اینترنت ملی یا (شبکه ملی اطلاعات)

جمعه 24 آبان 1398 فناوری
اینترنت ملی

اینترنت ملی یا «شبکه ملی اطلاعات» برای بهبود ارتباطات داخلی و افزایش کنترل و کاهش هزینه‌های ارتباطی درون کشور طراحی و در حال پیاده‌سازی است.

شبکه ملی اطلاعات در ایران از سال  1384 با نام «شبکه ملی اینترنت» در دستور کار مجلس قرار گرفت.

ضرورت استفاده از اینترنت ملی چیست:

شبکه‌ی اینترنت مانند یک شبکه‌ی بسیار بزرگ از میلیون‌ها کامپیوتر است که مانند گره‌های یک تور والیبال با یکدیگر در ارتباط هستند. هر گره  متصل به اینترنت می‌تواند از چندین مسیر مختلف به گره‌های دیگر متصل شود و با آن‌ها به تبادل اطلاعات بپردازد. ارتباطات برقرار شده درون یک کشور، ممکن است به دلایل مختلف از مسیرهایی که خارج از کشور نیز واقع شده‌اند عبور کنند. عبور اطلاعات علاوه بر ایجاد هزینه و کاهش سرعت، ممکن است مشکلات امنیتی به همراه داشته باشد. در چنین شبکه‌ای امکان شنود و مشکلات امنیتی همیشه وجود دارد. زیرا پیش از آنکه هر داده از مبدا به مقصد برسد، ممکن است توسط ده‌ها گره دیگر، قابل رویت باشد.به دلیل تأثیرات سوء و غیرقابل کتمان فضای مجازی آمریکایی بر کشورهای گوناگون و در ابعاد سیاسی، اقتصادی، امنیتی و از همه مهم‌تر فرهنگی، کشورهای گوناگون برای مقابله با تهدیدات آن و بهره‌گیری از فرصت‌های آن به چاره‌جویی برخاسته اند. یکی از مهم‌ترین راهکارهای مواجهه فعال و مبتکرانه با آسیب‌های فضای مجازی، راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات است. برخی کشورها مانند چین، روسیه و کره جنوبی توانستند با راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات، بر بسیاری از آسیب‌های فضای مجازی متعلق به نظام سلطه فائق آیند.

 کاربرد اینترنت ملی:

اینترنت ملی در حقیقت مانند یک پیوست به شبکه‌ی اینترنت جهانی اضافه می‌شود. در شبکه ملی اطلاعات یا اینترنت ملی، سیستم‌های مسیریابی و سیستم‌های تبدیل نام دامنه به IP فیلتر می‌شود و ارتباطاتی که در حوزه‌ی مرزی کشور باشند، از مسیر جایگزین داخلی و بدون هرگونه گردش خارج از مرزهای کشور، حرکت می‌کنند.با توجه به اینکه ارتباطات در شبکه ملی اطلاعات از مسیر جهانی عبور نمی‌کند، هزینه‌های آن نیز کمتر است.کاربرد این شکل از ارتباطات اغلب برای موارد مهم و امنیتی و همچنین برای مقاصدی که تمام مخاطبان آن در داخل کشور قرار دارند قابل توجیه است.

 

 

مزایای استفاده از وجود اینترنت ملی  عبارتند از:

  • کاهش هزینه‌های اینترنت جهانی به ویژه در مصارفی مانند مشاهده فیلم و سریال و تلویزیون‌های اینترنتی
  • امکان اتصال ایمن‌تر واحدهای یک سازمان یا یک شرکت با سرعت بالا و هزینه کم در نقاط مختلف کشور
  • امکان تخصیص پهنای باند بالا و نامحدود به کاربران با هزینه‌های اندک
  • کنترل بیشتر امنیتی برای مواردی مثل تراکنش‌های بانکی یا کاربردهای دولتی و سازمانی
  • خطر کمتر حملات مخرب از سطح جهان روی سرویس‌های دولتی و امنیتی
  • پایداری ارتباطات مهم داخلی در شرایط اضطراری و قطع ارتباط با اینترنت جهانی

 

بیشتر بدانیم : پلتفرم چیست ؟  ،شبکه ملی اینترنت ،

تلسکوپ رادیویی فست

چشم آسمان بزرگترین تلسکوپ رادیویی چین بهره برداری شد

شرکت فولاد مبارکه اصفهان

معرفی یکی از مهمترین تولید و صادر کننده فولاد در اصفهان

آخرین دیدگاه‌ها

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا