برازق یکی از شیرینی های معروف عربی است که اصل آن مربوط به شام یا سوریه است که عبارت است از تکه های دایره ای شکل که در کنجد غلتانده می شود
و در سایزهای بزرگ و یا لقمه ای پخته می شود.
مواد لازم برازق :
- روغن حیوانی یا کره به دمای محیط رسیده: 250 گرم
- شکر: 250 گرم
- آرد: 500 گرم
- مایه خمیر خشک: یک چهارم قاشق چایخوری
- آب: 110 گرم
مواد لازم جهت روی شیرینی برازق :
- کنجد: 1 پیمانه
- آب: 5 قاشق غذاخوری
- شهد غلیظ: یک دوم پیمانه
مواد لازم جهت شهد برازق :
- شکر: 1 پیمانه
- آب: یک دوم پیمانه
- گلاب: یک قاشق غذاخوری
- عرق بهار نارنج: 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه برازق :
1. ابتدا شهد را آماده کنید. برای درست کردن شهد، آب و شکر را مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملا ذوب شود.
در انتها عرق بهار نارنج و گلاب را اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید.
2. برای درست کردن خمیر، روغن حیوانی و یا کره با دمای محیط را با همزن بزنید تا کمی رنگ آن تغییر کرده و کرمی رنگ شود.
سپس شکر را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا کمی حجم آن زیاد شده و رنگ آن روشن شود.
3. سپس آب را اضافه کنید و چند ثانیه به هم زدن ادامه دهید تا کمی حجم آن زیاد شده و رنگ آن روشن شود. سپس آب را اضافه کنید و چند ثانیه به هم زدن ادامه دهید.
4. آرد و خمیر مایه را با هم مخلوط کرده و به مخلوط کره و شکر اضافه کنید و با دست کمی ورز دهید تا کاملا یکدست شود.
این خمیر حداقل باید 12 ساعت در یخچال استراحت داده شود.
5. بعد از استراحت، خمیر را از یخچال خارج کرده و در دمای محیط قرار دهید. فر را در دمای 20 درجه سانتیگراد قرار دهید.
از خمیر گلوله های 20 گرمی جدا کنید، کنجد، آب و یک دوم پیمانه شهد را با هم خوب مخلوط کنید و داخل یک سینی پخش کنید.
6. خمیرهای 20 گرمی را کمی کف دست باز کنید و روی کنجدها قرار دهید و با انگشت کمی خمیر را روی کنجدها فشار دهید تا کمی باز شود.
7. سپس اگر سینی که کف آ« کاغذ روغنی انداخته اید بپیچید و در فر به مدت 15 دقیقه و یا تا زمانی که کمی روی آن طلایی شود، سپس از فر خارج کنید.
اجازه دهید خنک شود و در ظرف مناسب بپیچید.
ارسال دیدگاه