ورک‌هورس W15؛ اولین وانت کار، با پیشرانه‌ی پلاگین هیببرید – فناوری

شنبه 16 اردیبهشت 1396 فناوری

خودروهای برقی و هیبریدی؛ اصولا کم‌مصرف و مناسب کارهای سبک هستند، اما شرکت ورک‌هورس، با تولید یک وانت پلاگین هیبرید، ثابت کرده است که می‌توان از این فناوری، در ساخت یک وانت پرقدرت استفاده کرد.

وقتی تصمیم به خرید یک خودروی تازه می‌گیریم، معمولا به ظاهر، قدرت پیشرانه، مصرف سوخت و قیمت نهایی آن اهمیت زیاد می‌دهیم، اما برای افرادی که انتظار کارهای سنگین و تجاری از یک خودرو دارند، داستان متفاوت است. بسیاری از کارشناسان صنعت خودرو، وانت‌های کار و کامیون‌ها را در دسته‌ی وسایل نقلیه‌ی تجاری، دسته‌بندی می‌کنند چراکه این خودروها معمولا مورد استفاده‌ی صاحبان مشاغل و با مقاصد تجاری استفاده می‌شوند. طبیعی است که مهم‌ترین مزیت یک خودروی تجاری، درکنار کارایی و توانایی فنی؛ قیمت تمام شده و هزینه‌ی نگهداری از آن باشد.

یک وانت تجاری، باید قدرتمند و قابل اعتماد باشد، مصرف سوخت مناسبی را به همراه داشته و به حداقل سرویس و تعمیرات احتیاج داشته باشد، چراکه خرابی یک خودروی تجاری، علاوه بر هزینه‌ی تعمیرات، در کار یک کارخانه یا بنگاه اقتصادی، اختلال ایجاد کرده و موجب زیان مالی دوچندان می‌شود. در نهایت، قیمت یک خودروی تجاری، برای کارفرما بسیار مهم خواهد بود. شاید به همین دلایل است که در سال‌های اخیر، برندهای بزرگ و صاحب‌نام جهان، به سمت تولید وانت‌های تجاری با پیشرانه‌ برقی یا هیبریدی جذب نشده‌اند.

وانت ورک هورس W15 Work horse

به‌تازگی شرکت خودروسازی ورک‌هورس (Workhorse) در اوهایو امریکا، هدف جاه‌طلبانه‌ی خود را به ثمر رسانده است که شامل تولید یک وانت کار پرقدرت، با پیشرانه‌ی پلاگین هیبرید است. پیش از این هم، شاهد رونمایی از وانت‌های الکتریکی بوده‌ایم اما اهمیت کار ورک‌هورس از آنجا است که به جای تعویض پیشرانه‌ی استاندارد یک وانت شناخته‌شده با نوع برقی، یک خودروی کاملا جدید ساخته است. شرکت‌هایی مثل فونیکس موتورکارز، از سال‌ها پیش؛ خودروهای ون سری E از برند فورد را با پیشرانه‌ی برقی ارائه می‌کرده‌اند و حتی وانت سانگ‌یانگ و شورولت سیلورادو را با موتورهای الکتریکی یا پلاگین هیبرید به فروش می‌رساندند.

در شرایطی که برندهای بزرگی همچون تسلا، از برنامه‌ی تولید یک وانت الکتریکی در سال‌های آینده خبر می‌دهند، ورک‌هورس موفق شده است باتری‌های مورد نیاز در وانت W15 را، از طریق برند پاناسونیک تامین کند و در کف خودرو جای دهد. این باتری‌ها، لیتیوم یون و از سری ۱۸۶۵۰ هستند. دو موتور برقی در جلو و عقب این وانت استفاده شده است که باتری‌های آن، از طریق یک پیشرانه‌ی بنزینی سه سیلندرساخت بی‌ام‌و، شارژ می‌شوند. این ژنراتور ۵۰ کیلوات (معادل ۶۷ اسب بخار) قدرت دارد و بدون ارتباط مستقیم مکانیکی با چرخ‌ها، صرفا باتری‌های این وانت را شارژ می‌کند.

باتری‌های W15، تا ۶۰ کیلووات‌ساعت انرژی الکتریکی را ذخیره می‌کنند، اما برای افزایش طول عمر مفید باتری‌ها و عملکرد بهتر موتورهای الکتریکی، باید بعد از مصرف ۴۰ کیلووات‌ساعت، شارژ شوند. با این حساب، وانت ورک‌هورس با یک بار شارژ کامل، می‌تواند تا حدود ۱۳۰ کیلومتر حرکت کند، اما به لطف ژنراتور بنزینی و باک سوخت ۴۲ لیتری، این خودرو می‌تواند تا ۵۱۲ کیلومتر را، بی‌نیاز از مراجعه به پمپ بنزین یا شارژ مجدد باتری‌ها، طی کند. از این ارقام، می‌توان نتیجه گرفت که مصرف سوخت وانت W15 در ترافیک شهر ۸.۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر و با سرعت ثابت در بزرگراه، حدود ۷.۳ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است.

وانت ورک هورس W15 Work horse

باتری‌های وانت ورک‌هورس، می‌تواند از طریق برق شهری، شارژ شوند. در صورت اتصال باتری‌های کاملا خالی به برق ۲۲۰ ولت، ۶ تا ۷ ساعت برای شارژ کامل لازم است. حتی با احتساب قیمت نسبتا بالای برق در امریکا، می‌توان بدون استفاده از بنزین و با شارژ مداوم این وانت، صرفه‌جویی اقتصادی بالایی را در اختیار داشت. با توجه به تعرفه‌ی کمتر برق، در نیمه شب، ۶۰ کیلووات انرژی الکتریکی، در حدود ۴ دلار هزینه در پی خواهد داشت که بسیار کمتر از بنزین مورد نیاز در وانت‌هایی با قدرت معادل است. فراموش نکنیم، مصرف انرژی الکتریکی در خودروهای برقی و هیبریدی، وابسته به عوامل مختلف، از جمله درجه‌ی حرارت محیط و نوع رانندگی است که قبلا در مطلبی در زومیت، به آن پرداختیم.

قدرت هر موتور الکتریکی وانت W15، حدود ۱۷۲ کیلو وات، معادل ۲۳۰ اسب بخار خواهد بود که در مجموع، ۴۶۰ اسب بخار را در اختیار می‌گذارد. نهایت سرعت این خودرو، ۱۳۵ کیلومتر بر ساعت است و طبیعتا به صورت دو دیفرانسیل دائمی کار می‌کند. این مدل از نظر فنی، برای حرکت در مسیرهای سخت و ناهموار آماده شده است، اما به‌دلیل فاصله‌ی ۳۰ سانتیمتری کف تا سطح زمین و کشیدگی بدنه در قسمت سپر جلو تا محور اول، توانایی گذر از چاله‌های عمیق را نخواهد داشت.

وانت ورک هورس W15 Work horse

قسمت بار این وانت، مربع شکل و به ابعادی نزدیک به ۲ متر در ۲ متر است. خودروی W15 می‌تواند، نزدیک به هزار کیلوگرم بار را جابه‌جا کند و تریلری در حدود ۲۲۵۰ کیلوگرم را بکسل کند. این آمار، وانت ورک‌هورس را در ردیف وانت‌های نیمه‌سنگین تجاری از برندهای مطرح دنیا قرار می‌دهد. استیو بورنز، مدیرعامل این شرکت معتقد است؛ برگ برنده‌ی W15 در بازار جهانی، تنها مربوط به قدرت بالای پیشرانه‌ی الکتریکی و بی‌نیازی آن از پمپ بنزین نمی‌شود. این خودرو با هزینه‌ی نگهداری بسیار پایین، برای مصارف باربری سبک، در داخل شهرها کم‌نظیر خواهد بود. با توجه به توانایی حرکت W15 تا مسافت ۱۳۰ کیلومتر، با یک بار شارژ، هم‌اکنون بیش از ۵ هزار پیش‌فروش رسمی، برای آن ثبت شده است.


منبع : زومیت

علت حذف جک هدفون شیائومی می 6 از زبان این شرکت - فناوری

آیا سطح عطارد به اندازه‌‌ای که تصور می‌کنیم گرم و سوزان است؟ - فناوری

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا