ادویه پلویی جنوبی
ادویه پلویی یکی از انواع ادویه های خوشمزه و بسیار پر کاربرد در آشپزی ایرانی است که از ترکیب ادویه های مختلف تهیه می شود،
. این ادویه را در پلوی ساده یا مخلوط می توانید استفاده کنید. طبع ادویه پلویی گرم است و اگر از آن بعد از آبکش کردن برنج استفاده کنید طبع سرد برنج را معتدل می کند. تهیه این ادویه بسیار ساده و راحت است. مواد اولیه برای درست کردن ادوبه مخصوص پلوی ایرانی، دارچین، جوزهندی، گل سرخ، زیره، زنجبیل و هل سبز است. بهترین کار این است که این مواد را به صورت تازه از عطاری تهیه کنید و خودتان آن ها را در منزل آسیاب کنید. اگر نگران آسیب دیدن تیغه های دستگاه به وسیله زنجبیل ودارچین هستید بهتر است ابتدا آنها را در هاون بکوبید، سپس آن را در آسیاب نرم کنید.
برای تهیه ادویه پلویی از زیره تازه و خوش بو استفاده کنید و با استفاده از میکسر آن را پودر کنید. دقت کنید که مواد ادویه باید کاملا یکدست، نرم و پودر شوند. جوزهندی را با استفاده از قسمت تیز و ریز رنده پودر کنید. جوزهندی عطر بسیار تندی دارد و مزه آن نیز غالب است. بنابراین در اندازه گیری مقدار آن در ادویه بسیار دقت کنید.
مواد لازم برای تهیه ادویه پلویی
- پودر دارچین : 1 قاشق غذاخوری
- پودر گل سرخ : 2 قاشق غذاخوری
- زیره سیاه : 1 قاشق چایخوری
- پودر زنجبیل : 1 قاشق چایخوری
- هل سبز : 10 عدد
- میخک : 1 عدد
- جوز هندی : به مقدار لازم
ادویه پلویی
طرز تهیه ادویه پلویی
برای تهیه ادویه پلویی خانگی ابتدا تمام ادویه ها را پاک کرده و ششته و روی پارچه پهن می کنیم تا خشک شو د و سپس آنها را داخل آسیاب می ریزیم و چند پالس می زنیم تا کاملا پودر و یکدست شوند. در صورتی که تمایل دارید این ادویه را با طعمی تند و تیز درست کنید حتما مقداری فلفل قرمز اضافه کنید.
مخلوط ادویه های پودر شده را از داخل آسیاب خارج می کنیم و با یک الک زیر الک می کنیم تا قسمت های اضافی و پوسته های ادویه ها جدا شود. در ادامه یک ظرف شیشه ای درب دار را می شوییم و با دستمال خشک می کنیم. ادویه پلویی آماده شده را داخل ظرف شیشه ای می ریزیم، سپس درب آنرا می بندیم و در کابینت نگهداری می کنیم. بهتر است این ادویه را دور از نور مستقیم خورشید و رطوبت نگهداری کنیم تا طعم و عطرش از بین نرود.
ارسال دیدگاه