خصوصی سازی خودروسازان؛ در دستور کار دولت – فناوری

سه‌شنبه 1 اسفند 1396 فناوری

وزیر صنعت، اعلام کرده که پیشنهاد خصوصی‌سازی ایران‌خودرو و سایپا به بورس داده شده است و چالشی در این راه وجود ندارد؛ اما سازمان گسترش و نوسازی صنایع معتقد است، باید سهام این بنگاه‌ها شفاف سازی شود.

 محمد شریعتمداری،‌ درباره خصوصی سازی سایپا و ایران خودرو گفت:

هیچ گونه چالشی مقابل خصوصی سازی سایپا و ایران خوردو وجود ندارد و این کار باید به تدریج صورت بگیرد، در حال حاضر هم به بورس پیشنهاداتی داده شده است. بخش قانونی خصوصی شده و در میز هیأت مدیره ایران خودرو صندلی دارد و طبیعی است که این مسیر ادامه پیدا کند. آن بخش دولتی صرف که سهام شرکت سازمان نوسازی و توسعه صنعتی کشور است کمتر از ۱۵  درصد سهم دارد.

 

شریعتمداری

وزیر صنعت،‌ معدن و تجارت درخصوص کاهش تعرفه‌های خودروهای برقی عنوان کرد:

تعرفه خودروهای برقی در حال حاضر همان ۵ درصد قبل است که ۴ درصد را مطابق قانون نمی‌توانیم تغییر دهیم و یک درصد هم حداقل نرخ تعرفه‌های قانونی است.

وی درباره انتقاد تولید کنندگان داخلی مبنی بر این که عملکرد وزارت صنعت منجر به نابودی تولید شده است، گفت:

وزرات صنعت، معدن و تجارت وارد کننده هیچ چیز نیست، همه واردات کالا از طریق بخش‌های دولتی انجام می شود و عمده آن چه وارد می‌شود بر اساس تعرفه‌های مصوبی است که دولت تصویب کرده است. هیچ‌گونه کار سلیقه‌ای در دولت وجود ندارد و تمامی کارهای که انجام می‌شود بر مبنای مقررات حاکم است.

منصور معظمی

 از سویی دیگر، منصور معظمی مدیرعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران؛ با اشاره به روند خصوصی سازی در خودروسازی گفت:

آن چیزی که امروز وجود دارد با خصوصی‌سازی واقعی فاصله زیادی دارد باید سهام این بنگاه‌ها شفاف سازی شود و به بخش خصوصی واقعی تعلق بگیرد حالا این بخش خصوصی داخلی یا خارجی باشد مهم نیست.

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت، در خصوص فعالیت بین المللی قطعه‌سازان و خودروسازان اظهار داشت:

تاکنون در بخش قطعه سازی ۱۳ قرارداد خارجی امضا شده و در بخش خودروسازی نیز توانستیم ۶ قرارداد با شرکت‌های بزرگ بین المللی امضا کنیم که در تمامی آنها خودروسازهای طرف خارجی مکلف شده‌اند کیفیت تولید قطعه سازان داخلی را ارتقا دهند به طوری‌که تولید آنها قابل رقابت در بازارهای بین المللی باشد.

صنعت خودرو و قطعه‌سازی ما متاثر از سیاست‌های پولی و بانکی کشور است یک خودروسازی مگر چقدر سود کسب می کند که بخواهد ۲۴ درصد سود بانکی پرداخت کند. در حال حاضر یکی از مشکلات اصلی خودروسازان و قطعه‌سازان سود بانکی است و لازم است بانک‌ها به صورت دیگری به این صنعت نگاه کنند البته در همین خصوص صحبت‌های مفیدی نیز با رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی داشته‌ایم و ایشان نیز قول همکاری دادند.

 


منبع : زومیت

ثبت تصویر جدید زمین توسط فضاپیمای OSIRIS-Rex - فناوری

گلکسی اس 9 پلاس با تراشه اکسینوس 9810 در گیک‌بنچ ارزیابی شد - فناوری

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا