آش بادمجان/ طرز تهیه آش بادمجان ملایری خوشمزه و متفاوت

چهارشنبه 8 دی 1400 آشپزی
ashe bademjan

آش بادمجان یکی از غذای سنتی استان همدان است و با انواع حبوبات و گوشت و بادمجان تهیه می شود. در پخت این آش  حبوبات را  بسته به ذائقه افراد میتواند کم یا زیاد کنید . این آش بسیار مناسب  برای شام یا ناهار است و آش یک غذای کامل و سالم محسوب می شود حتما آش های مختف را در وعده های غذایی خود قرار دهید.در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه آش بادمجان خوشمزه با ما همراه باشید.

مواد لازم آش بادمجان

برای 6 تا 8 نفر

  • پیاز: ۳ عدد
  • سیر:۴ حبه
  • نخود: ۱۰۰ گرم
  • کشک: ۲۰۰ گرم
  • بادمجان:۱ کیلوگرم
  • لوبیا قرمز :۱۰۰ گرم
  • بلغور گندم:۲۵۰ گرم
  • لوبیا سفید: ۱۰۰ گرم
  • گوشت گوسفندی: ۴۰۰ گرم
  • نعناع خشک: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه: به اندازه کافی

طرز تهیه آش بادمجان

  1.  برای تهیه آش بادمجان ابتدا مواد اولیه را از شب قبل آماده کنید تا پخت آن سریع تر شود .
  2. ابتدا حبوبات را پاک کنید و  بشویید و با مقداری آب خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آنهاگرفته شود . حبوبات را جدا جدا خیس کنید و جداگانه آنها را بپزید. چون زمان پخت حبوبات متفاوت است اگر در آش از عدس استفاده می کنید 2 ساعت خیس خوردن آن کافی است.
  3. حبوبات پخته را آبکش کنید و کنار بگذارید
  4. پیاز ها را خرد کرده و با مقداری روغن خوب سرخ کنیدو در آخر مقداری زرد چوبه با پیاز های سرخ شده اضافه کنید و پیاز داغ   آش را کناربگذارید. سیر را نیر  ریز خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید و کنار بگذارید.
  5.  بلغور را نیر بعد از چند بار شستن با آب به مدت 1 ساعت خیس کنید.و با مقداری آب  بپزید
  6. در این مرحله گوشت را بپزید برای پخت آش بادمجان بهتر است از گوشت سر دست استفاده کنید. ابتدا در یک قابلمه مناسب پیاز نگینی خرد شده را با مقداری روغن تقت دهید تا طلایی شود .سپس گوشت خرد شده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و سرخ شودمقداری زرد چوبه و فلفل به گوشت اضافه کنیدو دوباره تفت دهید حال  2 تا 3  لیوان آب جوش روی گوشت بریزد و اجازه دهیدبا حرارت ملایم گوشت خوب بپزد.
  7. تا گوشت می پزد  بادمجان ها را پوست بگیرید و برش دهید و مقداری نمک روی آنها  بپاشیدو 30 دقیقه اجازه دهید  تا تلخی بادمجان گرفته شود. سپس بادمجان ها را بشویید و روی دستمال تمیز قرار دهید تا آب آنها گرفته شود با این کار هم تلخی بادمجان گرفته می شود هم در هنگام سرخ کردن بادمجان روغن کمی به خود جذب می کند.
  8. بلغور را آبکش کنید و با مقداری آب بپزید.
  9. حال بادمجان ها را در تابه مناسب با مقداری روغن سرخ کنید تا دو طرف آن طلایی شود. بادمجان های سرخ شده را بعد از خنک شده مکعبی خرد کنیدو کنار بگذارید.
  10. گوشت پخته شده را نیز بعد از خنک شدن ریش ریش کنیدو کنار بگذارید.
  11. حال یک قابلمه بزرگ بردارید و  حبوبات پخته شده (نخود و لوبیا سفید و قرمز) و  بلغور پخته شده را در آن بریزید و مقداری از پیاز داغ  و سیر داغ را به آنها اضافه کنید. گوشت ریش ریش شده و آب گوشت ( اگر لازم بود مقداری هم آب اضافه کنید) و بادمجان های خرد شده را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید و حرارت را ملایم می کنیم تا آش خوب بپزد و جا بیافتد.  زمانی که آش بادمجان  خوب کشدار شد ابتدا نصف  کشک را اضافه  کنید و خوب هم بزنید تا به خورد آش برود.
  12. آش بادمجان را از روی حرارت بردارید کمی از حرارت افتاد در ظرف سرو بکشید و با سیر داغ و پیاز داغ و نعنا  سرخ شده و کشک تزیین کنید و میل کنید.

ashe hendy

آش /طرز تهیه آش تند و پر ادویه هندی

khorake mashe

خوراک ماش / طرز تهیه خوراک ماش دزفولی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا