دستور تهیه کرم پاتیسیر ساده، شکلاتی، خامه‌ای و میوه‌ای

یکشنبه 9 اردیبهشت 1397 دسته‌بندی نشده
دستور تهیه کرم پاتیسیر ساده، شکلاتی، خامه‌ای و میوه‌ای
کرم پاتیسیر یکی از کرم های پرکاربرد در شیرینی پزی است که نوع آن با توجه به اسانس افزوده شده، مشخص می شود. کرم پاتیسیر ساده، شکلاتی، قهوه ای، خامه ای و میوه ای انواع مختلف این کرم هستند که در این مقاله با طرز تهیه آنها آشنا خواهید شد.

طرز تهیه کرم پاتیسیر

کرم پاتیسیر چیست؟

کرم‌هایی که در انواع شیرینی و دسر مورد استفاده قرار می‌گیرند، انواع مختلفی دارند و طعم و مزه آن‌ها متفاوت است. واژه کرم در شیرینی پزی و قنادی، معانی مختلفی دارد؛ خامه زده و فرم گرفته، دسر‌های خامه دار، ماده‌ی مورد استفاده برای لایه میانی یا رویی کیک و شیرینی، سه مورد از معانی آن هستند.
کرم پاتیسیر همان کرم قنادی است که فرانسوی‌ها آن را پاتیسیر (patissiere) می‌نامند و به عنوان لایه میانی یا لایه رویی شیرینی ها، کیک‌ها و دسر‌ها کاربرد دارد. مواد اصلی مورد استفاده در تهیه این کرم، تخم مرغ، شیر، شکر و آرد هستند و طعم و اسانس مورد استفاده در آن با توجه به طعم شیرینی مورد نظر انتخاب می‌شود. بنابراین کرم پاتیسیر را می‌توان با اسانس‌های مختلفی درست کرد. می‌توان مقداری شکلات، قهوه، خامه یا پوره میوه به آن اضافه کرد و به طعم دلخواه برای استفاده در شیرینی یا دسر دست یافت.
کرم پاتیسیر

طرز تهیه کرم پاتیسیر

مواد لازم
زرده تخم مرغ2 عدد
شیر300 میلی لیتر
آرد ساده20 گرم (1 قاشق سوپخوری سرپر)
آرد ذرت20 گرم (1 قاشق غذاخوری سرپر)
شکر50 گرم (1/4 پیمانه)
وانیل1/4 قاشق چایخوری
دستور تهیه:
  1. زرده تخم مرغ و شکر را در ظرفی ریخته و ۱/۴ از میزان شیر را به آن اضافه کنید، سپس خوب هم بزنید.مخلوط تخم مرغ و شکر و شیر
  2. بقیه شیر را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.گرم کردن شیر
  3. آرد ساده و آرد ذرت را با هم مخلوط کرده و الک کنید، سپس به مخلوط تخم مرغ و شکر اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شود، سپس شیر در حال جوش را به  آن اضافه کنید.افزودن شیر داغ
  4. مخلوط حاصل را به سرعت با ویسک هم بزنید تا تخم مرغ نبندد و آرد گلوله نشود.هم زدن مخلوط
  5. وقتی مواد صاف و یکدست شدند، آن را روی حرارت قرار دهید و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود.کرم پاتیسیر
  6. در انتها وانیل را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.
  7. اگر کرم پس از پختن کاملا صاف نشده و داخل آن گلوله‌هایی وجود داشت، آن را از صافی عبور دهید.صاف کردن کرم پاتیسیر

کرم پاتیسیر شکلاتی

۵۰ گرم شکلات سیاه یا سفید را به روش بن ماری ذوب کرده و به کرم پاتیسیر ساده اضافه کنید.

کرم پاتیسیر شکلاتی

کرم پاتیسیر خامه‌ای

۱/۲ پیمانه خامه فرم گرفته یا خامه قنادی را به کرم پاتیسیر ساده اضافه کنید.

کرم پاتیسیر با قهوه

این کرم را از روی دستور کرم پاتیسیر که در فوق ذکر شد، درست کنید، با این تفاوت که به شیر در حال جوش ۳۰ گرم قهوه اضافه کنید.

کرم پاتیسیر میوه‌ای

۱/۴ پیمانه از پوره میوه دلخواه خود را به کرم پاتیسیر ساده اضافه کنید.

نکات مهم در تهیه کرم پاتیسیر

  • وانیل را در آخرین مرحله اضافه کنید، زیرا وانیل در اثر حرارت عطر خود را از دست داده و ممکن است تلخ شود.
  • روی کرم پاتیسیر در مجاورت هوا خیلی سریع می‌بندد، بنابراین پس از خنک شدن سریع روی کرم را با سلفون بپوشانید و در یخچال قرار دهید.

پوشاندن کرم پاتیسیر با سلفون

  • به دلیل استفاده از تخم مرغ در کرم پاتیسیر بیش از ۳ روز قابلیت نگهداری در یخچال را ندارد.
  • قبل از استفاده از کرم، آن را کمی هم زده و استفاده کنید و دوباره روی آن را بپوشانید.

منبع:ستاره

دستور پخت کیک موز بسیار خوشمزه

دستور پخت کیک موز بسیار خوشمزه

معرفی کراس اور مفهومی ام جی ایکس-موشن

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا