10 ماده غذایی که باعث بوی بد دهان می شود

جمعه 17 تیر 1401 سلامت
بوی بد دهان

10 ماده غذایی که باعث بوی بد دهان و بوی بد دهان می شود

غذایی که می خورید نقش مهمی در حفظ سلامت کلی شما دارد. جای تعجب نیست که به بوی بدن و بوی بد دهان نیز کمک می کند.
از این غذاهایی که باعث بدبو شدن شما می شوند اجتناب کنید

برای آشنایی بیشتر با مواد غذایی که باید از آن اجتناب کنید تا همیشه بوی تازگی داشته باشید، ادامه دهید.

بیشتر بوهای ناشی از مواد غذایی به دلیل ترکیبات آلی فرار (VOCs) موجود در آنها است. مصرف زیاد برخی از غذاها ممکن است باعث آزاد شدن این ترکیبات فرار از طریق عرق و تنفس شما شود.

بوی بد دهان و بدن شرایط شرم‌آوری هستند که می‌توانند بر زندگی اجتماعی شما تأثیر منفی بگذارند. رعایت بهداشت مناسب، دوش گرفتن و مسواک زدن منظم دندان‌ها و پرهیز از غذاهای بدبو می‌تواند در حفظ بوی تازه کمک زیادی کند.

در اینجا به چند مورد از این خوراکی های بدبو اشاره می کنیم:

 

1. مصرف منظم پیاز می تواند منجر به بوی بد دهان شود

پیاز (Allium cepa) یک ماده رایج در بسیاری از غذاها در سراسر جهان است. آنها به دلیل طعم قوی و توانایی القای اشک به خوبی شناخته شده اند. این به دلیل مقادیر بالای ترکیبات آلی فرار موجود در آنها است.

در حالی که پیاز ممکن است حاوی چندین آنتی اکسیدان و ترکیبات ضد التهابی مفید برای بدن باشد، خوردن منظم آن ممکن است منجر به بوی بد دهان شود.

ممکن است بخواهید بعد از خوردن پیاز آدامس یا نعناع بجوید تا از بوی بد دهان جلوگیری کنید.

 

2. مصرف بیش از حد سیر باعث ایجاد بوی بد می شود

سیر مملو از ترکیبات گوگردی است که باعث ایجاد بو می شود و باعث ایجاد بوی بد می شود. در واقع، از بین بردن بوی سیر برای چند ساعت سخت است – حتی یک روز ماندگار!

می توانید بعد از مصرف سیر چای سبز یا عرق نعناع بنوشید تا بوی آن خنثی شود. این ممکن است به طور کامل از شر آن خلاص نشود، اما به کاهش بو کمک می کند.

 

 

3. خوردن سبزیجات چلیپایی می تواند باعث ایجاد گوزهای بدبو شود

سبزیجات چلیپایی مانند گل کلم و کلم به دلیل ایجاد گوزهای بدبو بدنام هستند. بهتر است آنها را در مقادیر متوسط ​​مصرف کنید.

برخی از افراد نیز ممکن است پس از مصرف این سبزی ها دچار مشکلات گاز معده شوند و اگر شما هم یکی از آنها هستید، بهتر است به طور کامل از مصرف آنها خودداری کنید.

برای کاهش بوی بد سبزیجات چلیپایی می توانید یک آدامس بجوید.

 

 

4. مصرف مارچوبه می تواند بوی عجیبی به ادرار شما بدهد

مارچوبه لزوما بوی بسیار قوی ندارد، اما برخی از ترکیبات موجود در مارچوبه می‌توانند بوی شیرین اما غیرطبیعی به ادرار شما بدهند که ممکن است برای برخی افراد بی‌خطر باشد.

به جنگ بوی بد سیر بروید!

سعی کنید بعد از خوردن مارچوبه یک قرص ویتامین C مصرف کنید تا بو را خنثی کنید.

 

 

5. خوردن گوشت قرمز می تواند منجر به انتشار بوی بد از بدن شود

گوشت قرمز همچنین حاوی مقدار زیادی ترکیبات گوگردی است. این ترکیبات در دستگاه گوارش تجزیه می شوند و می توانند منجر به انتشار بوی بد از گوز و مدفوع شما شوند.

گاهی اوقات، مصرف بیش از حد گوشت قرمز نیز می تواند باعث بوی بد بدن شود زیرا گوگرد از طریق عرق شما ترشح می شود.

گوشت قرمز را فقط در مقادیر متوسط ​​مصرف کنید و برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی زیاده روی نکنید.

 

بوی بد دهان

بوی بد دهان

6. خوردن ماهی می تواند باعث ایجاد بوی ماهی در نفس و عرق شما شود

ماهی به خاطر بوی کلاسیک آمونیاکش شناخته شده است. این به دلیل ترکیبی به نام اکسید تری متیل آمین است.

تری متیل آمین N-اکسید در برخی افراد می تواند در بدن انباشته شود و باعث ایجاد بوی ماهی در تنفس و عرق آنها شود.  این اختلال تری متیل آمینوری نامیده می شود.

 

7. از مصرف الکل خودداری کنید زیرا می تواند منجر به بوی بد دهان شود

الکل عامل اصلی بوی بد دهان در افرادی است که هر روز آن را مصرف می کنند. الکل در بدن به اسید استیک تبدیل می شود که باعث ایجاد بوی شیرین عجیب در نفس شما می شود.

 

8. مصرف قهوه در دراز مدت می تواند منجر به بوی بد دهان شود

مصرف قهوه می تواند باعث مشکلات دندانی شود که در دراز مدت می تواند منجر به بوی بد دهان شود. همچنین دهان شما را خشک می‌کند که می‌تواند به بوی بد دهان کمک کند.

 

9. از مصرف لبنیات خودداری کنید زیرا می تواند منجر به بوی بد بدن شود

لبنیات وقتی توسط بدن تجزیه می شود، سولفید هیدروژن تولید می کند که بوی بسیار قوی تخم مرغ فاسد دارد. همچنین عوامل قارچی مانند کپک می توانند به راحتی در لبنیات تکثیر شوند و در صورت مصرف باعث ایجاد بوی بد از بدن شوند. از مصرف لبنیاتی که برای مدت طولانی نگهداری شده اند خودداری کنید.

 

10. استفاده از پودر زیره و کاری می تواند منجر به بوی بد بدن شود

زیره و پودر کاری (پودر کاری معمولاً از زردچوبه، زیره، زنجبیل و فلفل سیاه و گاهی سیر که بوی تند ایجاد می کند) در انواع غذاهای آسیایی استفاده می شود. با این حال، آنها همچنین به دلیل خوردن بیش از حد باعث ایجاد بوی بدن “کاری” می شوند.

سعی کنید بعد از خوردن زیره یا ظروف کاری، آب جعفری یا آب نعناع بنوشید تا این بو کاهش یابد.

 

بیماری آدیسون

بیماری آدیسون چیست/10 واقعیت جالب که باید بدانید!

درمان شپش سر

درمان شپش سر/4 راه برای استفاده از سرکه سیب برای درمان شپش سر

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا