جیوه ماهی
آنچه موجب بروز ALS می شود، ناشناخته است، اما برخی پژوهش ها جیوه را به عامل یک عامل خطر آفرین برای ابتلا به این بیماری شناسایی کرده اند.پژوهشی جدید نشان داده است که مصرف غذاهای دریایی حاوی جیوه ممکن است خطر ابتلا به اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) را افزایش دهد.
به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از “هلث دی”، این پژوهش نسبت به آسیب ناشی از مصرف ماهی هایی که حاوی میزان بالایی از جیوه هستند، هشدار داده است. به گفته دکتر الیجاه استومل، مولف مطالعه، مصرف ماهی برای بیشتر مردم بخشی از یک رژیم غذایی سالم محسوب می شود. اما پرسش درباره تاثیر جیوه در ماهی همچنان نظرها را به سوی خود جلب می کند.
بنابر نتایج این پژوهش که با حضور بیش از 500 نفر انجام شده است، مشخص شد دوستداران غذاهای دریایی که بیشتر ماهی های حاوی جیوه مصرف می کنند، ممکن است با خطر دو برابری ابتلا به ALS مواجه باشند.
با این وجود، این مطالعه تنها پیوندی بین این دو شکل داده و یک رابطه علت و معلولی ارائه نکرده است.
جیوه یک فلز سمی است که به طور طبیعی در محیط زیست وجود دارد. میزان جیوه در ماهی هایی مانند سالمون و ساردین پایین است و در شرایطی که پژوهشگران به فواید قابل توجه غذاهای دریایی اشاره داشته اند، اما توجه هر چه بیشتر به نوع غذای دریایی مصرفی را پیشنهاد کرده اند.
اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یک بیماری انحطاط عصبی غیر قابل درمان است که به یاد بازیکن افسانه ای بیسبال که جان خود را در نتیجه آن از دست داد، به نام بیماری لو گرینگ نیز شناخته می شود. این بیماری اغلب با ضعف عضلانی آغاز می شود و در نهایت، فلج کامل و مرگ را به همراه دارد.
آنچه موجب بروز ALS می شود، ناشناخته است، اما برخی پژوهش ها جیوه را به عامل یک عامل خطر آفرین برای ابتلا به این بیماری شناسایی کرده اند. مصرف غذاهای دریایی حاوی جیوه یکی از شایعترین روش های مواجهه مردم با این فلز سمی محسوب می شود.
سازمان غذا و داروی آمریکا پیشنهاد کرده است که کودکان و بانوانی که در سن باروری قرار دارند دو یا سه وعده در هفته ماهی هایی مانند سالمون، کاد و ساردین مصرف کنند که از محتوای مواد مغذی بالا و جیوه پایین برخوردار هستند. این سازمان پرهیز از مصرف گوشت کوسه، مارلین و شمشیر ماهی را به واسطه محتوای جیوه بالا توصیه کرده است.
ارسال دیدگاه