آش گندم یکی از غذاهای سنتی و محبوب استان یزد است که به عنوان آش امام حسین (ع) نیز شناخته میشود. این آش گندم به دلیل مواد مغذی و طعمی لذیذ، در ایام محرم و صفر بیشتر از همیشه طبخ میشود. در اینجا، طرز تهیه این غذای خوشمزه را برای شما آماده کردهایم.
مواد لازم جهت طرز تهیه آش گندم
- پیاز داغ: ۵ قاشق غذاخوری
- سیر داغ: ۳ قاشق غذاخوری
- نخود: ۲۵۰ گرم
- لوبیا چیتی: ۲۵۰ گرم
- گندم پوست کنده: ۴۰۰ گرم
- سبزی های آش: ۱ کیلوگرم
- نعنا خشک: ۱ قاشق غذاخوری
- کشک: به مقدار لازم
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه آش گندم یزدی
از شب قبل حبوبات (لوبیا و نخود) را در آب خیس کنید. درون قابلمه، گندم شسته شده و حبوبات خیس خورده شده را بریزید و بگذارید تا بپزند و نرم شوند. پس از پختن و نرم شدن حبوبات، سبزی آش را که شسته و خرد کردهاید به همراه پیاز داغ و سیر داغ به آش اضافه نمائید. در هنگام سرخ کردن پیاز و سیر، کمی زردچوبه و فلفل اضافه کنید تا عطر بهتری بگیرد.
پس از اضافه کردن تمام مواد، حرارت گاز را ملایم کنید و اجازه دهید تا آش کاملاً جا بیفتد و غلظت پیدا کند. سپس آش را در ظرف کشیده و با کشک، پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزئین کنید.
نکات
- در صورت تمایل میتوانید در انتهای پخت درون آش مقداری کشک اضافه کنید.
- این آش گوشت ندارد اما اگر دوست داشتید میتوانید کمی گوشت قرمز را جداگانه بپزید و همزمان با اضافه کردن سبزیها اضافه نمائید.
- برای تهیه نعنا داغ، کمی نعنای خشک را در مقداری آب خیس کنید، سپس آب اضافی را گرفته و درون روغن تفت دهید تا رنگ نعنا تغییر کند.
- سبزی های آش شامل ترکیبی از جعفری، تره، گشنیز و اسفناج است. اگر اسفناج در دسترس نبود، از برگ چغندر میتوانید استفاده کنید.
ارسال دیدگاه