دستور پخت زیره پلوی کرمانی

یکشنبه 20 اسفند 1396 آشپزی
دستور پخت زیره پلوی کرمانی

 مواد لازم برای زیره پلوی کرمانی

  •     برنج 4 پیمانه
  •     زیره سیاه 2 قاشق غذاخوری
  •     مرغ 1 کیلوگرم
  •     پیاز 1 عدد
  •     زعفران آب زده 3 قاشق غذاخوری
  •     نمک وفلفل به میزان لازم
  •     کاری به میزان لازم
  •     پاپریکا به میزان لازم
  •     گوشت راسته گوساله یا گوسفند 0.5 کیلوگرم
  •     پیاز 2 بسته
  •     برگ بو 2 عدد
  •     رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  •     نمک وفلفل به میزان لازم
  •     زردچوبه به میزان لازم
  •     دارچین به میزان لازم
  •     زعفران آب زده 2 قاشق غذاخوری
زیره پلوی کرمانی
طرز تهیه زیره پلوی کرمانی

طرز تهیه زیره پلوی کرمانی

یرنج را شسته و به همراه مخلوط نمک و آب به مدت دو ساعت خیسانده و کنار میگذاریم .
پس از دوساعت در یک قابلمه متوسط آب را تا نیمه پر کرده روی حرارت زیاد میگذاریم تا جوش بیاید.
آب برنج را خالی کرده و همراه روغن آن را در آب جوش میریزیم و شعله را کم میکنیم.
در قابلمه را گذاشته پس از 15 دقیقه (زمانی که مغز برنج نرم شد ) یک استکان از آب و روغن روی برنج را برداشته و برنج را آبکش میکنیم . برنج را چشیده و نمک آن را اندازه میکنیم.
قابلمه را خشک روی حرارت قرار داده برنج را در آن میریزیم .و زیره را که از قبل شسته و در صافی ریخته ایم لا به لای برنج ریخته و آب و روغنی که برداشته بودیم را روی آن میریزیم
در قابلمه را بسته روی حرارت ملایم میگذاریم . وقتی که بخار کرد یک پارچه تمیز روی در قابلمه گذاشته و در قابلمه را میگذاریم. بعد از 30 دقیقه برنج حاضر است.
زیره پلوی کرمانی

طرز تهیه گوشت

گوشت را با یک عدد پیاز و برگ بو و کمی زرد چوبه و فلفل و مقداری آب روی حرارت بالا قرار دهید تا آب بجوشد، کف روی گوشت را بگیرید و حرارت را روی متوسط تنظیم کنید و به مدت 2 ساعت زمان پخت برای گوشت در نظر بگیرید .
بعد از پختن گوشت، آن را از آب خارج کنید . در انتهای طبخ گوشت باید به اندازه یک تا دو لیوان از آب گوشت باقی مانده باشد .
همچنین بخوانید : تمام غذاهای محلی کرمان
آب گوشت را صاف کنید، یعنی پیاز و برگ بو را خارج کنید و دور بریزید.
در تابه ای مقداری روغن گرم کنید، یک عدد پیاز باقیمانده را به صورت خلالی یکدست خرد کنید و همراه با کمی زردچوبه در روغن سرخ کنید تا طلایی شود. رب گوجه را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود .
بعد گوشت پخته را – که بهتر است به قطعات درشت خرد شده باشد – به همراه کمی نمک و دارچین داخل تابه بریزید . تمام سطح آنرا سرخ کنید ، زعفران را داخل تابه بریزید .
نمک و ادویه آن را کنترل کنید و یک الی دو لیوان آب گوشت صاف شده را به مواد اضافه کنید و با حرارت متوسط درب ظرف را ببندید و 20 دقیقه گوشت را حرارت دهید.

طرز تهیه مرغ

مرغ ها را تکه کرده و در روغن کامل تفت داده تا طلایی شوند .
پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن سرخ میکنیم تا کاملا طلایی شوند .
ادویه ها را به پیاز اضافه میکنیم . برای این مرغ از هر ادویه ای که دوست دارید میتوانید استفاده کنید از جمله پاپرکا ، فلفل چیلی ، کمی دارچین ، کمی کاری ، ادویه گرام ماسالا و …. که همه به ذائقه شما بر میگردد .
ادویه ها را نیز کمی سرخ کرده و مرغ ها را که از قبل سرخ کرده ایم به پیاز اضافه میکنیم .
زعفران را که آب زده ایم به همراه یک لیوان آب گرم به مرغ اضافه کرده در ظرف را گذاشته و روی حرارت ملایم قرار داده تا مرغ آرام آرام بپزد و کم آب شود.
منبع:نمناک
دستور پخت پاستا با سس گوشت تند

دستور پخت پاستا با سس گوشت تند

دستور پخت کباب جگر عربی

دستور پخت کباب جگر عربی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا