دستور پخت آبگوشت مرغ

شنبه 6 آبان 1402 آشپزی

آبگوشت یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که به دلیل وجود گوشت، برای افرادی که رژیم غذایی دارند، مناسب نیست. در این مطلب، طرز تهیه آبگوشت مرغ سنتی و رژیمی را آموزش می‌دهیم.

دستور پخت آبگوشت مرغ

مواد لازم آبگوشت مرغ سنتی

مواد اولیه‌ای که برای تهیه این غذا به آنها احتیاج دارید به شرح زیر است.

  • مرغ 6 تیکه
  • پیاز بزرگ 1 عدد
  • لپه50 گرم
  • نمک  به میزان لازم
  • فلفل به میزان لازم
  • سیب زمینی متوسط
  • روغن 3 الی 4 قاشق سوپخوری

طرز تهیه آبگوشت مرغ سنتی

  1. ابتدا پیاز را نگینی خرد و در روغن سرخ کنید.
  2. لپه را ۲ تا ۳ بار بشویید و سپس کمی با پیاز داغ تفت دهید.
  3. مرغ را درشت خرد کنید و با لپه و پیاز داغ تفت دهید و نعناع و فلفل را نیز اضافه نمایید.
  4. اکنون مرغ، پیاز و لپه را که با یکدیگر تفت داده‌اید، درون قابلمه بریزید و ۴ لیوان آب به آن اضافه کنید.
  5. از آنجا که مدت زمان طبخ مرغ کوتاه است، سیب زمینی‌ها را نیز  در مرحله قبل به مابقی مواد اضافه نمایید تا کاملا بپزد.
  6. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا گوشت بپزد.
  7. اکنون لیمو عمانی و نمک را به آبگوشت مرغ اضافه کنید و ۱۰ الی ۱۵ دقیقه صبر کنید.

مواد لازم آبگوشت مرغ سنتی

چند نکته :

  • اگر لپه را تفت ندهید هنگام طبخ در غذا وا می‌رود.
  • لیموعمانی را حدود یک ساعت قبل خیس کنید و آب آن را هر یک ربع عوض کنید تا تلخی لیمو به طور کامل گرفته است. به جای استفاده از لیموعمانی از پودر آن نیز می‌توانید استفاده کنید در این صورت پس از اضافه کردن پودر لیموعمانی کافی است ۵ دقیقه صبر کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی نیز به این غذا اضافه کنید تا رنگ آن قرمز شود.
آبگوشت آماده شده است و می‌توانید آن را سرو کنید. این غذا را معمولا با سبزی خوردن، پیاز یا ترشی سرو می‌کنند. همچنین برای نوشیدنی کنار این غذا دوغ بهترین گزینه است. در این صورت حتما دوغ را با پونه خشک استفاده کنید، چون طبع این غذا سرد است.

مواد لازم به منظور طبخ این غذا را در جدول زیر مشاهده می‌کنید.

  • سینه مرغ1 عدد
  • هویج1 عدد
  • ساقه کرفس1 عدد
  • برگ کرفس خرد شده2 قاشق غذاخوری
  • پیاز متوسط1 عدد
  • سیر1 حبه
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه
  • نمک
  • روغن 4 قاشق سوپخوری

دستور پخت آبگوشت مرغ رژیمی

دستور پخت آبگوشت مرغ رژیمی

  1. مرغ را خرد کنید، سعی کنید تکه‌های مرغ زیاد ریز نباشند.
  2. پیاز را نگینی خرد کرده و سرخ نمایید.
  3. سیر را رنده کنید.
  4. زمانی که پیازها کمی طلایی شد، سیر را به آن اضافه نمایید.
  5. اکنون زردچوبه و فلفل را اضافه کرده و کمی تفت دهید.
  6. هویج را به صورت حلقه‌ای خرد و به مواد اضافه کنید.
  7. برگ کرفس را که خرد کرده‌ایده به غذا اضافه نمایید.
  8. نخ ساقه کرفس را بگیرید و ساقه را به صورت نگینی خرد کرده و به مواد اضافه کنید.
  9. اکنون مرغ را نیز اضافه می‌کنیم تا تمام مواد کمی با یکدیگر تفت داده شود.
  10. اکنون ۴ لیوان آب به مواد اضافه کرده و درب قابلمه را بگذارید.
  11. زمانی که مرغ کاملا پخته شد، رب گوجه فرنگی و نمک را نیز اضافه کنید.
  12. حدود ۵ دقیقه صبر نمایید تا غذا رنگ رب را بگیرد. اکنون آبگوشت مرغ رژیمی آماده است.

برای افرادی که منع مصرف حبوبات و گوشت قرمز دارند، مانند مبتلایان به نقرس، این غذا می‌تواند جایگزین مناسبی برای آبگوشت سنتی باشد. وجود کرفس و هویج در این غذا، علاوه بر خوش عطر و طعم کردن آن، به دلیل داشتن فیبر زیاد، برای کاهش وزن نیز مفید است. همچنین می‌توانید کرفس، هویج و مرغ را بکوبید و به عنوان گوشت کوبیده استفاده کنید و آبگوشت این غذا که عطر و طعم خوبی دارد را نیز جداگانه سرو نمایید.

 

کرمفیل

کرمفیل / طرز تهیه کرمفیل خوشمزه

دستور پخت خورش مرغ کاری با ماست و خامه

دستور پخت خورش مرغ کاری با ماست و خامه

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا