آش آلو یزدی خوشمزه و مفید برای سرماخوردگی
یکی از آشهای سنتی در استان تاریخی یزد، آش آلو نام دارد. این غذای لذیذ با طعم ترش آلو در فصول سرد سال بهویژه فصل زمستان، بسیار دلچسب خواهد بود. مردم این استان نیز با طبخ این خوراک مقوی، خونساز و خوشمزه، لحظاتی گرم را برای اعضای خانوادهی خود به ارمغان میآورند.
زنان و مادران خانوادههای استان یزد برای تهیهی این آش سنتی ترکیبی از مواد اولیه مانند: لپه، پیاز، روغن، سبزی آشی، گوشت چرخکرده، برنج، آلو خشک، نمک و فلفل . این میان بسیاری معتقدند آش آلو برای سرما خوردگی بسیار مناسب است. این حرف درست باشد یا نه، باید طعم آش آلو یزدی را چشید.
آش آلو یزدی یکی از غذاهای سنتی استان یزد است. این آش از مواد اولیه ساده و در دسترس تهیه می شود و طعمی ترش و ملس دارد.
مواد لازم برای تهیه آش آلو یزدی
( برای ۶ نفر)
- نیم کیلو گوشت چرخ کرده
- نیم کیلو سبزی آش
- نصف استکان لپه
- ۲۵۰ گرم آلوی خشک( یا یک کیلو آلوی تازه)
- 1 عدد پیاز
- پیاز دا غ به میزان لازم
- یک قاشق چایخوری زرد چوبه
- فلفل و نمک و روغن به میزان لازم
- یک استکان برنج
طرز تهیه آش آلوی یزدی
پیازها را رنده کنید و آب آن را گرفته و گوشت چرخی و نمک وفلفل و زرد چوبه به آن اضافه کنید و خوب ورز دهید . سپس به صورت کوفته ریزه در آورده و در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
در مرحله دوم برای پخت لپهها آنها را در قابلمه ریخته و قابلمه را پر از آب نمایید. پس از گذشت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه، برنج را به مواد اضافه کنید.
هنگامی که برنج و لپه نیم پز شدند، سبزی آش خرد شده را به آنها بیافزایید. پس از پختن سبزیها، کوفته ریزهها را به مواد بیافزایید. آلوها 2 ساعت خیس کرده و هسته گیری کرده و به آشتان اضافه کنید
مرحله آخر باید منتظر شوی تا آشتان جا افتاده در ظرف کشیده و با پیاز داغ تزیین کنید.
در هنگام پخت آش آلو توجه کنید که آلوی خشک به زمان پخت بیشتری نیاز دارد پس باید کمی زودتر آن را به مواد اضافه کنید. آلوی تازه زمان کمتری را برای پخت نیاز دارد.
نکات آلوی یزدی :
برای تهیه آش آلو یزدی می توانید از آلوهای خشک یا تازه استفاده کنید.
اگر از آلوهای خشک استفاده می کنید، قبل از اضافه کردن به آش، آنها را با آب بجوشانید تا نرم شوند.
می توانید به آش آلو یزدی، سیر داغ، نعناع داغ و یا کشک اضافه کنید.
سرو آش آلو یزدی:
آش آلو یزدی را می توانید به صورت داغ یا سرد سرو کنید. این آش را می توانید با نان یا پلو سرو کنید.
ارسال دیدگاه