طرز تهیه آش بادمجان خوشمزه و سنتی

یکشنبه 11 خرداد 1404 آشپزی
ashe bademjan

آش بادمجان یکی از غذاهای سنتی و محبوب در استان همدان است که با ترکیبی از حبوبات، گوشت و بادمجان تهیه می‌شود. این آش به دلیل مواد مغذی و طعم لذیذش، یک گزینه عالی برای ناهار یا شام محسوب می‌شود. در ادامه با طرز تهیه این آش خوشمزه همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه آش بادمجان

مناسب برای ۶ تا ۸ نفر

  • پیاز: ۳ عدد
  • سیر: ۴ حبه
  • نخود: ۱۰۰ گرم
  • کشک: ۲۰۰ گرم
  • بادمجان: ۱ کیلوگرم
  • لوبیا قرمز: ۱۰۰ گرم
  • بلغور گندم: ۲۵۰ گرم
  • لوبیا سفید: ۱۰۰ گرم
  • گوشت گوسفندی: ۴۰۰ گرم
  • نعناع خشک: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به اندازه کافی

آش بادمجان

طرز تهیه آش بادمجان

  1. برای تهیه آش بادمجان ابتدا مواد اولیه را از شب قبل آماده کنید تا پخت آن سریع‌تر شود.
  2. حبوبات را پاک کرده و بشویید و با مقداری آب خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آنها گرفته شود. حبوبات را جدا جدا خیس کنید و جداگانه آنها را بپزید.
  3. حبوبات پخته را آبکش کرده و کنار بگذارید.
  4. پیازها را خرد کرده و با مقداری روغن خوب سرخ کنید. در آخر مقداری زردچوبه به پیازهای سرخ شده اضافه کنید و کنار بگذارید.
  5. بلغور را نیز بعد از چند بار شستن با آب به مدت ۱ ساعت خیس کنید و سپس با مقداری آب بپزید.
  6. گوشت را در یک قابلمه مناسب بپزید. ابتدا پیاز نگینی خرد شده را با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود، سپس گوشت خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. به گوشت مقداری زردچوبه و فلفل اضافه کنید و دوباره تفت دهید. سپس ۲ تا ۳ لیوان آب جوش روی گوشت بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم خوب بپزد.
  7. در حین پخت گوشت، بادمجان‌ها را پوست بگیرید و برش دهید. مقداری نمک روی آنها بپاشید و ۳۰ دقیقه بگذارید تا تلخی بادمجان گرفته شود. سپس آنها را بشویید و با دستمال تمیز خشک کنید.
  8. بلغور پخته را آبکش کنید و با مقداری آب بپزید.
  9. بادمجان‌ها را در تابه با مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی شوند. بادمجان‌های سرخ شده را پس از خنک شدن مکعبی خرد کنید و کنار بگذارید.
  10. گوشت پخته شده را نیز پس از خنک شدن ریش ریش کنید و کنار بگذارید.
  11. اکنون یک قابلمه بزرگ بردارید و حبوبات پخته شده، بلغور و مقداری پیاز داغ و سیر داغ را به آن اضافه کنید. گوشت ریش ریش شده و مقداری آب گوشت یا آب اضافه را به مخلوط اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا آش بپزد و جا بیفتد.
  12. زمانی که آش بادمجان خوب کشدار شد، نصف کشک را اضافه کرده و هم بزنید.
  13. آش بادمجان را از روی حرارت بردارید و پس از کمی خنک شدن، در ظرف سرو بکشید و با سیر داغ، پیاز داغ، نعناع سرخ شده و کشک تزیین کنید.

ashe hendy

طرز تهیه آش هندی خوشمزه و مقوی

khorake mashe

طرز تهیه خوراک ماش خوشمزه و مقوی برای روزهای سرد

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا