طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر تبریزی و خوشمزه

یکشنبه 9 خرداد 1400 آشپزی
torshy bademjan

ترشی بادمجان شکم پر تبریزی جزء ترشی های خوشمزه مجلسی است که طرز تهیه ای بسیار آسان دارد و برای تهیه آن می توان انواع سبزیجات را ریز خرد کرد و داخل شکم بادمجان گذاشت. برای آموزش طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر تبریزی خوشمزه با ما همراه باشید.

در بخش آشپزی مجله دایان طرز تهیه ترشی گوجه فرنگی شکم پر و ترشی بسیار خوشمزه لیمو شکم پر با ادویه ها و ترشی کلم برگ شکم پر که ترشی بسیار خوشمره است را مشاهده کنید.

 

فهرست مطالب:

1-مواد لازم برای تهیه ترشی بادمجان شکم پر 

2-طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر

3-سبزی ترشی چیست؟

 

مواد لازم برای تهیه ترشی بادمجان شکم پر تبریزی

  • بادمجان قلمی کوچک :6 تا 7دعدد
  • سیر :7 حبه
  • سبزی ترشی: ۳۰۰ گرم
  • نعنا :۲۰۰ گرم
  • فلفل سبز تند: دلخواه
  • سرکه :۱ لیتر
  • نمک وادویه ترشی و زرد چوبه و پودر موسیر :  به میزان لازم

 

ترشی بادمجان شکم پر

ترشی بادمجان شکم پر

 

طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر

  1. برای درست کردن ترشی ابتدا تمام سبزی جات رابه خوبی شسته و روی پارچه تمیز پهن کنید تا کاملا خشک شوند .
  2. سبزی ترشی را ریز خرد کنید.
  3. سیر ها راپوست کنید وفلفل ها را هم از وسط نصف کنید وتخم های فلفل را  بیرون بیارید.
  4. اگر دوست داشتید می توانید از موسیر  خرد شده و هویج خرد شده هم استفاده کنید حال  همه  سبزیجات خرد شده را را با هم بریزید تو ی غذا ساز و حسابی له کنید (یا می توانید مواد را ریز خرد کنید و دیگر در مخلوط کن نریزید).
  5. حالا مخلوط له شده سیر و سبزیجات  و فلفل را داخل یه کاسه بریزید و رویشان یک قاشق غذا خوری نمک و یک قاشق چایی خوری ادویه ترشی بریزید  من کمی زرد چوبه برای خوش طعم وخوشرنگ شدن  بیشتر ترشی می ریزم وقدری هم پودر موسیر اگر موسیر تو ی مواد له شده بود لازم نیست پودر موسیر بریزید  واقعا موسیر طعم بی نظیری به ترشی می‌دهد.
  6. بادمجان ها را برش دهید و مقداری نمک زده و در آبکش گذاشته  تا تلخی آن گرفته شود .(بادمجان ها را با چاقوی میوه خوری خیلی بادقت از سر به پایین شکاف دهید و دقت کنید که چاقو را خیلی داخل بادمجان نکنید که باعث پاره شدن از دو طرف شود،چون مواد دیگر داخل بادمجان نمی ماندو بیرون میاید و اگر تخم بادمجان زیاد بود با قاشق تخم ها را خارج کنید)
  7. سرکه را داخل قابلمه بریزید وصبر کنید بجوشد . بعد از جوش آمدن یک قاشق نمک به سرکه بزنید چون قرارهست که بادمجان ها توی سرکه پخته بشوند و بهترهست که نمک داشته باشد والبته من همیشه توی سرکه در حال جوش چند تکه کرفس تازه هم میندازم که سرکه را خوش عطر وطعم کند ولی نه مدت طولانی حدود ۵ دقیقه کافی هست  ، حالا بادمجان ها را داخل سرکه بریزید و بزارید نیم پز بشوند با یک چنگال امتحان کنید ، اگه راحت رفت داخل بادمجان یعنی پخته است. خیلی آرام از توی سرکه بیرون بیاورید و اجازه دهید خنک شوند.
  8. حالا با  یک قاشق  مخلوط سیر و سبزی وفلفل داخل شکم بادمجان پر کنید  و کمی به اطراف فشار بدهید تا جا باز کند و بعد هم دوباره دو لبه بادمجان را به هم نزدیک کنیدو ببندید و بقیه بادمجان ها را هم به همین روش پر کنید .
  9. می توانید بادمجان ها را داخل یک ظرف شیشه ای عمودی کنار هم ویا داخل یک ظرف سفالی در دار به صورت افقی بچینید و سرکه ای که قبلا بادمجان ها را  جوشاندید و سرد شده رویشان بریزید .
  10. 1 تا  الی 2 هفته صبر کنید که طعم سیر وسبزی و فلفل را بادمجان ها به خود بگیرد البته این ترش هرچه بیشتر بماند خوشمزه تر می شود و لذت خوردن این ترشی را چندبرابر میکند.

 

طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر تبریزی

طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر تبریزی

 

ترشی بادمجان شکم پر خوشمزه را تهیه کنید و کنار خانواده از خوردن آن لذت ببرید.

 

سبزی ترشی بادمجان شکم پر چیست؟

بخش زیادی از طعم ترشی را سبزی هایی که در آن استفاده می شوند، تشکیل می دهد که بسته به سلیقه هر فردی این سبزی ها قابل تغییر هستند. شوید، یکی از سبزی هایی ایست که همیشه در ترشی ها دیده می شود . علاوه بر شوید از سبزی های دیگری مثل نعناع، جعفری، مرزه، گشنیز، ترخان و ریحان نیز در ترشی استفاده می شود؛ زیرا هرکدام از این سبزیجات طعم و عطر خاصی به ترشی می دهند و ترکیب این۷سبزی است که ترشی را به طعم ایده آلش نزدیک میکند.

نکاتی که باید در تهیه ترشی بادمجان شکم پر رعایت کنید

  • سرکه در طعم ترشی نقش اساسی دارد پس حتما از سرکه مرغوب استفاده کنید. بهترین نوع سرکه  سرکه انگور، کشمش است.
  • حتما سرکه را بجوشانید.
  • از ظرف پلاستیکی برای ترشی استفاده نکنید و سعی کنید  از ظروف سفالی، شیشه ای یا چوبی استفاده کنید.
  • ترشیجات  را در جای خنک و تاریک قرار دهید.
  • برای تندتر شدن  از فلفل سبز قلمی استفاده کنیدو لابه لای ترشی قرار دهید .
  • سیاه دانه و گلپر  طعم خوبی به ترشی  بادمجان می دهند.
  • سرکه قرمز  برای ترشی بادمجان مناسب تر است.
  • به میزان نمک ترشی دقت کنید کم نمکی باعث کپک زدن ترشی می شود.
shamy gilany

شامی گیلانی / طرز تهیه شامی خوشمزه و پوک با لپه و نخود

cake

کیک شیرازی/طرز تهیه کیک شیرازی خوشمزه با شربت بار

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا