» آشپزی » دستور پخت مانی پلوی مجلسی با مرغ

تاریخ انتشار : ۱۳۹۶/۱۰/۲۰ - ۱۹:۰۳

 کد خبر: 52846
 644 بازدید

دستور پخت مانی پلوی مجلسی با مرغ

دستور پخت مانی پلوی مجلسی با مرغ

دستور پخت مانی پلوی مجلسی با مرغ

مانی پلو، نوعی پلوی محلی است که نام آن از رنگ های متنوع استفاده شده در این غذا گرفته شده است. این غذای خوشمزه را می توان با گوشت مرغ تهیه کرد و در میهمانی ها به عنوان یک غذای مجلسی سرو کرد. در این مقاله با طرز تهیه مانی پلوی مجلسی با مرغ آشنا خواهید شد.
مانی پلو، غذای محلی دامغان است که مواد اصلی مورد استفاده در تهیه آن گوشت، برنج، رشته پلوئی، زرشک و کشمش است. اگر چه تنوع رنگ در غذاهایی مانند شیرین پلو و مرصع پلو بسیار بالاست ولی ظاهر زیبا و رنگ و لعاب این غذا، یادآور نقاشی های زیبای مانی نقاش است که نام آن نیز برگرفته از همین نقاشی هاست.
خوشمزگی این پلوی خوش آب و رنگ، باعث شده که به عنوان غذایی مناسب در میهمانی ها سرو شود. کشمش استفاده شده در این غذا، پر انرژی، کم چرب و کم سدیم است و برای افرادی که باید رژیم های کم سدیم را رعایت کنند، بسیار مفید می باشد. همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی آن از تخریب سلولی جلوگیری می کند و در جلوگیری از پوکی استخوان موثر است.
کشمش منبع ویتامین ها و املاح مورد نیاز بدن از قبیل ویتامین B، ویتامین D، آهن، پتاسیم، و کلسیم است و فیبر موجود در آن برای درمان بی نظمی معده و یبوست مفید است. ماده پر خاصیت دیگری که در این غذا خیلی به چشم می آید، زرشک است که دردهای مفصلی و روماتیسم را تسکین می بخشد و خاصیت آنتی بیوتیکی آن باعث شده در درمان انواع عفونت گلو، مجاری ادراری، مجاری معده و روده، ریه، و عفونت های مخمری و اسهال موثر باشد. همچنین پایین آورنده تب و فشار خون است و به تنظیم ضربان قلب و انقباض عضلات قلب کمک می کند. در این مطلب با طرز تهیه این پلوی مجلسی پرخاصیت آشنا خواهید شد.

مواد لازم برای تهیه مانی پلو با مرغ

برنج ۴ پیمانه
لپه ۱ پیمانه
سینه مرغ بدون استخوان ۳۰۰ گرم
رشته پلویی ۲۰۰ گرم
پیاز بزرگ ۲ عدد
کشمش پلویی ۲۰۰ گرم
زرشک پلویی ۷۵ گرم
زردچوبه ۱ قاشق مرباخوری
فلفل سیاه ۱/۲ قاشق چایخوری
زعفران سائیده ۱/۲ قاشق چایخوری
روغن به میزان لازم

طرز تهیه مانی پلو با مرغ

  1. لپه را خیس کرده و دو سه بار آب آن را عوض کنید تا نفخش گرفته شود، سپس با دو سه پیمانه آب آن را بپزید. لپه باید کاملا پخته و نرم شود و میزان آب مورد استفاده برای پخت آن بستگی به نوع لپه دارد، با تست کردن از پخت کامل آن مطمئن شوید.
  2. مرغ را خرد کرده و در قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
  3. پیازها را ریز خرد کرده و با روغن سرخ کنید تا رنگ آن طلایی شود.
  4. پیاز داغ را به مرغ اضافه کرده و کمی با هم تفت دهید، سپس زردچوبه و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید و در حد چند دقیقه تفت دهید.
  5. کمی آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا بپزد و در آخر پخت نمک را به آن اضافه کنید.
  6. یک قابلمه را تا نیمه آب کنید و بر روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آید سپس برنجی که از قبل خیس کرده اید به آن اضافه کنید.
  7. دو الی سه دقیقه قبل از آبکش کردن برنج، لپه را به آن اضافه کرده، رشته ها را خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید.
  8. همین مدت زمان دو سه دقیقه برای پخت رشته کافی است، برنج را به همراه لپه و رشته آبکش کنید.
  9. سیب زمینی ها را پوست گرفته، به صورت حلقه ای خرد کنید، ته قابلمه کمی روغن بریزید و سیب زمینی را روی آن قرار دهید.
  10. یک لایه از برنج را در قابلمه ریخته، سپس یک لایه مرغ روی آن بریزید، به همین ترتیب ادامه دهید و لایه آخر را برنج بریزید، زعفران آب کرده را روی برنج ریخته و دم بگذارید.
  11. زرشک را در کمی روغن تفت دهید، سپس زرشک را از ماهیتابه خارج کرده و کشمش را تفت دهید.
  12. بعد از اینکه برنج دم کشید، یک مقدار از زرشک و کشمش را برای تزئین برنج کنار بگذارید و بقیه را با برنج مخلوط کنید.
  13. برنج را در ظرف مناسب بکشید و با زرشک و کشمش روی آن را تزئین کنید.
  14. این غذای خوشمزه و خوش آب و رنگ را می توانید با ترشی و سالاد شیرازی نوش جان کنید.

مانی پلوی مجلسی با مرغ

منبع:ستاره

 


برچسب ها : , , , , , ,
دسته بندی : آشپزی
ن
Bilit Arzan Bilit Kish
ارسال دیدگاه

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.