بز قورمه کرمانی غذایی است که با وجود طعم خاص و خاصیت غذایی فراوانش، هنوز راهش را به سفره بسیاری از ایرانیها وارد نکرده است. این غذا ترکیبی از گوشت، نخود و کشک میباشد که طعمی لذیذ و مغذی را ارائه میدهد. در بخش آشپزی دایان، طرز تهیه بز قورمه را به شما آموزش میدهیم؛ با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه بز قورمه کرمانی
- گوشت گردن گوسفند: نیم کیلو
- نخود: یک پیمانه
- پیاز: دو عدد درشت
- نعناع خشک: دو قاشق غذاخوری
- زردچوبه، نمک، فلفل سیاه: به مقدار لازم
- سیر: چهار حبه
- کشک: یک فنجان
طرز تهیه بز قورمه کرمانی
اگر از کشک خشک استفاده میکنید، از شب قبل صد گرم کشک را در کاسه بریزید و رویشان آب جوش بریزید تا آرام آرام نرم شوند. پس از آنکه کشکها خوب خیس خوردند و نرم شدند، آنها را با آب داخل کاسه در مخلوطکن بریزید تا یک دست شود. اما اگر استفاده از کشک ساییده آماده برایتان آسانتر است، میتوانید از کشک ساییده استفاده کنید.
نخود را از شب قبل خیس کنید و صبح آبش را عوض کنید. سپس نخود را یک دور بجوشانید و آبش را خالی کنید. پیاز را نگینی خرد کنید و در مقدار کمی روغن خوب سرخ کنید، در آخر کار سیر له شده را اضافه کرده و تفت دهید. سپس گوشت را در قابلمه بریزید و به شکلی تفت دهید که آبش جمع شود. به گوشت زردچوبه و فلفل سیاه بزنید، نخود جوشانده و دو لیوان آب را در قابلمه بریزید و بعد از به جوش آمدن حرارت را کم کنید. بعد از گذشت دو ساعت از پخت، نمک را اضافه کنید.
یک ساعت بعد وقتی گوشت خوب پخت و آبش کم شد، با گوشت کوب دستی مواد را خوب بکوبید. از گوشت کوب برقی استفاده نکنید. بعد از آنکه گوشت و نخود را خوب کوبیدید، کشک را اضافه کنید و اجازه دهید حدود یک ربع با هم بجوشد، سپس روی غذا را با سیر داغ و پیاز داغ، کشک و نعناع داغ تزیین کنید. برای تزیین بز قورمه میتوانید از گردوی خرد شده استفاده کنید.
- بز قورمه کرمانی را میتوانید با نان سنگک سرو کنید اما در صورت تمایل میتوانید آن را مثل یک نوع خورشت با برنج میل کنید.
- بز قورمه اصل را با گوشت بزقاله آماده میکنند اما یکی دیگر از گوشتهای مناسب برای تهیه این غذا، گوشت گردن گوسفند است.
نوش جان
ارسال دیدگاه