
چکیده ای از بیوگرافی صادق چوبک
متولد : 14 تیرماه سال 1295
عرصه فعالیت : داستاننویس، نمایشنامهنویس و مترجم
همسر : قدسی خانم
فرزند : دو فرزند
ملیت : ایرانی
زادگاه : بوشهر
محل زندگی : آمریکا
صادق چوبک کیست ؟
صادق چوبک، داستاننویس، نمایشنامهنویس و مترجم مشهور ایرانی است که در کنار نویسندگان ایرانی دیگر، از پیشروان داستاننویسی نوین این مرزوبوم بود.
صادق چوبک متولد چه سالی است ؟
چوبک در 14 تیرماه سال 1295 متولد شد.
صادق چوبک اهل کجا است ؟
او متولد بوشهر بود.
بیوگرافی صادق چوبک
صادق چوبک در 14 تیرماه سال 1295 خورشیدی در بوشهر به دنیا آمد. پدرش تاجر بود، اما به دنبال شغل پدر نرفت و به کتاب روی آورد. تا مقطع سوم ابتدایی در مدرسه سعادت بوشهر درس خواند. در سال 1303 به بیماری مالاریا مبتلا شد و برای معالجه به شیراز نقل مکان کرد. در شیراز در مدرسههای شفاییه، سلطانیه و حیات تحصیل کرد. نخستین مقاله چوبک در سال 1310 در روزنامه محلی بیان حقیقت منتشر شد. وی در سال 1313 موفق به اخذ گواهینامه سیکل گشت. در سال 1314 در کالج امریکایی تهران به ادامه تحصیل پرداخت. وی در سال ۱۳۱۶ به استخدام وزارت فرهنگ درآمد.

بیوگرافی صادق چوبک
ازدواج صادق چوبک
چوبک در سال 1316 و پس از گرفتن دیپلم ادبی خود با همسرش به نام قدسی خانم ازدواج کرد که حاصل این ازدواج دو فرزند پسر به نامهای روزبه و بابک”بود. او زمانی که در کالج آمریکایی تهران درس میخواند با همسرش آشنا شده بود.

ازدواج صادق چوبک
معروف ترین آثار صادق چوبک
تنگسیر به ۱۸ زبان ترجمه شده و امیر نادری، فیلمساز معروف ایرانی، در سال ۱۳۵۲ براساس آن فیلمی به همین نام ساختهاست. در سنگ صبور جریان سیال ذهنی روایت و بیان داستان از زبان افراد مختلف به کار گرفته شده است. این اثر گفتوگوهای زیادی را در محافل ادبی آن زمان برانگیخت.
وی قصهٔ معروف پینوکیو را با نام آدمک چوبی به فارسی برگرداند. شعر غُراب اثر ادگار آلن پو نیز به همت وی ترجمه شد. آخرین اثر منتشرهاش هم ترجمهٔ حکایت هندی عاشقانهای بهنام مهپاره بود که در زمستان ۱۳۷۰ منتشر شد. چوبک از نخستین کوتاهنویسان قصهٔ فارسی است و پس از محمدعلی جمالزاده و صادق هدایت، میتوان از او در جایگاه یکی از پیشروان قصهنویسی نوین ایران نام برد.
درگذشت صادق چوبک
در روز جمعه، 12 ژوئیهی 1988 (۱۳ تیرماه ۱۳۷۷) صادق چوبک در امریکا و در سن 82 سالگی درگذشت. جسد چوبک به درخواست خودش سوزانده شد. کاری که مرگ فرصت انجام آن را به چوبک نداد، ترجمه رمان «شوکونتلا» بود.
آثار صادق چوبک
- خیمه شب بازی (۱۳۲۴)
- چرا دریا طوفانی شد (۱۳۲۸)
- انتری که لوطیاش مرده بود (۱۳۲۸)
- روز اول قبر (۱۳۴۴)
- چراغ آخر (۱۳۴۴)
- عمرکشون
- قفس
- تنگسیر (۱۳۴۲)
- سنگ صبور (۱۳۴۵)
- آدمک چوبی
- غراب
- مهپاره
ارسال دیدگاه