انار پلو /طرز تهیه انار پلوشیرازی مخصوص شب یلدا

سه‌شنبه 21 آذر 1402 آشپزی
انار پلو

انار پلو یک غذای ایرانی است که از برنج، انار، و ادویه جات درست می شود. این یک غذای خوشمزه و رنگارنگ است که معمولاً برای جشن ها و مناسبت های خاص سرو می شود.

انار پلو یکی از غذاهای ایرانی خوشمزه که متعلق به شهر شیراز و قزوین است . انار پلو  غذای سنتی است و در شب یلدا  این غذای خوشمزه را تهیه می کنند. انار پلو را با مرغ ریش ریش شده یا تکه مرغ یا با گوشت چرخ شده تهیه می کنند.

مواد لازم برای تهیه انار پلو

  • برنج:۴ پیمانه
  • دانه انار: ۲ پیمانه
  • سینه مرغ: ۳ عدد
  • پیازمتوسط: ۲ عدد
  • چوب دارچین:۱ عدد
  • خلال پسته :نصف پیمانه
  • گشنیز خرد شده: ۱٫۵ پیمانه
  • زعفران دم کرده :۲ قاشق غذاخوری
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه: به اندازه کافی
انار پلو

انار پلو

طرز تهیه انار پلو

  1. برای تهیه انار پلو ابتدا سینه مرغ را آبپز کنید .به این روش مرغ را آبپزکنیدتا بوی مرغ  کامل گرفته شود.
  2. ابتدا در قابلمه ی مناسب  مقداری آب بریزید و روی حرارت زیاد بگذاریدتا آب به جوش بیاید و بعد ۱ عدد  پیاز  را پوست گرفته را 4 قاچ کنید و داخل آب جوش بریزید و چوب دارچین  مقداری نمک و سینه مرغ ها را نیز به آب در حال جوش اضافه کنید و حرارت را ملایم کنید . در قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا گوشت مرغ خوب بپزد.
  3. وقتی گوشت مرغ پخت آن را از قابلمه بیرون بیاورید تا خنک شود بعد سینه مرغ را با دست یا چنگال ریش ریش کنید و کنار بگذارید.
  4. یک پیاز را نگینی خرد کنید . در تابه مقدای روغن بریزید و پیازها را داخل روغن  بریزد و تفت دهید تا طلایی شوند سپس   گشنیز ریز خرد شده  ،سینه مرغ های ریش شده و خلال پسته و دانه های انار را به مواد داخل تابه اضافه کنید و  پنج دقیقه مواد را تفت دهیدو از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
  5. داخل قابلمه ی مناسب پخت برنج به مقدار لازم آب بریزیدومقداری نمک به آب اضافه کنید و روی حرارت قرار دهیدتا به جوش آید.
  6. حال برنج از قبل خیس شده را آبکش کنید و به آب در حال جوشیدن اضافه کنید و هم بزنید و 5 دقیقه اجازه دهید تا برنج بپزد بسته به نوع برنج در زمان مناسب آبکشی کنید .
  7. وقتی برنج را آبکش کنید کمی آب سرد روی برنج بریزد و 2 تا3 بار آبکش را تکان دهید تا برنج کمی خنک شود .
  8. در این مرحله  قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود و کف آن روغن بریزد و هر ته دیگی که دوست دارید ته قابلمه بندازید نان یا سیب زمینی (اگر سیب زمینی ته دیگ انداختید مقدار کمی نمک و رغفران به آن اضافه کنید)
  9. سپس یک لایه برنج و یک لایه از مرغ و انار در قابلمه بریزد تا مواد و برنج تمام شود .
  10. چند سوراخ با ته کف گیر در برنج ایجاد کنید تا برنج شما به خوبی دم بکشد و له نشودوبعد درب قابلمه را بگذارید . ابتدا حرارت را زیاد کنید تا بخار در برنج بپیچد( حتما از شعله پخش کن استفاده کنید تا ته دیگ شما نسوزد) بعد حرارت را کم کنید و برنج را  1 ساعت دم دهید
  11. پس از ۱ساعت انار پلو شما آماده است در دیس بکشید و  برای تزیین انار پلو مقداری از پلو را با زعفران دم کرده مخلوط کنید.
  12. برای تزیین روی برنج از دانه های انار و خلال پسته نیز استفاده کنید
انار پلو

انار پلو

ژله انار برای شب یلدا

ژله انار برای شب یلدا

آش اسفناج

آش اسفناج مخصوص شب‌های سرد

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا