طرز تهیه آلو گوبی هندی خوشمزه و مغذی

دوشنبه 2 تیر 1404 آشپزی
Alo gobi

آلو گوبی یک غذای هندی بدون گوشت است که برای گیاه‌خواران بسیار مناسب می‌باشد. این خوراک با استفاده از سیب‌زمینی و گل‌کلم و ادویه‌های تند تهیه می‌شود. آلو به معنی سیب‌زمینی و گوبی به معنی گل‌کلم است. آلو گوبی یکی از پرطرفدارترین غذاها در هند و پاکستان به حساب می‌آید. در ادامه با طرز تهیه آلو گوبی هندی همراه باشید و همچنین می‌توانید طرز تهیه کاری ماهی هندی را مشاهده کنید.

مواد لازم برای تهیه آلو گوبی

  • سیب‌زمینی: ۳ عدد
  • گل کلم خرد شده: ۲ پیمانه
  • پیاز: ۱ عدد
  • سیر: ۴ حبه
  • گوجه‌فرنگی: ۲ عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • زنجبیل تازه: ۱ بند انگشت (۱/۲ قاشق چای‌خوری پودر زنجبیل)
  • ادویه ماسالا: ۱ قاشق چای‌خوری
  • آب لیموترش: ۱ قاشق غذاخوری
  • گشنیز و جعفری: به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه، زیره سبز به مقدار لازم

آلو گوبی

طرز تهیه آلو گوبی هندی گیاهی

  1. آلو گوبی یک غذای ساده بدون گوشت است و برای شام یا ناهار مناسب می‌باشد. می‌توانید آن را با نان یا برنج سرو کنید.
  2. برای تهیه آلو گوبی ابتدا سیب‌زمینی‌ها را در قابلمه بریزید و روی آنها به میزان لازم آب بریزید و روی شعله قرار دهید تا بجوشد و سیب‌زمینی‌ها آب‌پز شوند (دقت کنید سیب‌زمینی‌ها نباید له شوند).
  3. پس از آب‌پز شدن سیب‌زمینی‌ها، آنها را آبکش کنید و اجازه دهید خنک شود سپس پوست آنها را بگیرید و حبه‌ای خرد کنید و کنار بگذارید. (می‌توانید از سیب‌زمینی ریز استفاده کنید و نیازی به خرد کردن ندارد).
  4. کلم گل را به خوبی بشویید و خرد کنید.
  5. سپس داخل یک قابلمه مقداری آب بریزید و روی شعله قرار دهید تا بجوشد. کمی نمک به آب جوش اضافه کنید و بعد کلم‌های خرد شده را اضافه کنید و برای ۲۰ دقیقه زمان دهید تا کلم‌ها بپزد. سپس کلم‌های پخته شده را آبکشی کنید.
  6. حال یک تابه مناسب بردارید و یک پیاز را نگینی خرد کنید و درون تابه بریزید و کمی روغن به آن اضافه کنید و روی شعله قرار دهید و پیاز را تفت دهید تا طلایی شود. سپس سیر له شده اضافه کنید و تفت دهید تا بوی سیر بلند شود (سیر زود می‌سوزد دقت کنید) و بعد زنجبیل را به همراه گل‌کلم و سیب‌زمینی آب‌پز شده اضافه کنید.
  7. حال رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ رب باز شود و بوی خامی آن گرفته شود و در ادامه گوجه‌فرنگی رنده شده را اضافه کنید و تفت دهید تا آب گوجه‌فرنگی کشیده شود. حالا آب لیموترش را به همراه همه ادویه‌ها اضافه کنید و درب تابه را قرار دهید تا خوراک به روغن بیفتد. سپس در آخر کمی جعفری و گشنیز و (پودر شنبلیله به دلخواه) روی آن بریزید و با نان سرو کنید.

نکات مهم: در تهیه آلو گوبی این است که این خوراک هندی باید تند و تیز باشد پس مقدار فلفل قرمز را بنا به ذائقه خود تنظیم کنید.

ترشی گوجه فرنگی شکم پر

طرز تهیه ترشی گوجه فرنگی شکم پر خوشمزه و لذیذ

ashkene albalo

طرز تهیه اشکنه آلبالو خوشمزه و پرخاصیت

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا