ژاپن کشوری است مملو از مردمی با فرهنگ های جالب و گوناگون که گاهی ما را حیرت زده می کنند. یکی از فرهنگ های خاص آن ها روش و آداب غذاپزی است که در سراسر دنیا زبانزد است. در سفر اخیر به ژاپن، با تحقیق و بررسی، تعدادی از لذیذترین و پرطرفدارترین غذاهای ژاپن را برگزیدیم تا معرفی کنیم و با برخی از غذاهای خاص آن ها آشنا شویم.
سلایق با هم فرق می کنند و نمی توان گفت چه غدایی خوب و چه غذایی بد است، اما حتما میان این همه خوراک لذیذ، غذایی هم پیدا می شود که شما هم دوست داشته باشید. در سفر به بهترین و معروف ترین غذاهای ژاپن با چند غذای معروف آشنا شدیم.
آشنایی با آداب غذایی ژاپن
ژاپنی ها در غذا پختن و خوردن آن وسواس ویژه ای به خرج می دهند و غذاهایی با طعم و بویی عجیب تولید می کنند. آداب غذا خوردن آن ها بسیار کهن است و بسیاری از آداب اجدادشان را رعایت می کنند. آن ها قبل از غذا خوردن دعا می کنند و بعد شروع به خوردن می نمایند و در پایان هم عبارتی را به کار می برند که به معنای سپاس گذاری از میزبان است.
اگر با یک ژاپنی هم سفره هستید، بدانید که باید کاملا ظرفتان را تمیز کنید. در غیر این صورت به دور از ادب و نزاکت رفتار کرده اید. وقتی که غذا در کاسه سرو می شود، باید کاسه را نزدیک دهان برده و به آرامی از آن بخورید طوری که صدایی ایجاد نکند. برای خوردن غذاهای جامد هم باید از چوب های ژاپنی استفاده کنید.
اوکونومیاکی | Okonomiyaki
کلمه ی اوکونومیاکی به معنای نان شیرین و پهن است. مواد اصلی این غذا شامل گوشت خوک، هشت پا، میگو و چربی است که روی آن پنیر فراوان ریخته می شود. این غذا بسیار لذیذ و چاق کننده است.
برای پخت این غذا، معمولاً از یک ماهی تابه بزرگ استفاده می شود و گوشت و پنیر را لایه لایه روی هم قرار می دهند.
میسو | miso
بدون میسو، غذاهای ژاپن کامل نیست و با نبودش یک جای کار می لنگد.
میسو لوبیای پخته و خمیر شده است که هم به صورت جدا خورده می شود و هم در شور و ترشیجات استفاده می شود.
تاکو رایس | Taco rice
تاکو رایس یک ترکیب از فرهنگ غذایی آمریکا و ژاپن است که در آن گوشت، پنیر و کاهو اضافه می شود.
بهترین تاکو رایس را می توانید در اوکیاناوا نوش جان کنید.
نبه | Nabe
نبه به صورت دسته جمعی خورده می شود و در ظرفی بزرگ سرو می شود که ترکیبی از مواد جویدنی مانند کرفس و خیار و موادی چسبناک مثل ماهی خام دارد.
در نهایت این غذا می تواند طعم و مزه های گوناگون را در خود داشته باشد.
تاماگویاکی | Tamagoyaki
تخم مرغ ماده ی اصلی این غذا است که به صورت رول در می آید و میانش با پنیر پر می شود.
این غذا عموماً در رستوران های سوشی سرو می شود.
تای یاکی | Taiyaki
تای یاکی بیشتر شبیه به شیرینی است که به شکل ماهی درست می شود.
این غذا با مواد گوناگونی پر می شود و قدمت زیادی ندارد.
سوبا | Soba
سوبا نوعی رشته سیاه و نازک است که از زمان های دور در وعده ی غذایی ژاپنی ها وجود دارد.
این غذا به دلیل طعم خاصش، طرفداران زیادی دارد.
در پایان، می توان گفت که غذاهای ژاپن تنوع بالایی دارد و هر یک از آن ها داستانی برای گفتن دارند. تجربه کردن این غذاها، یک سفر به فرهنگ غنی این کشور است.
ارسال دیدگاه