دستور پخت نافله خوزستانی
نافله خوزستانی یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه جنوب کشور است که با استفاده از ادویههای تند و تمبرهندی تهیه میشود.
نافله خوزستانی یک غذای سنتی خوشمزه و اصیل از جنوب ایران است. این غذا با گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، پیاز، شکر، سرکه و ادویه جات تهیه می شود. نافله خوزستانی طعمی ملس دارد
نافله خوزستانی با پلو و یا نان لواش سرو میشود و میتوانید با استفاده از روش تهیه محلی این غذای خوشمزه را در خانه تهیه کنید و لذت ببرید.
مواد اولیه پخت نافله خوزستانی :
- گوشت (چرخكرده) نیم كیلو
- آرد نخودچی نیم كیلو
- پیاز (بزرگ) پیاز 4 عدد
- نمك به میزان لازم
- فلفل به میزان لازم
- زردچوبه به میزان لازم
- سركه 1 فنجان
- شكر 2 فنجان
- كره به میزان لازم
- نعنا (خشك) به میزان لازم
- آب 5 پیمانه
طرز تهیه نافله خوزستانی :
- پیاز را با رنده متوسط رنده کنید و سپس آن را به خوبی فشار دهید تا آب اضافی اش خارج شود.
- داخل یک کاسه مناسب گوشت چرخ کرده را همراه پیاز بریزید.
- به گوشت آرد نخودچی، نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید و ورز دهید تا مواد مخلوط شوند.
- به اندازه یک گردو از مخلوط گوشت بردارید و به شکل کوفته قلقلی و گرد در بیاورید.
- کوفته ها را درون تابه کمی سرخ کنید و سپس از تابه خارج کرده و کنار بگذارید.
- دو عدد پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و با مقداری نمک، زردچوبه و فلفل در کمی روغن سرخ کنید.
- سپس به آن آب، نعنا ساییده، سرکه و شکر اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا به مدت 20 دقیقه بجوشند.
نافله های سرخ شده را درون مواد آبکی قرار دهید. - درب تابه را بگذارید و اجازه دهید نافله ها به مدت نیم ساعت با حرارت ملایم جوش بخورند و سس غلیظ شود.
کوفته ها را به همراه سس درون ظرف بچینید و به همراه نان یا پلو سرو نمایید.
نکات:
می توانید از 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی در سس نافله استفاده کنید.
برای طعم تندتر می توانید از فلفل قرمز به سس اضافه کنید.
می توانید از زعفران برای خوش رنگ تر شدن نافله استفاده کنید.
نافله خوزستانی را می توانید به عنوان غذای اصلی یا پیش غذا سرو کنید.
ارسال دیدگاه