آب روغنو کرمانی (کاچی) خوشمزه و مقوی+طرز تهیه

چهارشنبه 10 آذر 1400 آشپزی
آب روغنو کرمانی

کاچی یا آب روغنو کرمانی

آب روغنو کرمانی یا کاچی یک دسر ایرانی و یکی از سنتهای دیرینه مردم دیار کرمان با قدمت چند صد ساله که در گذشته نقش مهمی در سلامتی و تقویت جسم و روح داشته که نه تنها مقوی ، انرژی زا خصوصاً برای رفع کم خونی ، نیروی از دست رفته و بسیاری از ناتوانی های بدن استفاده می کردند.

آب روغنو کرمانی شامل :روغن حیوانی  ارد برنج  نبات  گاوزبان، گل رنگ ،بابونه – چهار زیره کرمانی  مغز بادام- پسته، فندق،گردو و هسته هلو خرد شده پودر نارگیل-

در زمان تهیه گل گاوزبان ،گل رنگ ،بابونه را در ظرفی به همراه نبات می جوشانند درظرفی دیگر مقداری روغن حیوانی ریخته سه تا چهار قاشق ارد برنج را به ان اضافه می کنند وخوب سرخ می کنند بعد چهار زیره  پودر نارگیل ومغزهای خرد شده را به ان اضافه می کنند و در اخر گاوزبان را که داغ است صاف کرده وبه مواد اضافه می کنند وهم میزنند تا بجوشد وقوام بیاید.

آب روغنو کرمانی

آب روغنو کرمانی

مواد لازم برای تهیه آب روغنو کرمانی

جهت 2 تا 3 نفر

  • 3 قاشق غذاخوری آرد برنج
  • 1 قاشق غداخوری  روغن حيوانی
  • 1 قاشق غذا خوری مغز بادام و پسته
  • 1قاشق غذاخوری ادويه كاچی
  • مقداری زعفرون
  • نبات به مقدار لازم
  • 1 قاشق غذاخوری پودر  چهارزيره
  • 3 ليوان دمنوش گل گاوزبان

 

طرز تهیه آب روغنو کرمانی(کاچی)

  1. ابتدا گل گاو زبان را با مقداري بابونه دم مي كنيم بعد زعفرون و نبات اضافه ميكنيم و کنار می گذاریم.
  2. آرد برنج با روغن محلي تفت ميديم. نصف قاشق چاي خوري زردچوبه و ادويه كاچي اضافه ميكنيم هم ميزنيم.
  3. گاوزبان دم كشيده را صاف كرده و به مواد بالا اضافه ميكنيم هم ميزنيم زير گاز كم ميكنيم آبش رو بستگي به غلظتي كه دوست دارين داشته باشه كم يا زياد كنيد.
  4. سپس در طرف سرو ریخته و با پسته و بادام غنچه گُل محمدي تزيين ميكنيم.
آب روغنو کرمانی(کاچی)

آب روغنو کرمانی(کاچی)

دستور تهیه آب روغنو کرمانی(کاچی) به روش سنتی

  1. نبات کوبیده شده را با ۴ لیوان آب روی حرارت می گذاریم بجوشد.
  2. سپس آن را صاف کرده، زعفران را حل کرده و گلاب را به آن اضافه می کنیم و آن را کنار می گذاریم.
  3. گاوزبان را به همراه آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دم کرده و کنار می گذاریم .
  4. روغن حیوانی را در یک قابلمه ریخته ، پس از ذوب شدن روغن آرد را کم کم اضافه می کنیم.
  5. بعد با قاشق چوبی آن را مرتب به هم می زنیم. شعله را ملایم کرده و به هم زدن آن ادامه می دهیم تا رنگ آرد طلایی شود ( برای تهیه کاچی نیاز به سرخ کردن آرد نمی باشد).
  6. در این مرحله نصف قاشق چایخوری نمک اضافه کرده و قابلمه را از روی حرارت برمی داریم و گاوزبان دم شده و شربت آماده شده از نبات را کم کم به آن اضافه می کنیم و مرتب به هم می زنیم تا مایع صاف و یک دست شود.
  7. گردو، بادام ، پسته ، فندق را هم اضافه می کنیم و ظرف را مجدداً روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا کاچی جا بیفتد و می گذاریم کاچی به روغن بیفتد. در این مرحله کاچی آماده است .
پای اسفناج/ طرز تهیه پای اسفناج یونانی

آب روغنو کرمانی(کاچی)

خواص آب روغنو کرمانی

  •  تقویت عمومی بدن
  • درمان کم خونی(خونساز)
  • تقویت قوای جنسی
  • بعد از زایمان – مفید برای بعد از دوران نقاهت وغیره…
  • بعد از پریود های شدید خصوصا وقتی دختران جوان به سن بلوغ میرسند و تازه پریود میشوند.
  • مفید برای شب زفاف – کمبود اسپرم – بی میلی مردان وکمی شهوت

آش برنج

آش برنج

koren dag

کورن داگ /طرز تهیه کورن داگ با مرغ چرخ شده و سوسیس

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا