طرز تهیه ترشی بادمجان خشک خوشمزه بوشهری

دوشنبه 2 تیر 1404 آشپزی
torshi badengan

ترشی بادمجان خشک یکی از خوشمزه‌ترین ترشی‌های بوشهری است که طعم بی‌نظیری دارد. این ترشی را با بادمجان و گوجه فرنگی خشک شده تهیه می‌کنند. در این مقاله با طرز تهیه ترشی بادمجان خشک بوشهری آشنا خواهید شد.

مواد لازم برای ترشی بادمجان خشک

  • بادمجان خشک شده: ۱ کیلوگرم
  • گوجه فرنگی خشک شده: ۵۰۰ گرم
  • سیر: به تعداد لازم
  • موسیر: به تعداد لازم
  • سبزی معطر خشک (نعنا، پونه کوهی، ترخون): از هرکدام ۱ قاشق غذا خوری
  • تمر هندی یا آب گوجه فرنگی یا آب انار: به مقدار لازم
  • فلفل تند خشک: ۲ عدد
  • نمک: به مقدار لازم
  • سیاه دانه: ۱ قاشق غذا خوری
  • تخم گشنیز: ۱ قاشق غذا خوری
  • سرکه قرمز: به مقدار لازم

ترشی بادمجان خشک

طرز تهیه ترشی بادمجان خشک بوشهری

  1. برای تهیه ترشی بادمجان خشک، بادمجان‌ها را خشک کنید. برای این کار بادمجان‌ها (بادمجان شیرین) را با پوست یک برش در طول تا نزدیکی سر بادمجان بزنید ولی بادمجان نصف نشود، یا می‌توانید بادمجان‌ها را پوست بگیرید و ورقه ورقه برش بزنید و در سینی یا روی پارچه قرار دهید جلوی آفتاب خشک کنید.
  2. اگر بادمجان شما تلخ بود باید تلخی آن گرفته شود. بادمجان‌های برش خورده را با مقداری آب و نمک بپزید سپس آبکش کنید و پس از خنک شدن روی پارچه بچینید تا خشک شوند. اگر هوا گرم و آفتابی باشد ۲ تا ۳ روز طول می‌کشد تا بادمجان‌ها کاملاً خشک شوند. می‌توانید از دستگاه میوه خشک کن یا فر برای خشک کردن بادمجان استفاده کنید.
  3. گوجه فرنگی‌ها سالم و شسته شده را حلقه‌ای برش بزنید و جلوی آفتاب خشک کنید.
  4. وقتی بادمجان و گوجه فرنگی شما خشک شدند نوبت آماده کردن ترشی است.
  5. بادمجان‌های خشک شده و سرکه (بهتر است از سرکه طبیعی استفاده کنید) را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا سرکه بجوشد و ۲ تا ۳ دقیقه اجازه دهید تا بادمجان‌ها کمی پخته شوند. سپس مواد را از روی شعله بردارید و صبر کنید تا سرکه و بادمجان داخل قابلمه سرد شود.
  6. موسیر خشک را در کاسه بزرگ بریزید و مقداری آب گرم روی آن بریزید و کنار بگذارید (۱ تا ۲ ساعت) تا تندی موسیر گرفته شود. سپس آبکش کنید و اجازه دهید آب آن گرفته شود تا ترشی شما کپک نزند.
  7. سیرها را بشویید و پوست آنها را بگیرید و کنار بگذارید.
  8. حال ظرف مخصوص ترشی را خوب بشویید و خشک کنید و مواد آماده شده را لایه لایه در ظرف بچینید. به این صورت، ابتدا داخل ظرف ترشی بادمجان‌ها، سپس سبزی‌های معطر، پونه کوهی، نعنا، ترخون، فلفل تند، گوجه خشک شده، سپس سیر، موسیر، نمک، سیاه دانه و تخم گشنیز بریزید تا تمام شدن مواد ادامه دهید.
  9. تمر هندی را به اندازه دلخواه با سرکه مخلوط کنید و هم بزنید تا تمر نرم شود، سپس از صافی رد کنید تا هسته آن جدا شود. حال مخلوط تمر هندی و سرکه را به مواد اضافه کنید تا روی مواد را بگیرد. سپس درب ظرف ترشی را محکم ببندید و به مدت یک روز خارج یخچال قرار دهید و اگر سرکه آن کم بود مقداری اضافه کنید و سپس درون یخچال بگذارید. بعد از ۱۰ روز ترشی شما آماده است.
  10. نکته: می‌توانید این ترشی را بدون اضافه کردن تمر هندی هم تهیه کنید و یا از مخلوط آب گوجه فرنگی و سرکه یا مخلوط آب انار و سرکه استفاده کنید و بهتر است این مخلوط‌ها را بجوشانید سپس روی ترشی بریزید.
gemene Boshery

طرز تهیه گمنه خوشمزه و مقوی بوشهری

morge kentaki

طرز تهیه مرغ کنتاکی خوشمزه و پرطرفدار

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا