آیا بخور جوش شیرین کرونا را درمان می کند؟

شنبه 25 مرداد 1399 سلامت
آیا بخور جوش شیرین درمان کرونا است
در پی طولانی شدن بیماری کوید نوزده و عدم تولید واکسن افراد مختلف ادعاهایی برای داشتن راه حل های درمان برای این بیماری دارند که به گفته خودشان پزشکان از اعلام آن امتناع می کنند یکی از این ادعا ها که به سرعت در فضای مجازی دست به دست شد:ادعای درمان قطعی کرونا با عمل به دستور یکی از پزشکان طب سنتی به روش بخور با جوش شیرین به طور قطع کرونا را از میان می‌برد.اما با پیگیری‌های رسانه‌های معتبر معلوم شد که این خبر غیرکاربردی و یک شایعه بیش نیست .

بخور جوش شیرین

جوش شیرین با نام علمی بی کربنات سدیم، پودری سفیدرنگ و محلول در آب است که خواص قلیایی ضعیفی دارد و در مصارف خانگی و طبی و صنعتی به کار می رود. در تحقیقات مشخص شده که جوش شیرین در دمای ۷۰درجه سانتیگراد به گاز دی اکسیدکربن، آب و کربنات سدیم تجزیه می شود. در زمان بخور جوش شیرین به روش سنتی به نظر می رسد آنچه وارد دستگاه تنفس می شود گاز دی اکسیدکربن همراه با بخار آب است و ماده موثره جوش شیرین که همان بیکربنات سدیم است تنفس نمی شود. مشابه این موضوع در بخور آب نمک است که پس از حرارت دادن آن فقط آب بخار شده و نمک ته نشین می شود. و استنشاق بخور آن به صورت سنتی خطرناک است .

 بخور جوش شیرین برای درمان کوید نوزده مناسب است یا نه ؟

رییس دانشکده طبِ ایرانیِ دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره ادعاهای مطرح شده در فضای مجازی از سوی ۲ تن از پزشکان طب سنتی برای درمان کرونا با کمک بخور جوش شیرین، گفت: با توجه به اینکه حجم زیادی از جامعه خود به خود درمان می شوند لذا زمانی درباره یک دارو می توان ادعای درمانی کرد که در کارآزمایی بالینی بتوانیم بیماران را با هم مقایسه کنیم وتا زمانی که این مقایسه اتفاق نیفتد هیچکدام از ادعاها را نمی تواند تایید و تجویز کرد.
ادعای درمان کرونا با جوش شیرین برگرفته از مطلبی است که مدعی تکثیر ویروس کرونا از طریق سلول های اسیدی است و جوش شیرین بدن را قلیایی می سازد. در حالی که به گفته دانشمندان، اصلاحات رژیم غذایی باعث تغییر اسیدیته در بدن انسان نمی شود و سطح pH بدن کاملاً تنظیم شده است. درصورت تغییر در رژیم غذایی، ممکن است در pH بزاق یا ادرار خود تغییری ایجاد کنید، زیرا این‌ها محصولات زاید هستند،
اما به هیچ عنوان نمی توانید به اندازه کافی غذای قلیایی بخورید که بر خون شما اثر بگذارد. علاوه بر اینکه مدرکی مبنی بر استنشاق بخار به عنوان درمانی برای کورونا ویروس وجود ندارد، بلکه حتی در درمان سرماخوردگی های ویروسی نیز تاثیری در استنشاق بخار دیده نشده است. تمیز کردن سطوح در بیمارستان‌ها و جاهای دیگر توسط بخار با درجه حرارت بالا باعث نابودی ویروس کرونا (و همچنین سایر انواع ویروس ها) می شود، اما هرگونه تلاش برای استنشاق بخار در این دمای بالا، بسیار خطرناک است و خطر سوختگی را در پی دارد و ممکن است ریه های شما را دچار آسیب های جبران ناپذیر کند. تاثیر بخور جوش شیرین بر درمانِ کووید ۱۹ غیر کاربردی و یک شایعه ی بین المللی است
بهترین ویتامین ها برای زنان

بهترین مولتی ویتامین خانوم ها

راههایی برای جوان تر و سالم تر شدن پوست شما

راههایی برای جوان تر و سالم تر شدن پوست

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا