دستور تهیه زولبیا بامیه در خانه

پنج‌شنبه 27 اردیبهشت 1397 دسته‌بندی نشده
دستور تهیه زولبیا بامیه در خانه
تهیه زولبیا بامیه در خانه، نکات و اصولی دارد که رعایت آنها می تواند در درست کردن یک شیرینی با کیفیت، سالم و خوشمزه تاثیر به سزایی داشته باشد. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه زولبیا بامیه با تصویر به صورت خانگی آشنا نمائیم.
امروزه زولبیا غالبا شبکه گردی است به اندازه پیش دستی و به رنگ عسلی، با میله‌های نازک و شکننده، که در گذشته زولبیای بشقابی نامیده می‌شد؛ اما تا یکی دو دهه پیش زولبیا چیزی بود به اندازه نعلبکی، به رنگ زرد روشن که چندتایی از آن را به رنگ عسلی سوخته (و گاه گلی) درمی آوردند، با میله‌هایی به کلفتی مداد و تا حدی نرم.
در کشور‌های عربی زولبیا را زلابیه یا لقمه القاضی می‌نامند و در هندوستان جلبی. اما مایه زلابیه عربی و جلبی هندی به هم نزدیک است و با زولبیای ایرانی قدری تفاوت دارد.
در قدیم مقداری از مزه خاص زولبیا به خاطر روغن کنجد بود که همیشه در پختن آن به کار می‌رفت. امروزه روغن کنجد گرانتر از آن است که در شیرینی پزی صرف داشته باشد، ولی برای اطمینان از سالم بودن این شیرینی وسوسه انگیز بهتر است زولبیا بامیه خانگی را با استفاده از روغن کنجد درست کرد.

دستور تهیه زولبیا و بامیه خانگی کمی با هم متفاوت است؛ ولی مواد مورد نیاز برای طبخ هر دو، شامل دو قسمت است: یک قسمت مربوط به مایه زولبیا بامیه و دیگری مربوط به شربت (بار) آن است. در این مقاله با طرز تهیه زولبیا بامیه خانگی و آشنایی با میزان کالری آن با ما همراه باشید.

۱. طرز تهیه زولبیا

مواد لازم برای تهیه مایه زولبیا
پودر نشاسته1/2 پیمانه
ماست چکیده1/2 پیمانه
آرد سفید2 قاشق غذاخوری
زعفران ساییدهبه میزان لازم
روغن کنجد یا روغن مایع برای سرخ کردنبه میزان لازم
دستور تهیه مایه زولبیا:
  1. نشاسته و ماست و آرد را با نیم پیمانه آب در کاسه‌ای بریزید و هم بزنید (یا در مخلوط کن بگردانید) تا خمیر شلی به دست آید.مایه زولبیا
  2. اگر خمیر، سفت شد اندکی آب و اگر زیاد شل شد، اندکی آرد اضافه کنید و هم بزنید.
  3. مقداری زعفران ساییده را در ۱ قاشق آب جوش حل کرده و با خمیر مخلوط کنید.
  4. زعفران را اندک اندک اضافه کنید تا به رنگی که می‌خواهید برسید.
  5. خمیر را نیم ساعت در جای گرم استراحت دهید.
مواد لازم برای تهیه شربت زولبیا
شکر6 پیمانه
عسل3-4 قاشق غذاخوری
گلاب4-5 قاشق غذاخوری
آبلیموی تازه2 قاشق غذاخوری
دستور تهیه شربت زولبیا:
  1. شکر، عسل، گلاب و آبلیموی تازه را با ۳ پیمانه آب در قابلمه کوچکی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید.
  2. پس از اینکه ۶-۵ دقیقه جوشید، محلول را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید تا خنک شود.
پختن زولبیا:
  1. مایه زولبیا را در قیف کیسه دار یا سرنگ قنادی ریخته و آماده بگذارید.
  2. در تابه بلندی به عمق ۴-۳ سانتی متر، تا ارتفاع ۲ سانتیمتر روغن بریزید و روی حرارت ملایم داغ کنید.
  3. با یک قاشق چایخوری اندکی از مایه زولبیا را داخل روغن بریزید، اگر فورا بالا آمد روغن آماده است.
  4. با فشار دادن قیف یک دایره به اندازه نعلبکی از مایه زولبیا در روغن بریزید و چند حلقه دیگر توی این دایره بزنید.پختن زولبیا
  5. همین که زولبیا بالا آمد، آن را با کفگیر برگردانید و پیش از آنکه رنگ آن تیره شود از روغن خارج کنید و در شربت بگذارید.
  6. با فشار کفگیر، زولبیا را در شربت فرو کنید.
  7. هنگام آماده شدن زولبیای بعدی، زولبیای قبلی را از شربت درآورده و در دیس قرار دهید.

۲. طرز تهیه بامیه

مواد لازم برای تهیه مایه بامیه
آرد2 پیمانه
تخم مرغ6 عدد
محلول زعفرانبه میزان لازم
روغنبه میزان لازم
دستور تهیه بامیه:
  1. ۱ پیمانه آب را با ۱ قاشق مرباخوری روغن و کمی محلول زعفران در قابلمه کوچکی بریزید.مخلوط آب، روغن و زعفران
  2. آب و روغن و زعفران را روی حرارت ملایم به جوش آورید.مخلوط آب و روغن و زعفران جوش آمده
  3. آرد را الک کنید، یک باره در دیگ آب جوش بریزید و با همزن دستی یا برقی بزنید تا خمیر صاف نیمه شلی به دست آید.خمیر بامیه
  4. خمیر نباید زیاد شل شود، چون بعدا آن را با تخم مرغ شل خواهید کرد.
  5. خمیر را ۸-۷ دقیقه روی حرارت ملایم در قابلمه بغلطانید تا بوی خامی آرد گرفته شود؛ سپس بردارید و اجازه دهید خنک شود.خمیر بامیه
  6. تخم مرغ‌ها را در کاسه‌ای شکسته و هم بزنید.
  7. خمیر خنک شده را با همزن دستی یا برقی بزنید، یا در مخلوط کن بریزید و بگردانید.
  8. تخم مرغ را کم کم اضافه کنید و بزنید تا خمیر شل شود (هرگاه خمیر شل شد باقی تخم مرغ را برای مصرف دیگری نگه دارید).مایه بامیه پس از افزودن تخم مرغ
  9. خمیر را در ماسوره بریزید.خمیر بامیه در ماسوره
  10. هر بار خمیر را به اندازه یک بند انگشت (حداقل ۳ سانتی متر) در روغن انداخته و دنباله آن را با یک کارد یا قیچی قطع کنید.انداختن خمیر بامیه در روغن
  11. بامیه ها را در روغن بیندازید و این کار را تکرار کنید تا سطح روغن پر شود.سرخ شدن بامیه
  12. بامیه‌ها را پس از سرخ شدن از روغن خارج کرده و در شربت گرم (نه داغ) قرار دهید.قرار دادن بامیه در شربت
  13. برای تهیه بامیه شیاردار از ماسوره کنگره دار استفاده کنید.ماسوره کنگره دار در دو سایز
  14. بامیه را می‌توانید گرد یا دراز درست کنید، بسته به اینکه سوراخ سر ماسوره چه اندازه باشد و هر بار چه مقدار مایه در روغن بیندازید. بامیه خانگی خوشمزه
زولبیا بامیه یک نوع شیرینی سنتی ایرانی است که اغلب با دوغ سرو می‌شود. شما می‌توانید این شیرینی را به عنوان جایگزین قند با چای استفاده کنید. ولی اگر به قند خون بالا مبتلا هستید در مصرف آن احتیاط کنید. ۱۰۰ گرم زولبیا بامیه حاوی ۲۹۶ کالری می‌باشد و شامل ۳۳/۱ گرم قند و ۵۷/۵ گرم کربوهیدرات است. این در حالی است که میزان چربی اشباع، کلسترول و سدیم آن پایین است. جدول ارزش غذایی ۱۰۰ گرم زولبیا بامیه در زیر ارائه شده است:
ارزش غذایی 100 گرم زولبیا بامیه
کالری296
چربی کلی8/4 گرم
چربی اشباع3/8 گرم
کلسترول14 میلی گرم
سدیم85 میلی گرم
کربوهیدرات57/5 گرم
قند33/1 گرم
پروتئین1 گرم
منبع:ستاره

هیوندای ولوستر ۲۰۱۸، قیمت گذاری شد

طراح بوگاتی و فولکس واگن، به استون مارتین پیوست

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا