دستور پخت آش بادمجان ملایر به ۲ روش

جمعه 21 اردیبهشت 1397 آشپزی
دستور پخت آش بادمجان ملایر به ۲ روش
آش بادمجان ملایر نوعی پیش غذای مناسب برای افطار در ماه مبارک رمضان است که ترکیبی از پروتئین گیاهی و حیوانی باعث غنی تر شدن و خواص بی نظیری در آن شده است. در این مطلب شما را با طرز تهیه آش بادمجان ملایر به دو روش که تفاوت آن‌ها در حبوبات مورد استفاده است آشنا خواهیم کرد.
عکس آش بادمجان ملایر
چنان که از کلمه “آشپزی” پیداست، آش در فرهنگ ما به معنای غذا بوده است. البته باید توجه داشته باشیم که آش همه‌ی چیز‌های را که ما امروزه پلو، چلو و کته می‌نامیم و با نوعی خورش همراه هستند، دربر می‌گرفته است. اما گاهی آش را شل درست می‌کرده‌اند و آن را “آش شله” یا “با” می‌نامیده‌اند، چنان که در ترکیب “آش شله قلمکار” و “شوربا” به جا مانده است. تنوع آش‌های ایرانی مانند خورش ایرانی بسیار زیاد است و هر آشپزی می‌تواند با ذوق شخصی، آش یا آش‌های دلخواه خود را اختراع کند.
آش بادمجان ملایر یکی از غذا‌های محلی استان همدان می‌باشد که بیشتر در شهر ملایر طبخ می‌شود و به عنوان نهار، شام یا پیش غذا سرو می‌گردد. بادمجان، بلغور، حبوبات و گوشت از اجزاء اصلی این آش هستند، ولی آنچه مسلم است، این است که میزان و نوع حبوبات به کار رفته در تهیه این غذا به ذائقه و سلیقه افراد بستگی دارد. بعضی‌ها فقط از عدس در ترکیب آش استفاده می‌کنند و برخی از انواع لوبیا و نخود. طرز تهیه آش بادمجان ملایر به دو روش، مطلبی است که قصد داریم در این مقاله به شما ارائه دهیم.

۱. طرز تهیه آش بادمجان ملایر (روش اول)

مواد لازم
بادمجان1 کیلوگرم
گوشت دنده گوسفندی300 گرم
لوبیا چیتی، قرمز و سفیدهر کدام 100 گرم
نخود80 گرم
بلغور گندم250 گرم
پیاز2 عدد
پیاز داغ6 قاشق غذاخوری
سیر داغ و نعنا داغهر کدام 1 قاشق غذاخوری
کشک200 گرم
روغن100 گرم
نمک، فلفل و زردچوبهبه میزان لازم
دستور تهیه:
  1. حبوبات را به مدت ۲۴ ساعت خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
  2. پیاز‌ها را خلالی خرد کرده و با کمی روغن در یک قابلمه تفت دهید تا نرم شود.
  3. گوشت را اضافه کرده و با پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
  4. کمی زردچوبه و فلفل سیاه افزوده و هم بزنید، سپس ۸ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید، بعد از آن حبوبات خیس خورده را اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید و فرصت دهید تا گوشت و حبوبات با هم بپزند.
  5. یک ساعت مانده به اتمام پخت گوشت، کمی نمک به غذا اضافه کنید.
  6. پس از اینکه گوشت کاملا پخت، آن را از قابلمه خارج کرده، استخوان آن را جدا کنید و بکوبید.
  7. بلغور را از قبل به مدت ۴-۳ ساعت خیس کنید و سپس در یک قابلمه جدا با کمی آب و ۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ روی حرارت ملایم قرار دهید و یک ساعت فرصت دهید تا بپزد.
  8. پس از اینکه حبوبات کاملا پخت، بلغور را به آن اضافه کرده و اجازه دهید تا با هم پخته شده و لعاب دهد.
  9. بادمجان را پوست گرفته، حلقه حلقه کنید و برای رفع تلخی بادمجان روی آن نمک بپاشید، نیم ساعت روی صافی بگذارید تا تلخی آن گرفته شود و سپس با آب سرد بشویید.
  10. بادمجان‌ها را در روغن سرخ کنید، به قابلمه اضافه کنید و فرصت دهید تا بادمجان‌ها بپزند.
  11. گوشت کوبیده، نیمی از پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ را داخل آش بریزید و اجازه دهید تا روی حرارت ملایم کاملا جا بیفتد.
  12. در پایان کشک را به آش اضافه کرده، هم بزنید و از روی حرارت بردارید.
  13. آش را در ظرف سرو ریخته و روی آن را با پیاز داغ، نعنا داغ، سیر داغ و در صورت تمایل گردوی خرد شده تزیین کنید.

آش بادمجان ملایر


۲. طرز تهیه آش بادمجان ملایر (روش دوم)

مواد لازم
گوشت گوسفندی300 گرم
بادمجان400 گرم
بلغور گندم2 پیمانه
عدس1/2 پیمانه
پیاز داغ6 قاشق غذاخوری
نعنا داغ1 قاشق غذاخوری
سیر داغ1 قاشق غذاخوری
روغن، نمک، فلفل و زردچوبهبه میزان لازم

دستور تهیه:

آش بادمجان ملایر با عدس را طبق دستور ارائه شده در فوق درست کنید، با این تفاوت که:
  1. چون زمان پخت عدس نسبت به نخود و لوبیا کمتر است، عدس را در یک ساعت پایانی پخت گوشت به آن اضافه کنید تا با هم بپزند.
  2. در این آش از کشک استفاده نمی‌شود و برای تزیین آن فقط پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ به کار می‌رود.

آش بادمجان ملایر با عدس

دستور پخت کاهو پلو با طعم جدید

دستور پخت کاهو پلو با طعم جدید

دستور پخت کوکو سبزی قالبی

پخت کوکو سبزی مجلسی قالبی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا