
بز قرمه غذای خوشمزهست که در شهر ها ی مختلف به روشهای متفاوت تهیه می شود . بز کلمه ترکی هست که به معنی بدون رنگ می باشد . بز قورمه قشقایی گوشت را فقط با پیاز داغ و زرد چوبه تفت می دهند و مقداری آب به آن اضافه می کنند و روی حرارت ملایم می پزند تا گوشت نرم شود و مقدار آب گوشت کم شودسپس مقداری پودر لیمو عمانی به آن اضافه می کنند و با نان سرو می کنند ..ولی بز قورمه کرمانی با نخود و کشک تهیه می شود و ادویه آن زرد چوبه هست . در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه بز قورمه کرمانی با ما همراه باشید همچنین طرز تهیه آش عباسعلی و ته چین سمنانی را مشاهده کنید.
مواد لازم برای تهیه بز قرمه کرمانی
- گوشت گردن گوسفند: نیم کیلو
- نخود:1پیمانه
- زردچوبه، نمک، فلفل سیاه به مقدار لازم
- سیر:4 حبه
- کشک :یک فنجان
- پیاز:2عدد درشت
- نعناع خشک :2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه بز قرمه کرمان
- برای تهیه بز قورمه کرمانی باید از گوشت تازه و مرغوب استفاده کنید و گوشت گردن برای تهیه بز قورمه بهتر هست .
- در تهیه این غذا از کشک استفاده می شود. می توانید از کشک سایده شده یا کشک خشک استفاده کنید . اگر کشک خشک محلی داشته باشد بز قورمه ی خوشمزه تر می شود . 100 گرم کشک خشک را در کاسه بریزید و روی آن آب ولرم بریزید و اجازه دهید یک شب خیس بخورد سپس کشک را درون مخلوط کن بریزید تا کشک آماده شود.
- نخود را نیز از شب قبل خیس کنید و آب آن را چند بار عوض کنید تانفخ آن گرفته شود سپس آن را آبکش کنید و در قابلمه بریزید و روی آن آب بریزید و روی شعله قرار دهید وقتی جوشید آبکش کنید و کنار بگذارید.
- یک قابلمه مناسب برداریدو پیاز را نگینی خرد شده را در آن بریزید و مقداری روغن اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شود سپس سیر له شده را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی سیر بلند شود بعد گوشت را اضافه کنید و تفت دهید تا تغییر رنگ دهید.
- سپس به گوشت زردچوبه و فلفل سیاه بزنید، نخود جوشانده و دو لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و بعد از به جوش آمدن حرارت را کم کنید. بعد از دو ساعت نمک را به گوشت اضافه کنید.( می توانید از زود پز استفاده کنید)
- وقتی گوشت خوب پخت و آبش کم شد، با گوشت کوب دستی مواد را خوب بکوبید.
- بعد از آنکه گوشت و نخود را خوب کوبیدید، کشک سابیده شده را اضافه کنید و اجازه دهید موادحدود 15 با هم قل بزنند.
- بز قورمه کرمانی را در طرف سرو بکشید و روی غذا را با سیر داغ و پیاز داغ، کشک و نعناع داغ و گردو کوبیده تزیین کنید.
- بز قورمه را با نان سنگگ و سبزی میل کنید.
ارسال دیدگاه