن زیتون به همه جای بادمجونها برسه و کاملا روی بادمجونها را بپوشونه

درش رو محکم ببندید و بزارید داخل کابینت  یا اتاق  چک کنید اگر بادمجونها روغن رو به خودشون کشیده بودن و سر شیشه خالی بود باز روغن اضافه کنید. چون اگربادمجونها با روغن زیتون  پوشیده نباشن فاسد میشن

یک هفته نگه دارید و بعد نوش جان کنید. بعد از یک هفته میتونید داخل یخچال نگهداری کنید . اما چون روغن زیتون داخل یخچال سفت میشه باید هر بار قبل از مصرف ۱ ساعت بیرون از یخچال بزارید تا روغن زیتون هم دمای محیط بشه .

* در لبنان داخل مواد گردو مقداری انار دون شده هم میریزن اگر دوست داشتید میتونید اضافه کنید.
* اگر دسترسی به چیلی قرمز نداشتید می توانید کمی  پودر فلفل تند اضافه کنید.
نوش جان بیشتر بخوانید: طرز  تهیه ترشی امپراطور

پلوی عربی

دستور پخت پلوی عربی یا مجبوس گوشت نوعی غذای عربی

کیک روانی خوشمزه ترکیه (کیک شربتی ) +طرز تهیه

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا