ترشی متکا ترشی سنتی پر خاصیت است ویکی از ترشی های سنتی شهمیرزاد و سمنان است که با سبزی کوهی متکا تهیه می شود ، این ترشی ضد فشار خون است.گیاه متکا طعم خاص ندارد و برای طعم دار کردن آن از سبزیجات معطر مثل نعناع و مرزه و سیر استفاده می کنند.
علاوه بر ترشی میتوان سبزی متکا را آبپز کرد و با ماست ترکیب کرد و به عنوان بورانی از آن استفاه کرد یا متکا را سرخ می کنند و با برنج آبکش شده ترکیب کرده و و برنج را دم می دهنددر بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه ترشی متکا سمنانی با ما همراه باشید همچنین طرز تهیه غذاهای سنتی سمنان را مشاهده کنید.
در رستوران های معروف سمنان ، متکا را به صورت بورانی با ماست سرو می کنند و در سبزی پلو سمنانی رستوران های سنتی سمنان هم نقش مهمی دارد ولی مهم ترین کاربرد متکا ، درست کردن ترشی محلی سمنانی است که مصرف آن برای کسانی که مبتلا به فشار خون هستند بسیار مفید است.
مواد لازم برای ترشی مِتکا
- مِتکا:1 کیلو
- سرکه محلی :1 لیتر
- آب:1 لیوان
- مرزه:50 گرم
- ترخون خشک:50 گرم
- مرزه:50 گرم
- شوید خشک:50 گرم
- برگ :سیر1 بوته
- سیر:10 حبه
- نمک :به مقدار لازم
طرز تهیه ترشی متکا
- برای تهیه ترشی متکا ابتدا سبزی متکا را پاک کنید و در یک ظرف مناسب بریزید و با آب بشویید و آبکش کنید .
- سپس سبزی متکا را به همراه یک لیوان آب در قابلمه بریزد و روی شعله کم قرار دهید تا 10 دقیقه بپزد و نیم پز شود.
- سپس متکا آب پز شده را آبکش کنید و اجازه دهید آب آن کامل گرفته شود تا ترشی شما کپک نزند.
- ظزف ترشی شیشه ای را در آب جوش به مدت 10 دقیقه بجوشانید تا استریل شود .سپس اجازه دهید ظرف خوب خشک شود.
- حال در ظرف شیشه ای ، یک لایه سبزی سبزیجات خشک ، چند حبه سیر و چند لایه متکا بچینید و کار را ادامه دهید تا شیشه پر شود لایه آخر باید سبزیجات خشک و سیر باشد.( می توانید سبزیجات معطر را به صورت درسته استفاده کنید و پس از طعم گرفتن ترشی آنها را از ترشی جدا کنید )
- سرکه محلی ( سرکه محلی را بهتر است قبل از استفاه بجوشانید و وقتی خنک شد استفاده کنید ) و نمک را مخلوط کرده و به آرامی در شیشه بریزید تا روی سبزیجات را بگیرد.
- درب شیشه را محکم ببندید تا هوا وارد آن نشود و در محلی خنک به مدت 30 روز قرار دهید تا ترشی آماده شود . البته اگر زمان بیشتری ترشی متکا بماند خوشمزه تر می شود در ضمن نمک ترشی باید به اندازه لازم باشد تا ترشی کپک نزند
- بعد از باز کردن در ترشی آن را در یخچال قرار دهید.
ارسال دیدگاه