کبک، داری گوشتی خوش طعم، لذیذ است و گوشت کبک طبعی گرم و خشک دارد. گوشت کبک دارای چربي پايين و پروتئين بالایی است . این گوشت ارزش غذایی بالایی دارد. در بخش آشپزی دایان با طرز تهیه آبگوشت کبک که بسیار مفید و مقوی برای دوران نقاهت افراد بیمار است و خوراک کبک خوشمزه و پر خاصیت با ما همراه باشید.
خواص گوشت کبک
گوشت کبک سرشار از مواد مغذی است که برای سلامت بدن مفید است. این گوشت میتواند به درمان تب، مشکلات عصبی و بی خوابی، تقویت قوای جنسی، حفظ سلامت قلب، جلوگیری از بروز عفونتهای تنفسی، بهبود عملکرد کلیهها، بهبود حافظه و رفع ضعف عمومی بدن کمک کند. همچنین، مصرف گوشت کبک برای افرادی که در دوره نقاهت بیماریهای سخت هستند، بسیار مفید است.
عوارض مصرف گوشت کبک
گوشت کبک سرشار از پروتئین و مواد مغذی است، اما چربی بالایی نیز دارد. بنابراین، افراد دارای چربی خون بالا باید در مصرف آن احتیاط کنند. همچنین، مصرف زیاد گوشت کبک برای افراد گرم مزاج و در هوای گرم میتواند باعث افزایش گرمای بدن شود. در این موارد، توصیه میشود گوشت کبک را با ترشیها مصرف کنید تا طبع آن سرد شود.
مواد لازم برای تهیه آبگوشت کبک
- کبک: 1 عدد
- نخود محلی یا لپه:به میزان لازم
- پیاز: 1 عدد
- رب گوجهفرنگی:1 قاشق غذاخوری
- روغن حیوانی یا کره به میزان لازم
- نمک، زعفران محلی و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه آبگوشت کبک :
- برای تهیه آبگوشت کبک ابتدا نخود را از قبل خیس کنید اگراز شب قبل خیس کنیدبهتر است . اگر از لپه استفاده می کنید 2 تا 3 ساعت لپه را خیس کنید کافی است. و
- گوشت کبک را خرد کنید و بشویید.
- سپس در یک قابلمه مناسب مقداری روغن ریخته و پیاز نگینی خردشده را اضافه کنید و روی حرارت قراردهید تا کمی سرخ شود سپس گوشت کبک خرد شده و نمک و
- زردچوبه و فلفل را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید. تا ‘گوشت کبک با موادکمی سرخ شود
- بعد نخود یا لپه و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید( اگر برای افراد بیمار تهیه می کنید 2 عدد گوجه رنده شده نیز اضافه کنید) سپس به میزان لازم آب جوش و 2
- عدد لیمو عمانی اضافه کرده وبه مدت 4 ساعت روی حرارت ملایم اجازه دهید تا بپزد. آخر پخت زعفران را نیز اضافه کنید این آبگوشت خوشمزه را با نان سنگگ و سبزی وترشی سرو کنید.
تهیه خوراک کبک در فر :
- کبک :٣ عدد
- لیمو: ۱ عدد
- فلفل : ۱ عدد
- سیر : ۲ حبه
- نمک ، زردچوبه ،زعفران ، فلفل سیاه و قرمز به میزان لازم
- پیاز رنده شده: ۱ عدد
- سیب زمینی و گوجه فرنگی به مقدار لازم
- روغن زیتون ٣ قاشق
طرز تهیه خوراک کبک :
- برای تهی خوراک کبک در فر باید از کبک درسته استفاده کنیدو نیاز نیست خرد کنید سپس شکم کبک را خوب تمیز کنید و کبک را بشویید و در آبکش بگذارید تا آب آن برود.
- در این مرحله مواد لازم برای مزه دار کردن گوشت کبک را آماده کنید یک ظرف مناسب برداریدو پیاز و سیر و پوست لیمو را خیلی ریز در آن رنده کنید لیمو رو نصف کنید
- آب آن را به همراه مخلوطی از روغن زیتون و ادویه ونمک و زعفران در کاسه بریزد و خوب مخلوط کنید این سس را به سطح کبک ها بمالید و کبک ها را در ظرف سربسته
- قراردهید و به مدت 1 تا 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه دار شود.
- بعد از مزه دار شدن گوشت کبک ها فر رو روشن کنید و روی ۳۶۰ درجه فارنهایت قرار دهید سپس کف ظرف پیرکس یا سرامیکی ویا هر ظرفی که مقاوم به حرارت باشد را
- چرب کنید و کبک ها را در آن بچینید و سیب زمینى, هویج خرد شده، گوجه فرنگى و فلفل دلمه اى رو کنار کبک ها بچینید و پنج تا شش قاشق آب درون ظرف پیرکس
- بریزیدو روی ظرف را با فویل بپوشانید و چند سوراخ روی آن ایجاد کنید. و ظرف را در طبقه وسط فر قرار دهید .بعد از یک ساعت و نیم پخت کبک را با چنگال چک کنید اگر پخته بود ار فر خارج کنید .
- اگر روی کبک طلایی نشده بود شعله گریل رو روشن کنید و چند دقیقه صبر کنید تا طلایی بشه.
- کبک پخته شده را در ظرف سرو گذاشته و سسی که از پختن کبک باقی مونده رو روى کبک بریزید و از سبزیجات پخته شده کنار آن بچینیدو تزیین کنید.
ارسال دیدگاه