انواع مختلف آرد و کاربردهای آن برای پخت و پز

یکشنبه 4 خرداد 1404 آشپزی
Capture 292

با این که همه آردها از نظر ظاهری شکلی شبیه به هم دارند، ولی از لحاظ بافت و نوع مواد مغذی با هم متفاوت هستند. در اینجا مطلبی در رابطه با انواع مختلف آرد در اختیار شما عزیزان قرار می‌دهیم.

آرد ساده مخلوطی از گندم سفت و نرم است. این آرد زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که به بافتی ترد و خرده نان مانند برای بیسکویت‌ها و خمیر شیرینی‌ها و غلیظ کردن سس‌ها و گریوی‌ها نیاز باشد. این آرد رایج‌ترین نوع آرد است و به آن آرد چند منظوره نیز می‌گویند.

آرد Self-raising اضافه کردن جوش شیرین و فسفات کلسیم یا بیکینگ پودر به آرد ساده، آرد Self-raising را تشکیل می‌دهد. برای تهیه این آرد در خانه به ازای هر 150 گرم آرد ساده 2 قاشق چای‌خوری بیکینگ پودر را به آن مخلوط نموده و سه بار الک کنید. کلمه «دانه ریز» به معنی این است که آرد ساختار و بافتی بهتر دارد.

آرد کیک نسبت به آرد ساده گلوتن کمتری دارد و دارای بیشترین میزان نشاسته در بین آردهاست، در نتیجه کیک‌های نرم و مخملی به وجود می‌آورد.

آرد نان (آرد سفید قوی) آرد سفید قوی، آرد نان نیز نامیده می‌شود. این آرد از آسیاب گندم سفت با میزان گلوتن زیاد تهیه می‌شود. در واقع این آرد به خوبی با آردهای کم گلوتن خوشمزه‌تر برای تهیه نان‌های جو مخلوط می‌شود. همچنین برای تهیه خمیر فیلو، خمیر میل قوی، نان کراسان، شیرینی دانمارکی، نان خامه‌ای و شیرینی بسیار مناسب است.

آرد گندم خالص همه قسمت دانه گندم از جمله تخم جوانه‌زده گندم و سبوس گندم برای تهیه این آرد مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما سبوس مانع از عمل گلوتن شده و مایع بیشتری جذب می‌کند، بنابراین باید مقدار بیشتری اضافه شود.

آرد قهوه‌ای یا Wheatmeal این آرد نسبت به آرد گندم خالص، ریزتر و نرم‌تر و کم رنگ‌تر است، زیرا 10 الی 20 درصد از سبوس الک شده می‌باشد. اگر فقط مقداری از سبوس آرد قهوه‌ای جدا شود، بهتر است اما برچسب روی بسته آن را بخوانید، برخی از برندهای نامرغوب آرد سفید را با کارامل رنگی می‌کنند و به عنوان آرد قهوه‌ای در بازار عرضه می‌کنند.

آرد سبوس‌دار (Granary) برخی از انواع گندم حاوی قند طبیعی یا مالتوز می‌باشند و با خیساندن در آب و سپس خشک کردن، به دانه‌های گندم مالت‌دار تبدیل می‌شوند. این آرد به عنوان مخلوطی از آردهای Whole meal سفید و سیاه و دانه‌های مالت‌دار آجیلی شناخته می‌شود و برای تهیه نان بسیار مناسب است.

آرد ایتالیایی 00 (دو صفر) این آرد از گندم دورم سخت یا گلوتن زیاد تهیه شده و دو بار آسیاب می‌شود تا به خوبی ریز و نرم شود. خمیر تهیه شده از این آرد واقعا سفت و چسبناک شده و جدا نخواهد شد و برای پاستا و Gnocchi (کوفته ایتالیایی با آرد سیب زمینی)، بسیار مناسب است.

آرد Spelt این نوع آرد از یک نوع گندم قدیمی ثبت شده در کتاب انجیل با طعمی بسیار آجیلی و پروتئین، چربی و فیبر بیشتر نسبت به گندم مدرن تهیه می‌شود. گلوتن این گندم بسیار کمتر از گلوتن گندم عادی است و این امر هضم آن را ساده‌تر می‌کند.

آرد با گلوتن کم آرد Rye این آرد قهوه‌ای – خاکستری نانی فشرده، تند و دارای طعمی آجیلی تولید می‌کند. این آرد مقدار کمی گلوتن دارد.

آرد جو آرد قهوه‌ای – خاکستری دیگری که به خوبی با آردهای گندم مخلوط می‌شود، آرد جو طعمی شیرین و خاکی به نان می‌دهد.

آرد ارزن یک آرد نرم و شیرین به رنگ زرد کمرنگ که غنی از پروتئین است.

آردهای عاری از گلوتن آرد ذرت بلغور ذرت از ذرت درشت، متوسط و ریز آسیاب شده تهیه می‌شود. این آرد همچنین رنگ زرد آفتابی خود را به نان‌های سریع ور آمده با جوش شیرین و بیکینگ پودر می‌افزاید.

آرد برنج این نوع آرد از برنج به دست آمده است و حدود 7 درصد پروتئین دارد و یک چهارم تا یک سوم آرد را می‌توان با آرد برنج جایگزین کرد.

آرد نخودچی (Gramflour) آردی است که از نخودچی پوست گرفته و بی نمک تهیه می‌شود.

آرد تهیه شده از انواع مغزها از آسیاب کردن فندق، بادام و … به دست می‌آید.

Capture 300

ایده های خلاقانه برای تزیین شله زرد و حلوا

اشتباهاتی در اصول پختنِ مرغ

اشتباهاتی در اصول پختن مرغ که باید بدانید!

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا