آلو گوبی یک غذای هندی بدون گوشت است که برای گیاهخواران بسیار مناسب میباشد. این خوراک با استفاده از سیبزمینی و گلکلم و ادویههای تند تهیه میشود. آلو به معنی سیبزمینی و گوبی به معنی گلکلم است. آلو گوبی یکی از پرطرفدارترین غذاها در هند و پاکستان به حساب میآید. در ادامه با طرز تهیه آلو گوبی هندی همراه باشید و همچنین میتوانید طرز تهیه کاری ماهی هندی را مشاهده کنید.
مواد لازم برای تهیه آلو گوبی
- سیبزمینی: ۳ عدد
- گل کلم خرد شده: ۲ پیمانه
- پیاز: ۱ عدد
- سیر: ۴ حبه
- گوجهفرنگی: ۲ عدد
- رب گوجهفرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- زنجبیل تازه: ۱ بند انگشت (۱/۲ قاشق چایخوری پودر زنجبیل)
- ادویه ماسالا: ۱ قاشق چایخوری
- آب لیموترش: ۱ قاشق غذاخوری
- گشنیز و جعفری: به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه، زیره سبز به مقدار لازم…
طرز تهیه آلو گوبی هندی گیاهی
- آلو گوبی یک غذای ساده بدون گوشت است و برای شام یا ناهار مناسب میباشد. میتوانید آن را با نان یا برنج سرو کنید.
- برای تهیه آلو گوبی ابتدا سیبزمینیها را در قابلمه بریزید و روی آنها به میزان لازم آب بریزید و روی شعله قرار دهید تا بجوشد و سیبزمینیها آبپز شوند (دقت کنید سیبزمینیها نباید له شوند).
- پس از آبپز شدن سیبزمینیها، آنها را آبکش کنید و اجازه دهید خنک شود سپس پوست آنها را بگیرید و حبهای خرد کنید و کنار بگذارید. (میتوانید از سیبزمینی ریز استفاده کنید و نیازی به خرد کردن ندارد).
- کلم گل را به خوبی بشویید و خرد کنید.
- سپس داخل یک قابلمه مقداری آب بریزید و روی شعله قرار دهید تا بجوشد. کمی نمک به آب جوش اضافه کنید و بعد کلمهای خرد شده را اضافه کنید و برای ۲۰ دقیقه زمان دهید تا کلمها بپزد. سپس کلمهای پخته شده را آبکشی کنید.
- حال یک تابه مناسب بردارید و یک پیاز را نگینی خرد کنید و درون تابه بریزید و کمی روغن به آن اضافه کنید و روی شعله قرار دهید و پیاز را تفت دهید تا طلایی شود. سپس سیر له شده اضافه کنید و تفت دهید تا بوی سیر بلند شود (سیر زود میسوزد دقت کنید) و بعد زنجبیل را به همراه گلکلم و سیبزمینی آبپز شده اضافه کنید.
- حال رب گوجهفرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ رب باز شود و بوی خامی آن گرفته شود و در ادامه گوجهفرنگی رنده شده را اضافه کنید و تفت دهید تا آب گوجهفرنگی کشیده شود. حالا آب لیموترش را به همراه همه ادویهها اضافه کنید و درب تابه را قرار دهید تا خوراک به روغن بیفتد. سپس در آخر کمی جعفری و گشنیز و (پودر شنبلیله به دلخواه) روی آن بریزید و با نان سرو کنید.
نکات مهم: در تهیه آلو گوبی این است که این خوراک هندی باید تند و تیز باشد پس مقدار فلفل قرمز را بنا به ذائقه خود تنظیم کنید.
ارسال دیدگاه