- آب انار 1 پیمانه
- پودر ژلاتین 1 قاشق چای خوری
- نشاسته گل 50 گرم
- پودر نارگیل به میزان لازم
- گلاب1/2 پیمانه
- روغن مایع1 قاشق چای خوری
- شکر 1/2پیمانه
طرز تهیه باسلوق انار
انار را دون کرده و در مخلوط کن ریخته و آب آن را بگیرید.
آب انار را با نشاسته در کاسه ای ریخته و با همزن دستی هم بزنید تا یک دست شود و از صافی رد کنید و در قابلمه مناسب ریخته گلاب و شکر را اضافه کرده، با مواد دیگر مخلوط کنید.ظرف را روی حرارت ملایم بگذارید و دائم هم بزنید تا به صورت یکنواخت غلیظ شود و گلوله نشود. این مرحله خیلی مهمه نشاسته باید کامل پخته بشه تا باسلوق طعم خامی نشاسته را ندهد پس شعله باید کامل ملایم باشه و اجازه دهید آرام غلیظ شود.
پودر ژلاتین را به همراه دو قاشق سوپ خوری آب انار مخلوط کنید و روی حرارت غیرمستقیم بگذارید و هم بزنید تا ژلاتین حل شود و ژلاتین را به مایه نشاسته اضافه کرده و خوب هم بزنید و از روی حرارت بردارید غلظت نشاسته باید مثل ماست چکیده باشد. اجازه دهید کمی خنک شود.
در سینی کاغذ آلومینیوم یا کاغذ روغنی پهن کنید.روی کاغذ را با یک لایه پودر نارگیل بپوشانید کف دست را چرب کرده ، مایه باسلوق را روی پودر نارگیل ریخته و آن را به کمک حرکت دادن فویل به شکل رول در آورید،وقتی باسلوق لوله ای جمع شد فویل یا کاغذ را به دور باسلوق بپیچید و به مدت ۱ساعت در فریزر قرار دهید تا خوب سفت شود بعد از این مدت آن را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید.سپس از کاغذ آلومینیوم بیرون آورده و با چاقوی تیز برش های عرضی دهید
(یا کف یک ظرف مستطیلی شکل پودر نارگیل بپاشید و باسلوق را با کف دست چرب شده روی آن پهن کنید و دوباره روی آن پودر نارگیل بپاشید و 24 ساعت در یخچال گذاشته و بعد برش دهید)
نکته
- اگر از آب انار شیرین استفاده می کنید مقدار شکر را کمتر کنید.
- می توانید آب زرشک تازه را هم در کنار آب انار استفاده کرده و مسقطی انار و زرشک تهیه کنید.
- برای خوش رنگ شدن باسلوق انار از رنگ خوراگی استفاده می کنند.
- در صورتی که تمایل به استفاده از ژله انار ندارید، میتوانید از ۲ قاشق غذا خوری پودر ژلاتین استفاده کنید. برای این منظور پودر ژلاتین را با ½ از آب دستور به روش بن ماری (حرارت غیر مستقیم) حل کنید و به آب و شکر اضافه کنید.
- همچنین، برای طعم مطبوعتر بهتر است ½ از آب دستور را با ½ گلاب جایگزین کنید. یعنی به طور کلی ۱ و ½ پیمانه آب که ½ پیمانه آن را برای پودر ژلاتین استفاده خواهید کرد.
- منظور از نشاسته گل، نشاستهای است که به صورت تکه تکه و سفید است. این نشاسته با پودر نشاسته تفاوت دارد. برای تهیه نشاسته گل به فروشگاههای لوازم قنادی مراجعه کنید.
- پس از غلتاندن باسلوق درون پودر نارگیل، باسلوق را به مدت ۳ تا ۶ ساعت در یخچال استراحت دهید.
- برای سرو باسلوق میتوانید به جای کاور کردن باسلوق با پودر نارگیل، باسلوق را در مخلوط پودر نشاسته ذرت و پودر قند بغلتانید.
ارسال دیدگاه