دلمه یک غذای خوشمزه و محبوب است که غالباً در کنار سایر غذاها در مهمانیها تهیه میشود. در اینجا طرز تهیه سه نوع دلمه خوشمزه را به شما آموزش میدهیم.
بادمجان شکم پر
مواد لازم برای انواع دلمه:
- بادنجان دلمهای: 2 عدد
- سیر (ریز خرد شده): 1 حبه
- آب لیمو سنگی: نصف یک عدد
- بلغور گندم (پخته): 1 پیمانه
- گوجه فرنگی: 3 عدد
- زیتون (خرد شده): 10 عدد
- برگ جعفری (خرد شده): 2 قاشق سوپخوری
- برگ نعناع (خرد شده): 5 عدد
- پوست رنده شده لیمو سنگی: 1 قاشق چایخوری
- رب انار: 1 قاشق سوپخوری
- سرکه سیب: 1 قاشق سوپخوری
- روغن زیتون: یک چهارم پیمانه
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل قرمز (پودر شده): به مقدار لازم
- زیره (پودر شده): به مقدار لازم
- ماست: 2 قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
- بادنجانها را بدون این که پوست آنها را جدا کنید حدود 30 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 200 درجه سانتیگراد قرار دهید.
- سیر، آب لیمو سنگی و نمک را با هم مخلوط کنید. بادنجانهای کباب شده را از فر خارج کرده و پوست و مقداری از گوشت یک طرف هر یک از آنها را جدا کنید.
- مخلوط سیر را به روی قسمت پوستکنده بادنجانها بمالید. یک عدد از گوجه فرنگیها را رنده کرده و با بلغور پخته مخلوط کنید و حدود 20 دقیقه کنار بگذارید.
- 2 عدد گوجه فرنگی باقیمانده را پوست کنده و نگینی خرد کنید.
- زیتون، برگ جعفری، برگ نعناع و پوست رنده شده لیمو ترش را به آن اضافه و مخلوط کنید. رب انار، سرکه سیب، روغن زیتون، نمک، فلفل قرمز و زمره را اضافه و مخلوط کنید.
- مخلوط بلغور و گوجه فرنگی را نیز به مواد اضافه کنید و این مخلوط را روی بادنجانها بریزید.
- یک قاشق سوپخوری ماست روی هر بادنجان قرار دهید و سرو کنید.
دلمه گوجه فرنگی
غزاله خالدی
میزان سرو: 8 الی 10 نفر
مواد لازم:
- گوجه فرنگی درشت: 8 الی 10 عدد
- بادنجان (نگینی خرد شده): 4 عدد
- روغن زیتون: یک دوم پیمانه + 2 قاشق سوپخوری
- پیاز (ریز خرد شده): 1 عدد
- سیر (ریز خرد شده): 4 حبه
- فلفل قرمز (ریز خرد شده): 2 عدد
- نمک: 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه:
- بادنجانها را نگینی خرد کنید و در یک دوم پیمانه روغن زیتون تفت دهید تا سرخ شوند.
- سپس آنها را روی دستمال کاغذی ویژه آشپزی قرار دهید تا روغن اضافیشان کشیده شود.
- قسمت بالای گوجه فرنگیها را برش دهید و داخل آنها را با دقت با قاشق خالی کنید و کنار بگذارید.
- ظرف فر را با یک قاشق سوپخوری روغن زیتون چرب کنید و گوجه فرنگیها را در داخل آن بچینید.
- یک قاشق سوپخوری روغن زیتون را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید و پیاز، سیر، فلفل قرمز و فلفل سبز ریز خرد شده را در حدود 5 دقیقه در آن تفت دهید.
- نمک و گوشت داخل گوجه فرنگی را اضافه کنید.
- پس از چند دقیقه بادنجان سرخ شده را اضافه کنید و حدود 5 دقیقه دیگر مواد را تفت دهید. ظرف را از روی حرارت بردارید.
- اجازه دهید مواد خنک شود.
- داخل گوجه فرنگیها را با این مخلوط پر کنید و قسمتهای رویی گوجه فرنگیها را روی آنها بگذارید. ظرف را حدود 30 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا گوجه فرنگیها بپزند. سپس سرو کنید.
دلمه قارچ و سیبزمینی
میزان سرو: 4 الی 6 نفر
مواد لازم:
- سیبزمینی: 1 کیلوگرم
- تخممرغ: 1 عدد
- آرد: یک دوم پیمانه
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
مواد لازم میانی:
- قارچ (خرد شده): 300 گرم
- روغن: 3 قاشق سوپخوری
- پیاز (ریز خرد شده): 1 عدد
- شبت (خرد شده): به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
طرز تهیه:
- ابتدا برای تهیه مواد میانی، روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید و پیاز ریز خرد شده را در آن تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. قارچ را اضافه کرده و تفت دهید تا آب قارچ بخار شود. نمک، فلفل سیاه و مقداری شبت خرد شده اضافه و مخلوط کنید.
- سیبزمینیها را در آب بپزید، سپس پوست آنها را بگیرید، له کنید.
- تخممرغ، آرد، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه و مخلوط کنید. گلولههایی از مخلوط به دست آمده جدا کنید و وسط هر یک مقداری از مواد میانی قرار دهید و دوباره آنها را ببندید و کف دست خود کمی پهن کرده و سپس در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند. سپس سرو کنید.
ارسال دیدگاه