قرص نورتریپتیلین

دوشنبه 13 دی 1400 سلامت
قرص نورتریپتیلین

قرص نورتریپتیلین

قرص نورتریپتیلین از داروهای ضدافسردگی است که مصرف آن باید حتما زیر نظر پزشک باشد. از آن جایی که هر دارویی می‌تواند عوارض خاصی به دنیال داشته باشد این دارو هم از این قاعده مستثنی نیست. برای داشتن اطلاعات بیشتر درباره این دارو با ما همراه باشید.

قرص نورتریپتیلین چیست؟

قرص نورتریپتیلین (Nortriptyline) برای درمان اختلال افسردگی اساسی و برخی بیماری‌های دیگر اعصاب همچون میگرن و همچنین سندرم خستگی مزمن کاربرد دارد. این دارو در درمان شب ادراری کودکان نیز مؤثر است. جذب این دارو سریع و کامل است.علاوه بر قرص نورتریپتیلین داروهای ضدافسردگی دیگری هم وجود دارند که در صورتی که قصد مصرف هر کدام را دارد بهتر است آشنایی کافی را با آن ها داشته باشید. با برخی از این داروها در لینک زیر آشنا شوید.به جز مصرف دارو روش‌های دیگری هم برای کنترل افسردگی وجود دارند که علاوه بر کاربردی بودن عوارضی هم به همراه ندارند. در لینک‌های زیر با این روش‌ها آشنا می‌شوید.

موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی:

 موارد مصرف
 افسردگی
اختلالات دوقطبی
اضطراب
استرس
سردرد
دردهای عصبی
میگرن
ترک سیگار
 عوارض خشکی دهان، سرگیجه، خواب آلودگی، تاری دید، افزایش وزن، مشکلات ادراری خفیف، یبوست
 تداخل دارویی
 ایزونیازید، فنوتیازید، آمی تریپتیلین، آلپرازولام، دیازپام، لورازپام، ستریزین، دیفن هیدرامین، آنتی هیستامین‌ها، زولپیدم، مورفین، کدئین، داروهای ضدآریتمی، داروهای ضدصرع، داروهای پایین آورنده فشار خون مثل کلونیدین و گوانتیدین، فنوتیازین‌ها، دارو‌های ضد تیروئید، سایتمیدین، فرآورده‌های حاوی الکل و سایر داروهای مضعف CNS

مقدار و نحوه مصرف

میزان مصرفی قرص نورتریپتیلین بنابر شرایط بیماری، سن، وزن و تشخیص پزشک متفاوت می‌باشد. اگر به شما توصیه شده است که روزانه تنها یک قرص بخورید بهتر است آن را قبل از خواب میل نمایید. میزان مصرف برای بزرگسالان به طور معمول مقدار ۲۵ میلی‌گرم سه یا چهار بار در روز می‌باشد و سپس مقدار مصرف بر حسب تحمل و نیاز بیمار تنظیم می‌گردد.معمولا متخصصین و پزشکان برای کاهش عوارضی نظیر خواب‌آلودگی یا سرگیجه به بیماران خود توصیه می‌کنند که ابتدا مقدار کمتری از قرص را استفاده نموده و در مدت یک هفته به طور تدریجی دوز مصرفی داروی خود را به میزان توصیه شده افزایش دهند.
توجه: اگر اخیرا حمله قلبی داشته‌اید و یا در حال مصرف متیلن بلو هستید نباید از این دارو استفاده کنید.

توجه: چنانچه مصرف دارو را فرامشوش کرده‌اید به محض یادآوری داروی از دست رفته را مصرف کنید. اگر نزدیک مصرف دوز بعدی هستید، دوز قبلی را که فراموش کرده‌اید مصرف نکنید.

قرص نورتریپتیلین

قرص نورتریپتیلین

نکاتی که در ارتباط با مصرف این دارو باید بدانید

  1. افراد جوان هنگام مصرف داروهای ضدافسردگی ممکن است افکار خودکشی داشته باشند. بنابراین باید پزشک شما به صورت مرتب فرآیند طول درمان را بررسی کند. خانواده و اطرافیان شما نیز باید در مورد تغییرات خلقی حاصل از این دارو نیز باید هشدار باشند.
  2. این دارو را بدون تجویز پزشک به کودکان ندهید. نورتریپتیلین برای مصرف کودکان تایید نشده است.
  3. بیش از یک داروی ضد افسردگی در یک زمان نباید تجویز شود.
  4. درمان سالمندان باید با حداقل مقدار شروع شود، زیرا به عوارض جانبی این دارو حساس‌ترند.
  5. اگر باردار هستید و یا قصد بارداری دارید، به پزشک اطلاع دهید.
  6. اگر کودک شیرخوار دارید حتما موضوع را با پزشک معالج خود در میان بگذارید.
  7. اگر به جراحی نیاز دارید مصرف این دارو را به جراح خود اطلاع دهید.
  8. مصرف نورتریپتیلین را به صورت ناگهانی قطع نکنید.
  9. برخی افراد به دنبال مصرف این دارو دچار یبوست می‌گردند. بنابراین به این افراد توصیه می‌شود که میزان فیبر موجود در غذا (کاهو، میوه و سبزیچات) را افزایش و حداقل روزانه 8 لیوان آب بنوشند.
  10. در صورتی که شما از داروهای خواب آور، شل کننده‌های عضلانی، الکل و مسکن‌های مخدر استفاده می‌کنید به پزشک خود اطلاع دهید.
  11. در صورتی که این دارو بر روی بینایی شما اثر می‌گذارد از رانندگی پرهیز نمایید و از وسایل نقلیه عمومی استفاده نمایید. همچنین به شما توصیه می‌شود مصرف الکل خود را تا حد امکان کاهش دهید.
  12. به یاد داشته باشید که پزشک شما باید از سایر بیماری‌های شما آگاه باشد.
  13. برای شروع اثرات درمانی این دارو حداقل دو هفته وقت لازم است.
  14. دوره درمان با این دارو باید کامل شود.این دارو نباید بیش از مقدار توصیه‌ شده مصرف شود.

 

 

 

 

نوشیدنی چربی سوز

نوشیدنی چربی سوز

سرطان پوست

سرطان پوست

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا