طرز تهیه نان ترتیلای مکزیکی به سه روش

چهارشنبه 6 اردیبهشت 1402 آشپزی

نان ترتیلای مکزیکی

رتیلا یک کلمه اسپانیولی به معنای “کیک کوچک” است و در خانه با استفاده از آرد ذرت یا گندم قابل تهیه است. در این مقاله، طرز تهیه ترتیلا با آرد ذرت، آرد گندم و شیر توضیح داده شده است. در اسپانیا، آمریکای جنوبی، کوبا و پرتریکو “ترتیا” نوعی املت محسوب می‌شود. اما در آمریکا و انگلیس، ترتیا به عنوان یک نوع نون نازک شناخته می‌شود که با آرد گندم یا ذرت درست می‌شود. هر دو نوع ترتیا معمولا به یک شکل تهیه می‌شوند و در بعضی دستورها از آب و در بعضی دستورها از شیر استفاده می‌شود. ترتیای ذرت به دلیل داشتن طعم متفاوت و کالری کمتر، همچنان پرطرفدار است. اما به دلیل نرم تر بودن و بهتر جویده شدن، ترتیای با آرد گندم بیشتر مورد پسند قرار می‌گیرد.

نان ترتیلای مکزیکی

نان ترتیلای مکزیکی

مواد لازم جهت تهیه نان ترتیلای مکزیکی کلاسیک با آرد ذرت

  • آرد ذرت
  • 1 و 4/3 پیمانه
  • آب
  • 1 و 3/1 پیمانه

طرز تهیه نان ترتیلا مکزیکی کلاسیک با آرد ذرت

این دستور ترتیلای کلاسیک است، گاهی به خمیر نمک و روغن هم اضافه می‌کنند که به طبع خمیر نرم‌تر می‌شود.

  1. در یک کاسه متوسط آرد ذرت را با آب داغ مخلوط می‌کنیم تا کاملاً با هم ترکیب شوند. سپس خمیر را منتقل می‌کنیم به یک سطح صاف و تمیز. خمیر را ورز می‌دهیم تا زمانی که صاف و یکنواخت شود به طوری که اگر به آن فرمی می‌دهیم، آن را حفظ کند.
  2.  اگر خمیر حالت چسبندگی زیادی داشت کمی آرد به آن اضافه می‌کنیم و اگر خمیر خشک بود، نم‌نم کمی آب به آن اضافه می‌کنیم.
  3. خمیر را با یک پوشش پلاستیکی خوب می‌پوشانیم و برای مدت 30 دقیقه خمیر را کنار می‌گذاریم تا خمیر ور آید. گریل یا تابه چدنی را در با دمای متوسط رو به زیاد، گرم و آماده می کنیم.
  4. پوشش پلاستیکی خمیر را بر می‌داریم و خمیر را به 15 گلوله هم اندازه تقسیم می‌کنیم. خمیر ها را بین دو دست فشار داده و به وسیله وردنه، گلوله‌‌ها را پهن و صاف می‌کنیم تا به ضخامت 4 میلیمتر برسد و هر یک را در پوشش پلاستیکیی قرار می‌دهیم که زیر و روی خمیر را بپوشاند.
  5. خمیر آماده شده را در تابه چدنی داغ قرار می‌دهیم و حدود 30 ثانیه اجازه می‌دهیم خمیر پخته شود رنگی نزدیک به قهوه‌ای بگیرد سپس نان‌ را بر می‌گردانیم تا طرف دیگر نان هم 30ثانیه بپزد. سپس نان را داخل یک بشقاب می گذاریم و اینکار را با تمام خمیر‌ها انجام می‌دهیم
  6. اگر نان‌ها را زود از روی اجاق برنداریم و رنگ آن تیره شود، بلافاصله خشک شده و قابل استفاده برای ساندویچ و تاکو نمی‌باشد.
  7. نان‌ها را داخل یک حوله یا پارچه نخی تمیز قرار می‌دهیم تا تازه و گرم بماند و تا زمان سرو نرم بودن خود را حفظ کند.
طرز تهیه نان ترتیلا مکزیکی کلاسیک با آرد ذرت

طرز تهیه نان ترتیلا مکزیکی کلاسیک با آرد ذرت

مواد لازم جهت تهیه نان ترتیلا با آرد گندم

  • آرد
  • 3 لیوان
  • آب گرم
  • 1 لیوان
  • بکینگ پودر
  • نصف قاشق چایخوری
  • نمک
  • 1 قاشق چایخوری

طرز تهیه نان ترتیلا با آرد گندم

  1. آرد ، نمک و بکینگ پودر را داخل کاسه ای بریزید و مخلوط کنید ، میان آرد را گود کنید و روغن را داخل گودی بریزید و از اطراف کم کم مواد را مخلوط کنید تا بافتی مانند خرده نان پیدا کند سپس آب گرم را کم کم اضافه و مخلوط کنید ( پیشنهاد میشود از آرد نانوایی استفاده کنید ).
  2. مواد را مخلوط کنید و ورز دهید تا زمانی که دیگر خمیر به دست نچسبد ( اینخمیرلطیف نیست و در صورت لزوم میتوانید مقدار بیشتری ارد اضافه کنید ) ؛ خمیر را داخل کاسه ای که چرب کرده اید قرار دهید و روی ظرف را با نایلون بپوشانید و ۱ ساعت در جای گرمی استراحت دهید تا حجم خمیر بیشتر شود.
  3. پس از اینکه خمیر استراحت کرد و حجمش افزایش یافت خمیر را به ۱۰ قسمت مساوی تقسیم کنید ، روی سطح کار کمیآردبپاشید و خمیرها را با کمک وردنه به قطر ۱۰ سانتیمتر پهن کنید.
  4. ماهیتابه را روی حرارت متوسط قرار دهید ، پس از اینکه داغ شد خمیر را داخل ماهیتابه بگذارید ، کمی صبر کنید تا خمیر شروع به حباب زدن کند سپس برگردانید تا ظرف دیگر نان نیز بپزد ، تمامنانها را به همین صورت آماده کنید سپس داخل پارچه ای قرار دهید تا نان ها نرم باقی بمانند.

نکته: این نان در دستور اصلی مکزیکی با آرد ذرت مخصوص مکزیک تهیه میشود و بدلیل عدم دسترسی به این نوع آرد در کشورهای دیگر آرد گندم جایگزین آرد ذرت شده است ( آرد ذرت معمولی مناسب تهیه این نان نیست . )

طرز تهیه نان ترتیلا با آرد گندم

طرز تهیه نان ترتیلا با آرد گندم

مواد لازم جهت تهیه نان ترتیلا با شیر

  • روغن مایع
  • 2 ق غ
  • نمک
  • 1 قاشق چایخوری
  • بکینگ پودر
  • 1 و 2/1 قاشق چایخوری
  • آرد
  • 2 پیمانه
  • شیر گرم
  • 4/3 پیمانه

طرز تهیه نان ترتیلا با شیر

  1. آرد و بیکینگ پودر رو توی یک کاسه بزرگ مخلوط کنید. منظور از آرد ، آرد سفیده نه آرد گندم. بعد شیر رو گرم کنید. ۳۰ ثانیه توی مایکروفر کافیه. باید گرم باشه نه داغ. بعد نمک و روغن رو بهش اضافه کنید. و هم بزنید تا حل شه. کم کم مخلوط شیر رو به آرد اضافه کرده و هم بزنید. باید خمیر چسبنده ای بدست بیاد.
  2. سطح کار رو آرد بپاشید و خمیر رو ورز بدید. به مدت ۲ دقیقه ورز بدید. اینکار باعث میشه که چسبندگی خمیر از بین بره
  3. خمیرتون بعد از ورز دادن به همچین کیفیتی میرسه. حالا توی کاسه قرار داده و روش رو با پارچه نمدار میپوشونیم و اجازه میدیم ۱۵ دقیقه استراحت کنه. این خمیر پف نخواهد کرد. ولی نیازه که استراحت کنه
  4. خمیر رو به هشت قسمت مساوی تقسیم کرده و به شکل توپ در بیارید و توپ ها رو با فاصله توی ظرف قرار بدید ( که بعد به هم نچسبه) و باز روش رو بپوشونید و ۲۰ دقیقه بذارید استراحت کنه
  5. سطح کار رو آرد بپاشید و توپ های خمیر رو دونه دونه پهن کنید. اول توپ رو با دست به شکل دیسک درآرید و بعد با وردنه از وسط به بیرون پهنش کنید. مرتب خمیر رو بلند کنید و بچرخونید و پهن کنید تا دقیقا دایره ای شکل پهن بشه. البته میتونید بعد با یه دایره بزرگ قالب بزنید. ولی اگه به این روش عمل کنید میتونید تقریبا نون های دایره ای شکل بدست بیارید. هر نون باید به اندازه تقریبا یک میل نازک بشه.
طرز تهیه نان ترتیلا با شیر

طرز تهیه نان ترتیلا با شیر

نکته

برای تهیه ترتیلا، از پاشیدن آرد به مقدار زیاد بر روی سطح خودداری کنید. وردنه را در آرد فرو کنید و سپس بتکونید تا آرد اضافی روی آن جمع شود. این کار باعث می‌شود خمیر به وردنه چسبیده نشود. در صورت پاشاندن زیاد آرد بر روی سطح، نان ترتیلا به آن چسبیده و بعد از پختن بد شکل می‌گیرد.

یک ماهیتابه تفلن ضخیم یا چدن را روی حرارت قرار داده و نان ها را دونه دونه درست کنید. سپس نان ها را به ترتیلا روی ماهیتابه اضافه کنید تا بپزند. نیازی به چرب کردن نیست.

برای جلوگیری از پف شدن سریع نان ترتیلا و ایجاد حباب های بزرگ، با یک دستمال یا دستمال کاغذی آشپزخانه حباب ها را فشار داده و بعد از ۳۰ ثانیه، ترتیلا را برگردانید و سمت دیگر را نیز ۳۰ ثانیه بپزید.

نان ترتیا ها رو دونه دونه توی سبد قرار بدید و بینشون دستمال آشپزخونه بذارید و اگه تصمیم ندارید سریع مصرفش کنید، بعد لای فویل بپیچید و توی یخچال قرار بدید و یا توی فریزر تا هفته ها فریز کنید و البته بعد برای استفاده، از فریزر که بیرون میارید باید بذارید به دمای اتاق برسه و بعد لای فویل پیچیده و توی فر گرم کنید. توی مایکروفر ممکنه زیادی خشک بشه.

 

طرز تهیه بیف زوچینی

طرز تهیه سوپ پیاز فرانسوی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا