
کبک، داری گوشتی خوش طعم، لذیذ است و گوشت کبک طبعی گرم و خشک دارد. گوشت کبک دارای چربي پايين و پروتئين بالایی است . این گوشت ارزش غذایی بالایی دارد. در بخش آشپزی دایان با طرز تهیه آبگوشت کبک که بسیار مفید و مقوی برای دوران نقاهت افراد بیمار است و خوراک کبک خوشمزه و پر خاصیت با ما همراه باشید.
خواص گوشت کبک
- مصرف گوشت کبک باعث برطرف شدن تب می شود.
- مصرف گوشت کبک مشکلات عصبی و بی خوابی را درمان می کند
- گوشت کبک قوای جنسی را تقویت می کند.
- حفظ سلامت قلب با مصرف گوشت کبک.
- با خوردن گوشت کبک از بروز عفونتهای تنفسی جلوگیری کنید.
- بهبود عملکرد کلیه ها با مصرف گوشت کبک
- بهبود حافظه و رفع ضعف عمومی بدن با مصرف گوشت کبک.
- مصرف گوشت کبک برای کسانی که که در دوره نقاهت بیماری ها سخت می باشند و بدن آنها ضعیف شده ، بسیار کمک کننده و سودمند است.
عوارض مصرف گوشت کبک
- کسانی که چربی خون بالا دارند، نباید در مصرف آن زیاده روی کنند.
- مصرف بیش از اندازه گوشت کبک برای افراد گرم مزاج و هوای گرم و شهرهای گرمسیر زیاد مناسب نیست و باید گوشت کبک را با ترشی ها مصرف کنند.
مواد لازم برای تهیه آبگوشت کبک
- کبک: 1 عدد
- نخود محلی یا لپه:به میزان لازم
- پیاز: 1 عدد
- رب گوجهفرنگی:1 قاشق غذاخوری
- روغن حیوانی یا کره به میزان لازم
- نمک، زعفران محلی و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه آبگوشت کبک :
- برای تهیه آبگوشت کبک ابتدا نخود را از قبل خیس کنید اگراز شب قبل خیس کنیدبهتر است . اگر از لپه استفاده می کنید 2 تا 3 ساعت لپه را خیس کنید کافی است. و گوشت کبک را خرد کنید و بشویید.
- سپس در یک قابلمه مناسب مقداری روغن ریخته و پیاز نگینی خردشده را اضافه کنید و روی حرارت قراردهید تا کمی سرخ شود سپس گوشت کبک خرد شده و نمک و زردچوبه و فلفل را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید. تا ‘گوشت کبک با موادکمی سرخ شود
- بعد نخود یا لپه و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید( اگر برای افراد بیمار تهیه می کنید 2 عدد گوجه رنده شده نیز اضافه کنید) سپس به میزان لازم آب جوش و 2 عدد لیمو عمانی اضافه کرده وبه مدت 4 ساعت روی حرارت ملایم اجازه دهید تا بپزد. آخر پخت زعفران را نیز اضافه کنید این آبگوشت خوشمزه را با نان سنگگ و سبزی وترشی سرو کنید.
تهیه خوراک کبک در فر :
- کبک :٣ عدد
- لیمو: ۱ عدد
- فلفل : ۱ عدد
- سیر : ۲ حبه
- نمک ، زردچوبه ،زعفران ، فلفل سیاه و قرمز به میزان لازم
- پیاز رنده شده: ۱ عدد
- سیب زمینی و گوجه فرنگی به مقدار لازم
- روغن زیتون ٣ قاشق
طرز تهیه:
- برای تهی خوراک کبک در فر باید از کبک درسته استفاده کنیدو نیاز نیست خرد کنید سپس شکم کبک را خوب تمیز کنید و کبک را بشویید و در آبکش بگذارید تا آب آن برود.
- در این مرحله مواد لازم برای مزه دار کردن گوشت کبک را آماده کنید یک ظرف مناسب برداریدو پیاز و سیر و پوست لیمو را خیلی ریز در آن رنده کنید لیمو رو نصف کنید آب آن را به همراه مخلوطی از روغن زیتون و ادویه ونمک و زعفران در کاسه بریزد و خوب مخلوط کنید این سس را به سطح کبک ها بمالید و کبک ها را در ظرف سربسته قراردهید و به مدت 1 تا 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه دار شود.
- بعد از مزه دار شدن گوشت کبک ها فر رو روشن کنید و روی ۳۶۰ درجه فارنهایت قرار دهید سپس کف ظرف پیرکس یا سرامیکی ویا هر ظرفی که مقاوم به حرارت باشد را چرب کنید و کبک ها را در آن بچینید و سیب زمینى, هویج خرد شده، گوجه فرنگى و فلفل دلمه اى رو کنار کبک ها بچینید و پنج تا شش قاشق آب درون ظرف پیرکس بریزیدو روی ظرف را با فویل بپوشانید و چند سوراخ روی آن ایجاد کنید. و ظرف را در طبقه وسط فر قرار دهید .بعد از یک ساعت و نیم پخت کبک را با چنگال چک کنید اگر پخته بود ار فر خارج کنید .
- اگر روی کبک طلایی نشده بود شعله گریل رو روشن کنید و چند دقیقه صبر کنید تا طلایی بشه.
- کبک پخته شده را در ظرف سرو گذاشته و سسی که از پختن کبک باقی مونده رو روى کبک بریزید و از سبزیجات پخته شده کنار آن بچینیدو تزیین کنید.
ارسال دیدگاه