دستور پخت شیرینی شربتی فانتزی جدید مخصوص عید نوروز

چهارشنبه 9 اسفند 1396 آشپزی
دستور پخت شیرینی شربتی فانتزی جدید مخصوص عید نوروز

دستور پخت شیرینی شربتی فانتزی جدید مخصوص عید نوروز

شیرینی شربتی، جزء شیرینی های فانتزی جدید مخصوص عید نوروز است که با ظاهری زیبا و مجلسی بهترین گزینه برای پذیرایی از میهمان های نوروزی می باشد. در این مطلب شما را با طرز تهیه شیرینی شربتی فانتزی جدید مخصوص عید نوروز به دو روش (مغزدار و بدون مغز) آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

در آستانه عید نوروز هستیم و از اخبار رسانه‎ها بوی نوروز به مشام می‎رسد. اینکه چه کسی یا کسانی، چگونه و با چه انگیزه‌ای آرد و روغن و شکر را مخلوط کرده‌اند و از خمیر نرم به دست آمده، شیرینی درست کرده‌اند، مشخص نیست؛ ولی آن‌ها چیزی خلق کردند که امروز میلیارد‌ها نفر، شیرینی فکر خلاقشان را زیر دندان احساس می‌کنند.

شیرینی‌پزی یک هنر است و دل کندن از شیرینی تقریبا غیر ممکن و از عهده هر کسی برنمی‌آید. با وجود اینکه کارشناسان تغذیه مضرات زیادی برای آن بیان می‌کنند، اما گوش شنوای زیادی وجود ندارد، زیرا شیرینی را با هیچ‌چیز در دنیا نمی‌توان عوض کرد.

طرز تهیه شیرینی شربتی فانتزی جدید مخصوص عید نوروز
این مقاله به آموزش تعدادی از شیرینی‌های فانتزی سازگار با ذائقه ایرانی اختصاص داده شده که در موقعیت‌های مختلفی مانند جشن عروسی، نامزدی، جشن سنتی عید نوروز و… می‌توانید از آن‌ها استفاده کرده و با صرف هزینه‌ای اندک از میهمانان خود پذیرایی کنید.

1. نوعی شیرینی شربتی بدون مغز

شیرینی شربتی فانتزی جدید مخصوص عید نوروز

مواد لازم برای تهیه شربت شیرینی 
آب2 پیمانه
شکر3 پیمانه
آبلیموی تازه2 قاشق سوپخوری
مواد لازم برای تهیه خمیر شیرینی شربتی فانتزی
کره250 گرم
تخم مرغ2 عدد
روغن مایع1/2 پیمانه
سرکه2 قاشق مرباخوری
آرد4-4.5 پیمانه
پودر شکر2 قاشق سوپخوری
ماست1.5 قاشق سوپخوری
بکینگ پودر2 قاشق چایخوری
وانیل شکری1 قاشق مرباخوری

طرز تهیه شربت شیرینی فانتزی

  1. آب و شکر را مخلوط کرده و روى حرارت قرار دهید تا شکر در آب حل شده و محلول حاصل شروع به جوشیدن کند.
  2. حرارت را ملایم کرده و اجازه دهید شربت به مدت ۲۰ دقیقه بجوشد.
  3. آب لیموى تازه را به شربت اضافه کرده، سپس آن را از روى حرارت بردارید و اجازه دهید تا کمى خنک شود.

طرز تهیه شیرینی شربتی فانتزی

  1. کره و پودر شکر را با همزن برقى هم بزنید تا کرم رنگ و سبک شود.
  2. تخم مرغ‌ها را به همراه وانیل شکرى اضافه کرده و هم بزنید تا مایه شیرینی غلیظ و کشدار شود.
  3. سپس روغن مایع، ماست و سرکه را مرحله به مرحله اضافه کرده و هم بزنید.
  4. آرد و بیکینگ پودر را مخلوط کرده و الک کنید.
  5. آرد را به تدریج تا حدى به مایه شیرینی اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد و در نهایت خمیر لطیفى به دست آید.
  6. خمیر را بین دو کاغذ روغنى قرار داده و به کمک وردنه به ضخامت نیم سانتیمتر باز کنید.
  7. خمیر پهن شده را با قالب گل در سایز‌های کوچک و بزرگ قالب بزنید.
  8. اطراف خمیرهاى گل را سفیده تخم مرغ زده و سپس گل‌های کوچک‌تر را روی گل‌های بزرگ‌تر قرار دهید.
  9. خمیر‌ها را در سینى فر چیده و با یک برس روى آن‌ها زرده تخم مرغ زده شده، بمالید.
  10. سینى را به مدت ۳۵ الی ۴۰ دقیقه در فرى که از قبل روى ١٧٥ درجه سانتى گراد گرم شده قرار دهید تا شیرینی پخته و روی آن طلایی شود.
  11. بعد از پخت به شیرینى ۵ دقیقه استراحت دهید تا کمی خنک شود. سپس شربت ولرم را روى شیرینى ریخته و صبر کنید تا شربت جذب شیرینى شود.
  12. وسط شیرینى‌ها را با خلال چوبی سوراخ کرده و با مروارید خوراکی تزیین کنید.

نکته: در صورتی که تمایل ندارید شیرینی را در شربت بخوابانید، ۱/۲ پیمانه عسل را با ۳-۲ قاشق آب و گلاب روی حرارت ملایم قرار دهید تا روان شود و سپس با برس روی شیرینی‌های داغ بمالید تا براق شوند.

شیرینی شربتی فانتزی جدید مخصوص عید نوروز


2. نوعی شیرینی شربتی فانتزی مغزدار

مواد لازم برای تهیه خمیر شیرینی شربتی فانتزی
کره100 گرم
آرد سفید گندم (آرد قنادی)250 گرم
نمک1/4 قاشق چایخوری
گلاب یا عرق بهار نارنج3 قاشق سوپخوری
آب با درجه حرارت 50-40 درجه سانتیگراد (ولرم)40-50 گرم
مواد لازم برای تهیه مواد میانی شیرینی شربتی فانتزی
آجیل پودر شده (مغز گردو، بادام، پسته، فندق)150 گرم
شکر یا پودر قند50 گرم
تخم مرغ1 عدد
پودر زنجبیل، دارچین، هل، وانیل1/4-1/8 قاشق چایخوری

طرز تهیه خمیر شیرینی شربتی فانتزی

  1. کره را روی حرارت ملایم ذوب کنید و سپس از روی حرارت بردارید تا ولرم شود.
  2. آرد و نمک را در کاسه‌ای ریخته، کره ذوب شده را به آن اضافه کرده و باهم مخلوط کنید.
  3. گلاب یا عرق بهار نارنج را اضافه کرده و کمی هم بزنید.
  4. آب را به تدریج اضافه کنید و مواد را ورز دهید تا خمیر لطیفی حاصل شود.
  5. خمیر حاصل را که حالت کشدار و لاستیکی دارد به صورت گلوله درآورده و روی ظرف را سلفون بکشید.
  6. خمیر را به مدت نیم الی یک ساعت در دمای محیط استراحت دهید تا حالت لاستیکی آن از بین برود.

طرز تهیه مواد میانی شیرینی شربتی فانتزی

  1. آجیل دلخواه را که می‌تواند هر یک از موارد ذکر شده یا ترکیب آن‌ها باشد به همراه شکر در آسیاب بریزید تا پودر شوند.
  2. تخم مرغ را در ظرفی شکسته، یک قاشق از سفیده را برای چسباندن قطعات خمیر کنار گذاشته و بقیه را با چنگال هم بزنید.
  3. پودر آجیل را به تدریج به تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا خمیری حاصل شود که نه زیاد شل باشد و نه زیاد سفت و خشک، به گونه‌ای که بتوان با دست آن را فرم داد.
  4. در صورت تمایل می‌توانید برای طعم دهی بیشتر، مقداری جوز هندی، دارچین، زنجبیل و هل به مواد میانی اضافه کنید.

روش آماده سازی شیرینی شربتی فانتزی

  1. روی سطح کار، کمی آرد بپاشید و خمیر را به ضخامت ۱ میلی متر روی آن باز کنید و با کاتر گرد دالبر به قطر ۶ سانتیمتر، آن را قالب بزنید.
  2. کمی از مواد میانی را با دست به شکل استوانه درآورده و وسط خمیر قالب خورده قرار دهید.
  3. دو طرف خمیر را روی هم جمع کرده و با سفیده تخم مرغ به هم بچسبانید.
  4. با قالب پرسی یک گل کوچک قالب زده و با سفیده تخم مرغ در مرکز شیرینی بچسبانید.
  5. با خلال چوبی وسط گل را سوراخ کرده و یک مروارید خوراکی در آن قرار دهید.
  6. شیرینی‌ها را در سینی فر چرب نشده قرار داده و به مدت حدود ۱۵ دقیقه در فر گرم شده در دمای ۱۸۰-۱۷۰ درجه سانتیگراد قرار دهید.
  7. زمانی که انتهای شیرینی‌ها کمی طلایی شد، آن‌ها را از فر خارج کرده و روی آن شربت آماده شده سرد بریزید یا تا داغ هستند عسل گرم بمالید.
  8. برای تهیه شیرینی شربتی فانتزی با طرح بقچه، از کاتر مربعی با ابعاد ۶*۶ سانتیمتر استفاده کنید.

شیرینی شربتی فانتزی جدید مخصوص عید نوروز

نکات مهم و اصولی در تهیه شیرینی شربتی فانتزی

  • اگر تمایل دارید خمیر با رنگ‌های مختلف تهیه کنید، پس از استراحت آن را به چند قسمت تقسیم کرده و هر قسمت را با کمی رنگ خوراکی ژله‌ای رنگ آمیزی کنید.
  • اگر رنگ به درستی با خمیر مخلوط نشود به دلیل عدم لطافت و کم بودن آب خمیر است.
  • اگر خمیر بیش از اندازه ورز داده شود، به روغن می‌افتد و بوی کره می‌دهد.
  • بادام را می‌توانید با پوست یا بدون پوست پودر کنید.
  • فندق را می‌توانید کمی بو داده، پوست آن را بگیرید و سپس پودر کنید.
  • مدت زمان پخت خمیر به فر شما بستگی دارد و تقریبی است. شیرینی در صورتی پخته که زیر خمیر کاملا ترد و طلایی شده باشد و پس از سرد شدن، بافت داخلی آن نرم نباشد و بوی خامی ندهد.
  • اگر خمیر شیرینی پخته شده، پس از خارج کردن از فر کوچکتر شده باشد نشان دهنده این است که دمای فر زیاد بوده و باید دما را ملایم‌تر کنید.
  • در حین پیچیدن شیرینی‌ها، روی خمیر و همچنین شیرینی‌های پیچیده شده را با نایلون بپوشانید تا خمیر کیفیت خود را از دست ندهد و خشک نشود.
  • بهتر است طرح‌های مختلف را در سینی‌های مجزا درست کنید، زیرا زمان پخت آن‌ها متفاوت است.
  • اگر قسمت‌های شیرینی پس از پخت باز شده باشد، یا تخم مرغ مواد میانی زیاد بوده، یا قطعات خمیر کاملا با سفیده تخم مرغ به هم فیکس نشده اند، یا فر بیش از اندازه داغ بوده است.
  • این شیرینی را حدود یک هفته می‌توانید نگهداری کنید.

منبع:نمناک

دستور تهیه شاورما لبنانی با مرغ

دستور تهیه شاورما لبنانی با مرغ

دستور پخت قلیه ماهی با رب انار به دو روش

دستور پخت قلیه ماهی با رب انار به دو روش

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا