روش جواب دادن به سوالات جنسی بچه ها

سه‌شنبه 7 آذر 1396 روانشناسی
روش جواب دادن به سوالات جنسی بچه ها

روش جواب دادن به سوالات جنسی بچه ها

جاستین که 10 سال دارد، همه وقت رفتارهای برادر بزرگترش را به توجه زیر نظر دارد. مادرش جنی، میگوید: جاستین اغلب سؤال هایی دربارۀ اعضای بدنش از من می پرسد و میخواهد بداند که چه زمانی اندامش تغییر می کند.

او دربارۀ مو های بدنش هم خیلی کنجکاو هست و همه وقت می پرسد که چه موقع مو های بدنش رشد میکند؟ نمی دانم که آیا او واقعاً دوست دارد چنین موهایی داشته باشد یا این که از داشتنش عصبی میشود

پرسش های کودکانه – کی به سن بلوغ می رسم؟

دوران بلوغ برای اکثر بچه ها با ترس و دلهره و تا حدی هیجان همراه هست. اکثر مواقع بچه ها از گفته های پدر و مادر اطلاعاتی دربارۀ این دوران به دست می آورند. بسیار مهم هست که سؤال های فرزندتان را به گونه ای پاسخ دهید که او نسبت به تغییرات دوران بلوغ، احساس بدی پیدا نکند.

پی بردن به مفهوم سؤال

معمولاً بچه ها با مشاهده تغییرات جسمی همسالان یا خواهر و برادرهایشان و یا گفتگوهایی که با دوستانشان دارند، نسبت به دانستن هرچه اکثر دربارۀ دوران بلوغ، کنجکاو می شوند و به همین علت، سؤال هایی در این رابطه از شما می پرسند.

 

بعضی اوقات هم بچه ها با خواندن مطالبی دربارۀ دوران بلوغ، چنین سؤال هایی می پرسند، مثلاً ممکن هست فرزندتان کتابی راکه دربارۀ بلوغ به خواهر یا برادر بزرگترش داده اید، به طور اتفاقی پیدا کرده و به مطالعه آن بپردازد و یا ممکن هست که بچه ها به علت تغییرات جسمی، چنین سؤال هایی را از والدین بپرسند.

بعضی بچه ها زودتر از دوران بلوغ، به دانستن در این اساس کنجکاو می شوند؛ اما بعضی دیگر حتی تا زمانی که بزرگ تر میشوند، هم تمایلی از خود نشان نمیدهند. تغییرات جسمی بچه ها نیز همینطور هست. بعضی بچه ها زودتر و بعضی دیرتر به سن بلوغ می رسند.

تغییرات دوران بلوغ در دخترها، معمولاً بین 8 تا 13 سالگی ایجاد میشود. نخستین نشانۀ بلوغ در دخترها رشد سینه ها هست. اکثر دخترها از بزرگ شدن سینه هایشان، ناراحت می شوند.

 

بعد از آن مو های زیر بغل و دیگر اندامشان رشد می کند. آخرین تغییری که در دخترها رخ میدهد، عادت ماهانه هست که معمولاً یک سال پس از مشاهدۀ نخستین نشانه های بلوغ، ایجاد می شود.

 

دوران بلوغ پسرها، عموماً از سن 11 یا 12 سالگی شروع می شود. نخستین نشانۀ آن رشد بیضه ها و اندام های جنسی و همینطور رویش مو در نواحی گوناگون بدن هست.

 

رشد پسرها در این دوران خیلی سریع هست، صدای آن ها نیز تغییر می کند و تا رسیدن به سن جوانی صدای دو رگه ای خواهند داشت.

 

اضافه بر این پسرها و دخترها در دوران بلوغ، ممکن هست صورتی پر از جوش و آکنه و یا پوست چرب دارا باشند. شاید بعضی از انها هم دچار افزایش وزن ناگهانی شوند و اندام نامتناسبی پیدا کنند. درست هست که این تغییرات طبیعی می باشد، اما برای خود بچه ها بسیار نگران کننده هست.

 

بسیار مهم هست که با فرزندتان دربارۀ دوران بلوغ صحبت کنید. اگر شما به او آرامش دهید و نگرانی هایش را برطرف کنید، او هم راحت تر می تواند با تغییرات اخیر کنار بیاید.

 

این مسئولیت را به هیچ عنوان به گردن مدرسۀ فرزندتان نیندازید. درست هست که در مدرسه نیز آموزش هایی در رابطه با دوران بلوغ به آن ها میدهند، اما شاید افرادی که چنین آموزش هایی را میدهند، خودشان مهارت لازم برای انتقال ویژگی های مثبت این دوران را نداشته باشند، در نتیجه به جای این که سؤال های فرزندتان را پاسخ دهند، سؤال های بیشتری در ذهن او ایجاد و وی را آشفته تر میکنند.

 

 

,[categoriy]

 

پدر و مادرها باید به سؤال های فرزندشان دربارۀ دوران بلوغ، پاسخ روشن و شفافی بدهند

 

بهترین پاسخ

پدر و مادرها باید به سؤال های فرزندشان دربارۀ دوران بلوغ، پاسخ روشن و شفافی بدهند و از تغییراتی که در این دوران رخ می دهد، وی را آگاه سازند.

 

درک بچه ها نسبت به این تغییرات، نگرانی و اضطراب انها را کاهش می دهد. بهتر هست گذشته از آغاز دوران بلوغ، یا بلافاصله پس از مشاهدۀ نخستین علائم با فرزندتان در این باره صحبت کنید و برایش توضیح دهید که سن بلوغ در همه بچه ها یکسان نیست و نباید نگران بلوغ زودهنگام یا دیرهنگام خود باشد.

 

برای این که مطمئن شوید توضیحاتی راکه به فرزندتان میدهید، برایش قابل فهم هست، میتوانید در حین توضیح از او بپرسید که آیا حرف های شما را متوجه می شود یا نه؟

 

مثلاً می توانید اینگونه پاسخ دهید: “یکی از نشانه های بلوغ، رشد مو در اندام های گوناگون بدن هست. آیا می دانی دوران بلوغ به چه معناست؟ دوران بلوغ، زمانی هست که بچه ها به تدریج دوران کودکی را پشت سر می گذارند و بزرگ تر میشوند، بنابراین در اندام های بدن نیز تغییراتی به وجود می آید.

 

این تغییرات ممکن هست از سن 11 سالگی یا اکثر آغاز شود، ولی دیدنی هست بدانی که زمان رسیدن به بلوغ در همه بچه ها یکسان نیست. ممکن هست بعضی بچه ها در سن 11 سالگی و بعضی دیگر در سن 13 سالگی به بلوغ برسند، این موضوع کاملاً طبیعی هست. آیا متوجه منظور من شدی؟”

 

اگر برایتان سخت هست که صراحتاً دربارۀ مسائل دوران بلوغ با فرزندتان صحبت کنید، می توانید کتابی در این باره به او بدهید.

پیشنهاد می کنیم به جای این که فقط کتاب را به او بدهید و از او بخواهید که آن را مطالعه کند، خودتان هم وی را راهنمایی کنید؛ زیرا بسیار مهم هست که شما و فرزندتان فاقد هیچ خجالتی دربارۀ این موضوع با یکدیگر مصاحبه کنید.

 

 

منبع:آکا ایران

 

چگونگی ایجاد انگیزه تحصیلی در فرزندان خود

چگونگی ایجاد انگیزه تحصیلی در فرزندان خود

11 مورد از حرف هایی که کودکان به شما نمیزنندچیست

11 مورد از حرف هایی که کودکان به شما نمیزنند چیست

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا