
یوگا به عنوان مجموعه ای از رشته ها یا شیوه های ذهنی ، معنوی و جسمی تعریف می شود و سرچشمه آن در هند باستان است. انواع مختلفی از مدارس یوگا ، اهداف و شیوه های مختلف در هندوئیسم ، بودیسم و جینیسم وجود دارد. در بین انواع مختلف یوگا مشهورترین آنها یوگا هاتا و راجا یوگا هستند.
با این حال ، هیچ سابقه مکتوبی در مورد مخترع یوگا در دست نیست. مدتها قبل از به وجود آمدن هرگونه گزارش کتبی از یوگا ، تمرین کنندگان یوگا برای انجام این تمرینات بدنی استفاده می کردند. با گذشت سالها این شیوه ها توسط Yogis به دانش آموزانشان منتقل شد و بسیاری از مدارس یوگا با گسترش این رشته در سطح جهان و محبوبیت به دست آوردند.
بسیاری از متون مذهبی باستانی هند که به زبان سانسکریت نوشته شده است ، که زبان هند و اروپایی وداها است ، شامل سوابق تکنیک های مختلف یوگا است. “یوگا سوترا” که یک رساله 2000 ساله درباره فلسفه یوگی است ، توسط مریم مقدس هندی پاتانجالی ارائه شده است ، نوعی کتاب راهنما است که تکنیک های چگونگی دستیابی به تسلط بر ذهن و احساسات و مشاوره در مورد رشد معنوی را ارائه می دهد و چارچوبی را ارائه می دهد. بر اساس آن تمام یوگا که امروز تمرین می شود مبتنی است. Yoga Sutra اولین رکورد مکتوب یوگا و یکی از قدیمی ترین متن های موجود است.
این نوع تمرین باعث تعادل و قدرت اصلی بدن می شود که در آن حالت های مختلف با تنفس عمیق همراه می شوند. ترکیب این فشار خون را کاهش می دهد ، سلامت قلب را بهبود می بخشد ، میزان تنفس را افزایش می دهد و سطح کورتیزول بدن را کنترل می کند ، هورمونی که برای مقابله با استرس تولید می شود.
این حالات که اکنون به بخش کاملی از سلامت و تناسب اندام در بسیاری از مراکز یوگا در کل کشور تبدیل شده اند ، در اصل جزء غالب سنتهای یوگا در هند نبوده اند. برخی از روشهای متداول یوگا شامل پرانایاما ، دارانا و نادا است.
درمان چگونه انجام می شود؟
بهترین زمان برای انجام یوگا در صبح حدود یک ساعت قبل از صرف صبحانه است. بعد از بیدار شدن از خواب در صبح ، خالی کردن روده ها و به دنبال آن دوش گرفتن ، می توان برای شروع روز تمرینات یوگا انجام داد. مناسب ترین زمان دیگر برای تمرین یوگا ، اوایل عصر درست قبل از غروب آفتاب است. به هر حال خیلی بهتر است چنین کارهایی را در زمانی انجام دهید که متناسب با برنامه روزانه یک فرد باشد ، نه اینکه آن را از نظر روتین یا ایده آل بودن از دست بدهید.
لازم به یادآوری است که یوگا انتگرال همیشه روشی متعادل است. برای به دست آوردن بهترین نتیجه ، هر زمان ممکن است باید با عناصر مورد نیاز تمرین مخلوط و مطابقت داشته باشید که این امر به پیشرفت و تقویت روحی و آگاهی معنوی فرد کمک می کند.
موقعیتهای یوگا ممکن است در هر ساعت از شبانه روز انجام شود ، مگر در طی دو یا سه ساعت از وعده های غذایی. هر وقت بدن احساس خستگی ، تنش ، سفت شدن یا بالا آمدن از بدن می کند ، می تواند چنین حالت هایی را انجام دهد. با این حال ، باید از تمرین بیش از حد بسیاری از حالت های تحریک کننده قبل از رفتن به رختخواب خودداری شود. بهتر است ابتدا Asanas را در حین انجام یوگا در فرد تمرین کنید ، به دنبال پرانایاما (یا نفس کشیدن و سپس مدیتیشن).

عمل پرانایاما می تواند در هر ساعت از شبانه روز انجام شود ، مگر در طی دو تا سه ساعت از خوردن غذا. این کار می تواند در هنگام استرس یا خستگی انجام شود و یا در شرایطی که فضای اتاق امکان ایجاد وضعیت خلسه را فراهم نکند بهتر است پس از تمرین یوگا ، پرانایاما را مستقیماً تمرین کنید. این عمل پارانایاما برای یک فرآیند مراقبه موفق و کامل بسیار ضروری است.در هر زمان از روز که فرد احساس راحتی و آرامش می کند می توانید مراقبه کنید. برای به دست آوردن بهترین نتیجه ، باید مراقب باشید در طی دو یا سه ساعت از وعده های غذایی ، در حالی که احساس خواب آلودگی می کنید ، یا هنگامی که از نظر روحی “بیش از حد” هستید ، خودداری کنید.یوگا بدون توجه به جنسیت ، سن یا محدودیت های جسمی آنها توسط همه قابل اجراست. این یک عمل عمیق شخصی است و اساساً مبتنی بر مفهوم “حضور در لحظه کنونی” است. این می تواند بدون قضاوت از هر نوع و حتی بدون رقابت انجام شود. هر نمایشگر می تواند متناسب با نیازهای خاص ، جراحات یا بیماریهای شخصی اصلاح شود. تمرین یوگا به تقویت قدرت ، تعادل و انعطاف پذیری بیشتر و همچنین در بهبود تمرکز و تمرکز کمک می کند. علاوه بر این ، فرد را قادر می سازد که شب ها بخوابد و در طول روز احساس تازه و پر انرژی کند.
محدودیت هایی در مورد تمرین یوگا وجود ندارد. فرد در هر سنی ، جنسیتی یا بدنی می تواند یوگا را تمرین کند. اما ، اگر شرایطی پیش آید که فرد مانع از انجام این کار شود ، فرد می تواند به طور موقت از یوگا خودداری کند. این شرایط ممکن است شامل آسم ، جراحی چشم ، آسیب دیدگی در پشت ، سندرم تونل کارپ ، سردرد ، اسهال ، مشکلات قلبی ، آسیب دیدگی زانو ، قاعدگی ، بی خوابی ، فشار خون پایین یا زیاد ، ضعف گردن ، حاملگی یا آسیب دیدگی شانه باشد.
اگرچه فواید یوگا بسیار است ، اما معایب آن نیز دارد. عوارض جانبی جدی یوگا عموما نادر است برخی از عوارض جانبی یوگا شامل آسیب دیدگی عضلات اسکلتی عضلانی ، عوارض جانبی
ارسال دیدگاه